המהלך של וורן באפט בין היפני שהציל לו מיליארדי דולרים
אחד המשתתפים הבולטים במה שנקרא Carry Trade או "מסחר בתשואה" בין היפני הוא לא אחר מוורן באפט, שהשתמש באסטרטגיה על מנת לממן את ההשקעות בקבוצה של חברות יפניות.
אסטרטגיית ה-Carry Trade היא אסטרטגיה בה המשקיעים נוטלים הלוואה במטבע בעל ריבית נמוכה, במקרה הזה הין היפני, בריבית בערך של 1% ומשתמשים בכספים הללו על מנת להשקיע בנכסים אחרים כמו מט"ח, אג"ח או מניות. האסטרטגיה השתבשה לאחרונה, לאחר שהין זינק בחדות בעוד המניות בעולם נפלו.
ברקשייר האת'ווי BERKSHIRE HATHAWAY B +0.91% BERKSHIRE... 473.09 +0.91% סגירה:0 פתיחה:469.3 גבוה:474.5 נמוך:467.01 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: צברה עוד ב-2020 נתח של 5% ב-5 חברות יפניות, נתח שגדל ל-8% לכל חברה מאז ולשווי כולל של 20 מיליארד דולר כיום. ברקשייר נטלה הלוואה בין היפני על מנת לגדר את סיכון המטבע בהשקעות שלה, דבר שהסתבר כצעד חכם כאשר הין נפל ב-40% מאז. עם זאת, החברה של באפט כן חטפה מעט מהזינוק האחרון של המטבע והנפילה בשוק המניות היפני.
בניגוד לסוחרים ממונפים שלוו את הין והשקיעו בנכסים פיננסיים אחרים, ברקשייר נמצאת בעמדה חזקה, כאשר החוב בין יפני שלה בסך של כמעט 10 מיליארד דולר, צריך להיפרע רק בשנת 2060. בנוסף, בעוד חמשת החברות היפניות שבבעלות ברקשייר היו תחת לחץ לאחרונה, החברה של באפט כבר הכפילה ואף שילשה את ההשקעות הללו. חמשת החברות: Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui ו-Sumitomo.
ברקשייר כאמור הגנה על עצמה מפני פיחות של הין היפני בעזרת החוב שלקחה, אחרת היא הייתה רואה את הרווחים שלה נשחקים בעקבות הירידות במטבע. למעשה, החברה של באפט מימנה את ההשקעות שלה בכך שלקחה חוב זול שעולה לה קצת פחות מ-1% בשנה בממוצע.
באפט דיבר על ההשקעה שלו בחברות היפניות בפגישת המשקיעים השנתית של ברקשייר ב-2023 ואמר: "העניין היפני היה פשוט. אני אוהב להסתכל על נתונים על חברות והיו חמש חברות מאוד מאוד משמעותיות, חברות שהן מובנות", אמר באפט. "החברות הללו, כקבוצה, הניבו תשואה של כ-14% ממה שתכננו לשלם כדי לרכוש אותן. הן גם חילקו דיבידנדים נאים ותכננו לבצע רכישות חוזרות של מניות. בנוסף, החברות החזיקו בבעלות על עסקים נוספים שהיו לנו ברורים וניתנים להבנה".
עוד הוסיף באפט: "במקביל, יכולנו לקחת את סיכון המטבע על ידי מימון שהיה אמור לעלות לנו 0.5%. ובכן, לקבל 14% מצד אחד ולשלם 0.5% בצד השני ויש לך כסף שהוא לנצח. והן (החברות) עושות דברים אינטיליגנטיים, גדולים, אז פשוט התחלנו לקנות אותן".
הדוחות האחרונים והמלצת המכירה של באפט
המשקיע הגדול בעולם מוכר מאחזקותיו הגדולות ברבעונים האחרונים, ובעיקר במניית אפל שהייתה רוב תיק ההשקעות שלו, ומגדיל את המזומנים שגם ככה היו חלק מרכזי בתיק. מה זה אומר? - זה אומר שהוא בהמלצת מכירה על השוק.האחזקה ברבעון השני במניית אפל ירדה בחצי לכ-400 מיליון מניות שערכן כ-88 מיליארד דולר. עדיין מדובר בהחזקה הכי מרכזית בתיק, שערכו כ-900 מיליארד דולר עד 1 טריליון (כולל מזומנים והשקעות פרטיות). המזומנים מהווים קרוב ל-30% מהתיק כולו, כאשר עיקר ההשקעות של ברקשייר בשנה-שנתיים האחרונות הן במניות של ברקשייר. ברקשייר קונה ברקשייר גם כי אין לה משהו אחר לקנות וגם כי היא סבורה שהתשואה בתיק הנוכחי תהיה טובה. עם זאת, ברבעונים האחרונים קצב הרכישות העצמיות יורד.
ברקשייר מכרה ברבעון השני מניות בהיקף של 3.8 מיליארד דולר בבנק אוף אמריקה, והיא ממשיכה למכור מניות גם לתוך הרבעון השלישי. על פי ההערכות, המכירות באפל גם נמשכות ברבעון השלישי. החלק הסחיר בתיק של ברקשייר עומד על 285 מיליארד דולר - קרוב למצבת המזומנים שמסתכמת בכ-277 מיליארד דולר. בוול סטריט מעריכים שבאפט ימשיך למכור מניות אפל בחודשים הבאים, אפילו עד כדי חיסול ההחזקה.
הרווח התפעולי של ברקשייר עלה ב-15% לשיא של 11.6 מיליארד דולר ברבעון השני, בעיקר בזכות הפעילות הביטוחית אותה מרכזת חברת Geico הפרטית.
הרווח הכולל ברבעון השני ירד ל-30.3 מיליארד דולר, מ-35.9 מיליארד דולר ברבעון השני של 2023. הרווח בתיק ברבעון השני של 2024 הונע בעיקר מאפל, האחזקה הגדולה ביותר של ברקשייר. מחיר המניה של אפל עלה ביותר מ-20% ברבעון השני, והרווח ברבעון מההשקעה מסתכם בכ-20-22 מיליארד דולר.
ברקשייר נסחרת כעת לפי שווי של 930 מיליארד דולר, זאת לאחר שמניית החברה עלתה ב-21% מתחילת השנה וב-20% ב-12 החודשים האחרונים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בקלות הזקן הזה היה שורף לעצמו את הזנב (ל"ת)אין גאונות רק מזל 11/08/2024 18:01הגב לתגובה זו1 4סגור
-
מזל לא לטובתך 70 שנה... (ל"ת)זוריק 12/08/2024 13:05הגב לתגובה זו0 0סגור