אחרי שנקלעה לקשיים: נאמנים מונו לחברות מקבוצת בסדנו

הקבוצה הגישה באחרונה בקשה לפתיחה בהליכים, אך זו נדחתה אז. בית המשפט אישר את הפעלתן הזמנית של החברות ל-60 יום, כדי לבחון את סיכויי השיקום הכלכלי שלהן. ההפעלה מותנית בהפקדת המימון הדרוש בתוך שלושה ימים
 | 
telegram

בית המשפט המחוזי בתל אביב החליט היום (שני) לפתוח בהליכים נגד החברות פרנסה ניהול בסד ובסדנו יזמות והשקעות - שתיהן חלק מקבוצת בסדנו. הקבוצה, שמתמחה בהשקעות בסטארט-אפים, הייטק ונדל"ן, מונה כ-1,500 משקיעים, רבים מהם מהמגזר החרדי. ההחלטה התקבלה לאחר שהקבוצה נקלעה לקשיים כלכליים משמעותיים והגישה בקשה לפתיחת הליכים.

השופטת סיגל יעקבי מינתה את עו"ד אילן שביט ורו"ח חן ברדיצ'ב לנאמני החברות, ואישרה את הפעלתן הזמנית למשך 60 יום, כדי לבחון את סיכויי השיקום הכלכלי שלהן. עם זאת, היא הדגישה כי ההפעלה מותנית בהפקדת המימון הדרוש בתוך שלושה ימים.

ההחלטה לפתוח בהליכים התקבלה לאחר דיון שבו הציגו נושי החברה את עמדתם, שלפיה יש להוציא צו לפתיחת הליכים, בשל החשש שהמשך הפעילות במצב הנוכחי יפגע בזכויותיהם. בסדנו ניסתה קודם לכן לקבל צו עיכוב הליכים, אך הבקשה נדחתה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החברות טענו כי יש בידיהן נכסים בשווי של יותר מ-100 מיליון שקל, אך לא הציגו הוכחות לכך. הנאמנים יצטרכו כעת לבחון את הערך האמיתי של הנכסים כדי להחליט אם שיקום החברה הוא אפשרי או שיש ללכת להליך של פירוק.

קבוצת בסדנו, שהוקמה לפני כעשור על ידי אליעזר גרוס, היא אחת מקבוצות ההשקעות הגדולות ביותר במגזר החרדי. היא גייסה, לטענתה, קרוב לחצי מיליארד שקל להשקעות, אך בשנים האחרונות היא מצויה תחת חקירה של רשות ניירות ערך. לפי החשדות, החברה ניהלה מודל כלכלי לא ישים, ואף פעלה כתרמית פונזי, כלומר כספי המשקיעים החדשים שימשו לתשלום תשואות למשקיעים ותיקים.

במהלך הדיון האחרון, העלו עורכי דין של משקיעים ספקות לגבי מספר הנכסים שבידי החברה, ואם יש די נכסים כדי לכסות את התחייבויותיה. השופטת ציינה כי גם החברות עצמן הודו שקשה לקבוע את הערך העדכני של הנכסים, בשל המצב הקשה ששורר כיום בענף ההייטק.

במאי האחרון דיווחה מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ני"ע כי סיימה את החקירה בעניינה של קבוצת בסדנו. התיק אמור היה לעבור לפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), לצורך בחינת הגשת כתבי אישום כנגד המעורבים בפרשה. הרשות ציינה אז כי מדובר בחקירה מורכבת ומאומצת, שעניינה בחשד לביצוע עבירות של הצעה ומכירה ללא תשקיף לפי חוק ניירות ערך, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות לפי חוק העונשין וכן, עבירות הלבנת הון לפי חוק איסור הלבנת הון, בין השנים 2022-2019. לפי החשד שעמד בבסיס החקירה, בסדנו עסקה בגיוס כספים ממשקיעים בהיקף של יותר מ-100 מיליון שקל בתקופה הרלוונטית, בפרט מהמגזר החרדי, לשם השקעות בארץ ובחו"ל, ותוך כדי כך ביצעה עבירות של הצעה ומכירה לציבור ללא תשקיף. 

החשוד המרכזי בתיק, ברוך אליעזר גרוס, עומד בראש הקבוצה כבעלים, יו"ר, מנכ"ל, וכן בעל השליטה בחברת פרנסה ניהול בסד בע"מ, שתחתיה קיימות עשרות חברות ושותפויות שונות המגייסות כספים ממשקיעים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות