החסימה תימנע? טיקטוק מציגה סיבה חדשה להמשך פעילותה בארה"ב
לטיקטוק יש תירוץ חדש נגד האיסור עליה בארה"ב: הרשויות צריכות להתייחס לאפליקציית שיתוף הווידאו כמו לכלי תקשורת בבעלות זרה. לפי טיקטוק, החוק שעבר מוקדם יותר השנה, המיועד לאסור את האפליקציה בארה"ב אלא אם הבעלים הסיני ByteDance ימכור אותה, מפר את הגנות חופש הביטוי.
עם זאת, משרד המשפטים האמריקאי טען כי טיקטוק אינה זכאית להגנת התיקון הראשון לחוקה בשל היותה בבעלות זרה. במסמכי בית המשפט האחרונים, שפורסמו ביום חמישי, טיקטוק מנסה להתמודד עם טיעונים אלה, בין היתר על ידי השוואת של עצמה לגופי חדשות מוכרים.
"בוודאי שהחברות האמריקאיות המפרסמות את 'פוליטיקו', 'פורצ'ן' ו'ביזנס אינסיידר' אינן מאבדות את הגנת התיקון הראשון בגלל בעלות זרה," כתבו עורכי הדין של טיקטוק. טיעונים בעל פה בתיק צפויים להתחיל ב-16 בספטמבר בפני בית משפט פדרלי לערעורים בוושינגטון.
מטא META PLATFORMS -1.25% META PLATFO 558.45 -1.25% סגירה:0 פתיחה:569.36 גבוה:570 נמוך:549.05 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , הבעלים של פייסבוק ואינסטגרם, צפויה להרוויח באופן משמעותי חסימה של טיקטוק בארה"ב. Reels של אינסטגרם מנסה למשוך יוצרי תוכן של טיקטוק להשתמש באפליקציה שלה במקום ולפי סקר שנערך בוודבוש, כ-60% ממשתמשי טיקטוק ציינו את פייסבוק או אינסטגרם כחלופה הסבירה ביותר במקרה של חסימה של טיקטוק.
היחסים של טיקטוק עם חברות טכנולוגיה גדולות אחרות מורכבים יותר בשל קשריה המסחריים עם חלק מהן. לדוגמה, כחלק מיוזמה בשם "פרויקט טקסס," טיקטוק טענה שיצרה גרסה עצמאית של האפליקציה שלה המאוחסנת בשרתים מבוססי ארה"ב של אורקל. טיקטוק גם השיקה פלטפורמת מסחר אלקטרוני משלה בארה"ב ולאחרונה חתמה על עסקה עם אמזון שתאפשר למשתמשים לערוך קניות מבלי לעזוב את האפליקציה שלה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה