המשקיעים חוששים: האם אלפאבית תתפצל? המניה מאבדת 3%
האם אלפאבית GOOGLE -1.58% GOOGLE 166.57 -1.58% סגירה:0 פתיחה:166.98 גבוה:168.26 נמוך:165.71 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , מטא META PLATFORMS -0.7% META PLATFO 559.14 -0.7% סגירה:0 פתיחה:563.52 גבוה:563.52 נמוך:554.59 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ושאר ענקיות הטכנולוגיה עומדות בפני גורל דומה לזה של AT&T AT&T INC +0.85% AT&T INC 23.18 +0.85% סגירה:0 פתיחה:23.07 גבוה:23.29 נמוך:22.94 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ? לא בהכרח. דן איבס, אנליסט מוודבוש, סבור כי הסיכוי שהרשויות בארה"ב יפצלו את אלפאבית הוא נמוך מאוד, וכי סביר יותר שהמקרה ייתקע בבתי המשפט למשך שנים רבות. עם זאת, נראה שהרעיון צובר בינתיים פופולריות בקרב בכירים בארה"ב.
הרעיון של פירוק חברות הביג טק - פיצול של כל חברה לעסקים שונים על מנת להפחית את הכוח שלה בשוק - אינו דבר חדש. הריעיון נזרק כבר לפני שנים, כאשר בפעם האחרונה הוא עלה מכיוונו של המועמד להיות סגן הנשיא של ארה"ב ג'יי. די. ואנס. לפי ואנס, הסיבה לכך שצריך לפצל את גוגל היא שהיא "גדולה מדי, חזקה מדי" ושולטת בפוליטיקה האמריקאית על ידי כך שהיא לא מציגה מידע בצורה הוגנת.
גם לינה חאן, יו"ר ועדת הסחר הפדרלית תחת ממשל ביידן, תומכת ברעיון הפיצול והוא הופך להיות עוד יותר פופולרי לאחר ששופט מחוזי בארה"ב קבע שהעובדה שגוגל היא מנוע החיפוש ברירת המחדל במכשירי האייפון ובפלטפורמות אחרות הופכות אותה למונופול בלתי חוקי בשוק החיפוש. גוגל כמובן מתכננת לערער על ההחלטה, אבל זה לא עצר את הספקולציות לגבי התוצאה האפשרית של החלטת בית המשפט, כולל האפשרות של פירוק.
החלטת בית המשפט בנוגע למנוע החיפוש הגיעה לאחר ההחלטה בחודש דצמבר אז השופט קבע כי גוגל משמשת כמונופול גם בהפצת אפליקציות באנדרואיד.
לפי דיווח אחרון מבלומברג, משרד המשפטים שוקל ברצינות לפרק את אלפאבית לאחר פסק הדין, מה שכנראה מפיל את מניית גוגל ב-3%. איבס כאמור סבור שגם במקרה ויוחלט לפרק את אלפבית, זה יתקע במשך שנים בבתי המשפט עד שבאמת יקרה אם בכלל. אפשרות נוספת היא שבית המשפט יאפשר לחברות אחרות להשתמש בטכנולוגיות של גוגל, כולל בינה מלאכותית ויפעל למנוע הסכמים מונופוליסטיים מצידה של גוגל.
גם האפשרות של מכירת מערכת ההפעלה אנדרואיד, שקיימת ב-2.5 מיליארד מכשירים עלתה, היות ולפי בית המשפט גוגל מחייבת את יצרני המכשירים לחתום על הסכמים מונופליסטיים בכדי לפתוח להם גישה לחנות האפליקציות שלה. כחלק מההסכמים הללו, היצרניות נדרשות להתקין כברירת מחדל את דפדפן הכרום וחיפוש גוגל ולמנוע את האפשרות למחוק אותם.
לפחות לעת עתה, התוצאות האפשריות הן עדיין ספקולטיביות ופחות הצהרה רשמית. בכל זאת, כנראה שכדאי למשקיעים להיערך לסביבה עם יותר רגולוציה על חברות הטכנולוגיה ובדיקה עם זכוכית מגדלת של מיזגוים ורכישות במגזר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה