קמהדע עקפה את הצפי בהכנסות וברווח; מאשררת תחזית לשנה כולה
קמהדע
קמהדע
-1%
קמהדע
2,188
-1%
בסיס:2,210
פתיחה:2,210
גבוה:2,210
נמוך:2,153
תמורה:1,226,423
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
הדואלית העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק תרופות בתחום הביו-פרמצבטיקה דיווחה על תוצאותיה לרבעון השני של השנה. ההכנסות הכוללות עמדו על 42.5 מיליון דולר ברבעון השני של 2024, עלייה של 13% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ולעומת צפי האנליסטים שהיה להכנסות של 39.7 מיליון דולר. החברה ייחסה את הגידול בהכנסות לגידול במכירות KEDRAB עקב גידול בנתח השוק של המוצר בארה"ב, וכן לגידול במכירות CYTOGAM עקב ביקוש מוגבר בשוק האמריקאי.
עמיר לונדון, מנכ"ל קמהדע; קרדיט: אפי שמח
הרווח הנקי הסתכם ב-4.4 מיליון דולר, או 8 סנט למניה, ברבעון השני של 2024, בהשוואה לרווח נקי של 1.8 מיליון דולר, או 4 סנט למניה, ברבעון השני של 2023. צפי האנליסטים היה לרווח של 6 סנט למניה.
הרווח הגולמי והרווחיות הגולמית הסתכמו ב-19 מיליון דולר ו-45%, בהתאמה, ברבעון השני של 2024, בהשוואה ל-14.4 מיליון דולר ו-39%, בהתאמה, שדווחו ברבעון המקביל אשתקד. ההוצאות התפעוליות, כולל הוצאות מו"פ, מכירה ושיווק, הנהלה וכלליות והוצאות אחרות, הסתכמו ברבעון השני של 2024 ב-13.3 מיליון דולר, בהשוואה ל-11.8 מיליון דולר ברבעון השני של 2023. לדברי החברה הגידול בהוצאות התפעוליות נבע בעיקר מגידול בעלויות מכירה ושיווק הקשורות לפעילות השיווק בארה"ב, וכן מגידול בעלויות המו"פ, בעיקר בשל קידום הניסוי הקליני עבור AAT באינהלציה.
ה-EBITDA המתואם הסתכם ב-9.1 מיליון דולר, גידול של 51% בהשוואה ל-6 מיליון דולר ברבעון השני של 2023. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ב-14 מיליון דולר, בהשוואה לתזרים מזומנים מפעילות שוטפת בסך 1.8 מיליון דולר ברבעון השני של 2023.
נכון לתום הרבעון השני, לחברה היו מזומנים, שווי מזומנים והשקעות לטווח קצר בסך 56.5 מיליון דולר, בהשוואה ל-55.6 מיליון דולר בסוף שנת 2023.
על רקע התוצאות קמהדע מאשררת את התחזית שלה לשנת 2024 להכנסות בטווח של 158 מיליון דולר עד 162 מיליון דולר, ו-EBITDA מתואם בטווח של 28 מיליון דולר עד 32 מיליון דולר. "החברה חוזה שהתוצאות הכספיות במחצית השניה של השנה יהיו דומות לתוצאות בששת החודשים הראשונים, וצופה המשך צמיחה דו ספרתית ב 2025 ואילך" נמסר מהחברה בנוגע לתחזית.
"הביצועים הפיננסיים החזקים שהצגנו מעידים על היישום המוצלח של אסטרטגיית הצמיחה שלנו, בעודנו ממשיכים למנף ביעילות את מגוון מנועי הצמיחה המסחריים שלנו, הכוללים ששה מוצרים מאושרי ה-FDA", אמר עמיר לונדון, מנכ"ל קמהדע לצד הדוחות. "אנו ממשיכים בגיוס המטופלים לניסוי הקליני שלב 3 הפיבוטלי (InnovAATe) ב- AAT באינהלציה. ברבעון הקודם הגשנו ל-FDA עדכון לתוכנית המחקר (IND) שכלל תוכנית ניתוח סטטיסטי (SAP) ופרוטוקול מעודכנים, אשר, אם יאושר, עשוי לאפשר את האצת התוכנית הקלינית. אנו מעריכים כי תגובת ה-FDA תתקבל לפני סוף השנה".
המלצת הקנייה מסטייפל
בחודש שעבר קיבלה קמהדע המלצת קנייה מבנק ההשקעות סטייפל שהתחיל לסקר את החברה עם המלצת "קנייה" ויעד מחיר של 18 דולר למניה - פי 3.2 מהמחיר הנוכחי.בסטייפל ציינו את הבסיס העסקי יהציב והרווחי של קמהדע שחווה צמיחה דו-ספרתית. עם הסיקור של סטייפל מתמקד במיוחד בפיתוח של קמהדע, אלפא-1 אנטיטריפסין (AAT) שמיועד לטפל במחלת ריאות נדירה. האנליסטים מאמינים שהפיתוח מוערך כרגע בחסר על ידי השוק.
מניית קמהדע נסחרת בתל אביב לפי שווי של 1.17 מיליארד שקל אחרי ירידה של 9% מתחילת השנה ועלייה של 7% ב-12 החודשים האחרונים. המנייה נסחרת במכפיל 25 על הרווחים ב-12 החודשים האחרונים, ולפי תחזיות האנליסטים בוול סטריט היא נסחרת במכפיל של היא נסחרת במכפיל 23 על הרווחים הצפויים לה השנה ובמכפיל 17 על הרווחים הצפויים לה בשנה הבאה.
מניית קמהדע בתל אביב מתחילת השנה
מחפשים אחר רכישות נוספות
קמהדע היא מחברות התרופות המקוריות שהגיעה לתרופות נמכרות, ועדיין בדומה לתחום כולו - חלק מהמשקיעים מתקשה לנתח את המוצרים ולקבוע באם קיים פוטנציאל בפייפליין. קמהדע -1% קמהדע 2,188 -1% בסיס:2,210 פתיחה:2,210 גבוה:2,210 נמוך:2,153 תמורה:1,226,423 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שנסחרת בארץ ובוול סטריט מתמחה בתחום הפלזמה, גם בטיפולים למחלת ריאות, גם בביוסימילאר. הפלזמה היא מרכיב בדם שמכיל DNA ודרכו ניתן לפתח ולייצר חיסונים שונים - נגד כלבת, הכשות נחשים ועוד. היה גם ניסיון לייצר פלזמה לטיפול בקורונה. זה התקדם, רק שבינתיים פותחו חיסונים ובהמשך תרופות של פייזר ומודרנה.
המניה עברה טלטלות רבות כאשר השיא היה לפני כעשור כשהמניה נסחרה בוול סטריט בכ-17 דולר. אז החלום היה טיפול באינהלציה במחלות ריאה, הניסוי נכשל, אבל קמהדע היתה עדיין חזקה בפיתוח וייצור תרופה במחלת החוסר הגנטי באלפא 1. הפעילות הזו נמכרה לטקדה היפנית ובמקביל החברה ממשיכה לפעול בתחום זה, לצד פעילות הפלזמה וכן היא התרחבה לתחומים אחרים.
קמהדע רכשה לפני כשלוש שנים זכויות יצור ושיווק של ארבעה מוצרים מחברת Saol האמריקאית וכך היא ממלאת את החלל שהותירה המכירה לטקדה, כשבמקביל לרכישות, החברה מגיעה להסכמי מכירות גדולים עם השותפות שלה. בסוף השנה שעברה הודיעה קמהדע על הסכם עם חברת Kedrion Biopharma האיטלקית לשיווק בארה"ב של המוצר KEDRAB שמיועד לטיפול בכלבת. ההסכם הזה הוא למכירות של 180 מיליון דולר בארבע השנים הבאות (החל מ-2024).
שוחחנו עם מנכ"ל החברה, עמיר לונדון על הפייפליין של החברה, האם היא מחפשת רכישות נוסופת ועל ההשפעה של קרן פימי על החברה.
מה מנועי הצמיחה העיקריים שלכם?
"אחד, הפעילות הצומחת שלנו בארצות הברית, בדגש על שני מוצרים עיקריים. מוצר נוגדן הכלבת - חתמנו בסוף 2023 עסקת המשך גדולה עם קדריון, שהם שותפים שלנו למוצר. יש לקדרון מחויבות לקנות מאיתנו במהלך ארבע השנים הקרובות מינימום של 180 מיליון דולר של המוצר. המוצר השני זה מוצר הסייטוגם, שרכשנו אותו ב-2021. השקנו אותו מייצור עצמי שלנ, אחרי שעשינו העברה למפעל שלנו ב-2023, הקמנו צוות שיווקי בארצות הברית שמקדם את המוצר מול מרכזי השתלות. זה מוצר כנגד וירוס ה-CMV, שבא לתת מענה למצבים מסכני חיים של מושתלים, בעיקר ריאות, לב וכבד, ולשמחתנו, הפעילות המדיקלית והשיווקית שלנו בארצות הברית נושאת פירות. שני המוצרים האלה שמיוצרים אצלנו, במפעל בבית קמה, הם מנועי הצמיחה העיקריים שלנו והם איפשרו לנו גם להעלות את התחזית ל-2024.
בישראל נכנסנו לתחום הביוסימילר. השקנו ברבעון הראשון את המוצר הראשון ואנחנו הולכים להשיק את המוצר הנוסף לקראת סוף השנה הנוכחית. הפעילות של הביוסימילר צפויה להביא אותנו להכנסות של מעל 30 מיליון דולר בישראל, שזה אומר הכפלה של פעילות ההפצה שלנו בישראל".
מה המשקיעים מפספסים בתחום שלכם? אתם לדוגמא נסחרים במכפיל של בערך 17-18 על הרווחים של שנה הבאה, שזה נמוך לחברה שאמורה להרוויח בערך 30 מיליון דולר ולהמשיך לצמוח.
"אני משוכנע שהמשך העבודה הטובה שלנו והביצועים הטובים מבחינת צמיחה, מכירות, רווחיות, פיתוח עסקי, עמידה ביעדים, יביאו לכך שיסגר הפער המשמעותי בין הפוטנציאל של החברה לבין שווי השוק הנוכחי. אמרנו שאנחנו נמשיך בצמיחה דו-ספרתית בכל אחת מהשנים הקרובות, כלומר, אם אנחנו מכניסים 160 מיליון, אז זה אומר ששנה הבאה מתקרבים ל-180 ואז ל-200 ול-220 וצפונה. זו הצמיחה האורגנית וזה מתוך סל המוצרים הנוכחיים, אבל על זה יש עוד נדבכים נוספים שחשוב שהמשקיעים יכירו.
אחד, אנחנו בתהליך של סריקה לאיתור מוצר או מוצרים נוספים לרכישה בתחומי הפעילות שלנו. במהלך 2023 קרן פימי השקיעה 60 מיליון דולר נוספים בקמהדע והכסף הזה מיועד לעסקה נוספת. הוכחנו במהלך 2022, בעסקה שעשינו על מוצרי סאול, שאנחנו יודעים לרכוש, יודעים לעשות אינטגרציה, יודעים לעשות M&A, ואנחנו מחפשים כרגע את המוצר או מוצרים הנוספים שתחברו לנו לתוך לפורטפוליו הקיים ויביא אותנו לקפיצת מדרגה, ואני מאמין שבמהלך החודשים הקרובים אנחנו נאתר את המוצר או המוצרים המתאימים לכך.
הנקודה השנייה, אנחנו בתהליך פתיחה של מרכזי איסוף פלזמה. המרכז הראשון הגדול ייפתח ביוסטון, טקסס, במהלך ספטמבר-אוקטובר והמרכז הבא אחריו יהיה בסן אנטוניו, טקסס, ונפתח אותו בחלק הראשון של 2025. כל מרכז כזה, כשהוא מגיע לבשלות, מכניס בין 8-10 מיליון דולר. כלומר, שני מרכזים, זה כבר סדרר גודל של 15 עד 20 מיליון דולר, שגם תורמים לעצמאות שלנו מבחינת זמינות הפלזמה, אבל גם תורמים להכנסות שלנו ולרווחיות. הנקודה השלישית - אנחנו נמצאים עמוק בתוך פאזה שלישית של ניסוי קליני של Alpha-1 באינהלציה. אנחנו כבר היום שחקן מאוד משמעותי בתחום ה-Alpha-1, שזה טיפול במחלה גנטית, כרונית, שפוגעת בריאות. פיתחנו את הטיפול הקיים שלנו גם כטיפול באינהלציה. זה שוק של מעל מיליארד דולר. למעשה שוק ההון לא נותן היום ערך לתוכנית הזאת. וככל שאנחנו ממשיכים להתקדם מבחינה קלינית אנחנו מאמינים שהשוק יתמחר את התכנית הזאת, וזה משמעותי, כי זה להיות שחקן משמעותי בשוק של מיליארד דולר. גם אם יהיו לנו רק 20%-30% מהשוק הזה זו הכפלה של קמהדע, ולשם אנחנו מכוונים".
"פימי מעורבים מאוד בקבלת ההחלטות"
לפני כשנה פימי השקיעה 60 מיליון דולר נוספים בחברה והפכה לבעלת השליטה עם החזקה של 38%, ולונדון אומר שפימי "מעורבת מאוד" בקבלת ההחלטות.
הזכרת קרן פימי, מה בחברה השתנה מאז שהם נכנסו? איזה ערך מוסף הם מביאים? כמה הם מעורבים בקבלת ההחלטות?
"פימי מעורבים בקבלת ההחלטות, יש להם נוכחות משמעותית בבורד. פימי הגדילו את ההחזקה שלהם לאורך השנים האחרונות כאשר לאחרונה הם עלו ל-38% החזקה מה שהופך אותם לבעלי השליטה. קרן פימי עובדת עם ההנהלה באופן הדוק, ובשיתוף פעולה מצוין, אנחנו רואים את האסטרטגיה של החברה עין בעין".
ישי דוידי, מנכ"ל קרן פימי; קרדיט: שלומי יוסף
כמה היותכם חברה ישראלית משפיע עליכם בתקופה האחרונה?
"לא משפיע. המוצרים שלנו הם מוצרים נדרשים ומצילי חיים, הנושא של איפה המוצר מיוצר, ארה״ב, ישראל וכו' לא רלוונטי. אנחנו גם לא במצב שאנחנו צריכים לגייס כסף, יש לנו מספיק כסף בקופה, ולכן השפעות גאופוליטיות, מקרו-כלכליות וכו' לא משפיעות עלינו כיום. אנחנו הצלחנו גם במהלך המלחמה לקדם את התוכניות שלנו".
אתם מציגים את עצמכם כחברה ישראלית או כחברה גלובלית?
"אנחנו חברה בינלאומית, שהבסיס שלה בישראל. יש לנו 450 עובדים, מתוכם כ-380, בישראל".
אתה רואה את קמהדע ממשיכה כחברה עצמאית, או שגם תשקלו, לך שיגיעו הצעות רכישה הצעות רכישה לכשיגיעו?
"אני לא קם בבוקר ומחפש אקזיט, אנחנו שבונה את עצמה, מתפתחת, וממשיכה לצמוח ולגדול. אני מניח שאם בבוא היום תבוא הצעה רלוונטית, אז הבורד ישקול אותה ונקבל החלטה.
איפה קמהדע תהיה עוד 5 שנים?
"מבחינת מספרים אמרתי שנצמח צמיחה דו ספרתית כל שנה בשנים הבאות אז אפשר לעשות את המתמטיקה. כבר היום אנחנו חברה מובילה עולמית בתחום שלנו וככל שנמשיך לצמוח גם מבחינת מוצרים, גם מבחינת טריטוריות, ולהתמקצע זה יתבטא בתוצאות. קמהדע היא שם דבר בעולמות מוצרי הפלזמה, אין מישהו בתחום הזה בעולם שלא מכיר אותנו, אנחנו מציגים בכנסים הכי משמעותיים, אנחנו חברים באגודות הכי רלוונטיות, מביאים הרבה כבוד לתחום הביורפואה הישראלי.
מי המתחרות שלכם? החברה שסאנופי רכשו לאחרונה מתחרה שלכם?
סאנופי רכשו את חברת Inhibrx תמורת 1.7 מיליארד דולר, היא מפתחת מוצר מלטיפול ב-Alpha-1. בתחום הפלזמה ומבחינת חברות מאושרות על ידי ה-FDA, יש היום פחות מעשר חברות עם מוצרי פלזמה. שזה מועדון מאוד סגור. יש שלוש חברות ענק, יש עוד שתי חברות בינוניות ויש שלוש-ארבע חברות שהן בעולמות היותר ייחודיים ואנחנו אחת מהן. כל מוצר והמתחרים שלו, יש מוצר שאנחנו מתחרים עם גריפולס, יש מוצר שאנחנו מתחרים עם קדריאון, יש מוצר שאנחנו משתפים פעולה עם קדריאון ומתחרים בחברה השלישית. אנחנו עובדים עם Takeda על מוצר Alpha-1. יש חברה בשם אדמא. כולם שם משחקים עם כולם על אותו מגרש".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.יש עוד חברה ישראלית שיש לה מוצרי פלזמהאופס...פרח מזכרונך.. 15/08/2024 05:00הגב לתגובה זו0 0אמנם שייכת ל- J&J אבל ישראלית...המתקן לא ייעלם...נכון?סגור