סוף עידן הפחם לייצור חשמל
שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן ביקר באתר נתיבי הגז הטבעי לישראל באשקלון. נתג"ז הקימה עבור תחנת הכוח "רוטנברג" מתקני PRMS לצורך חיבור היחידות הפחמיות אשר הוסבו לגז טבעי אל מערכת ההולכה הארצית של הגז הטבעי. הפרויקט, בעלות של 200 מיליון שקל, בוצע במסגרת מימוש החלטת הממשלה לגמילה מפחם לצורך ייצור החשמל בישראל ולהפחתת הפליטות.
במסגרת הביקור, הוצגה לשר סקירה על היערכות החברה נוכח אתגרי המלחמה, הוצגו הפרויקטים הנוכחיים והעתידיים של נתג"ז, בהם: פרויקט קו היצוא רמת חובב - נצנה למצרים, פרויקט חיבור איו"ש לגז טבעי, הקמת רשת חלוקת גז טבעי באזור ירושלים והקמת עמק המימן הראשון. תוכניות הפיתוח של נתג"ז בהיקף של כ-3 מיליארד ש"ח ל-4 שנים הקרובות.
נתג"ז צפויה להשלים את חיבור תשתית הגז הטבעי לכל היחידות המוסבות בתחנת רוטנברג ברבעון הראשון של 2025. חיבור היחידות המוסבות בתחנת הכוח אורות רבין בחדרה בתחילת 2026.
"אנו בעיצומן של העבודות להפסקת השימוש בפחם המזהם ומעבר כל תחנות הכוח לגז טבעי, שמספק אנרגיה הרבה יותר בריאה, לטובת כלל אזרחי ישראל", מסר שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן. "השימוש בגז טבעי מוזיל את העלויות עבור צרכנים פרטיים, מפעלים ותעשייה, מגדיל את העצמאות האנרגטית של ישראל ומפחית את זיהום האוויר".
״פרויקט חיבור תחנת הכח רוטנברג למערכת הולכת הגז הטבעי והקמת תחנת ה-PRMS הם נדבך מרכזי במעבר של משק האנרגיה לייצור חשמל מגז טבעי והפחתת הפליטות", מסר איה אבידור, יו״ר נתג״ז. "הפרויקט הושלם בלוחות הזמנים שנקבעו מראש ונשמרה הרציפות התפקודית חרף אתגרי המלחמה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אומרים דבר והיפוכומשה זיכמך 07/08/2024 17:36הגב לתגובה זו1 1תחנת הכח הפחמית 1--4 בחדרה היתה צריכה להיסגר כבר ביוני 2022 על פי הודעת משרד ראש הממשלה בשנת 2020סגור