עדיף היה להשקיע במדד: כמה הפסידו המשקיעים בקרן של קת'י ווד?

בפועל, מאז הקמתה ב-2014, הקרן השיגה תשואה שנתית ממוצעת של 9.7% בלבד, רחוק מהתשואות התלת-ספרתיות עליהן חלמו המשקיעים בעבר. התמונה עבור המשקיעים עצמם עגומה אף יותר
 | 
telegram
(1)

קרן הסל של קתי ווד, ARK Innovation ARK INNOVATION ETF -0.56% ARK INNOVAT 54.97 -0.56% ARK INNOVATION ETF סגירה:0 פתיחה:55.77 גבוה:55.77 נמוך:54.04 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , הייתה תנודתית במיוחד בשנים האחרונות. נתונים חדשים חושפים כי אם הייתם משקיעים בקרן של ווד, הייתם מפספסים את הרווחים הגדולים וסופגים חלק ניכר מההפסדים. לפי החישוב של Morningstar, התשואה השנתית הממוצעת שעשו המשקיעים עומדת על 17%-.

הקרן, בשווי 5.8 מיליארד דולר, התבלטה בזכות ווד, מנהלת התיקים מוערכת ומנכ"לית ARK Invest, ובזכות ההימורים שלה על מניות טכנולוגיה פופולריות בתקופת הקורונה, כמו טסלה וזום. ב-2020, שווי הקרן יותר מהוכפל, והיא אף הפכה לקרן הסל הפעילה הגדולה ביותר עם כמעט 30 מיליארד דולר בניהול.

עם זאת, בשנתיים שלאחר מכן, מניות הקרן צנחו. למרות תשואה מרשימה של 68% ב-2023, מתחילת השנה הקרן כבר רשמה ירידה של כ-14%. לפי נתוני חברת המחקר Morningstar, התוצאות עבור המשקיע הממוצע ב-ARK היו גרועות בהרבה מביצועי הקרן עצמה.
 

תשואת המשקיעים לעומת תשואת הקרן

בפועל, מאז הקמתה ב-2014, הקרן השיגה תשואה שנתית ממוצעת של 9.7% בלבד, רחוק מהתשואות התלת-ספרתיות עליהן חלמו המשקיעים בעבר, אך עדיין בהתאם פחות או יותר לביצועי השוק לטווח ארוך. לעומת זאת, התמונה עבור המשקיעים עצמם עגומה אף יותר: התשואה השנתית הממוצעת שלהם, לפי חישובי Morningstar, עומדת על 17%-.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

Morningstar מחשבת את תשואת המשקיעים על ידי מעקב אחר תזרימי הכספים הנכנסים והיוצאים מהקרן, ובכך בודקת איזה חלק מהתשואה השנתית של הקרן מומש בפועל על ידי המחזיקים בה. בעוד שפער מסוים בין תשואת הקרן לתשואת המשקיעים הוא תופעה נפוצה, הממוצע עבור קרנות עם יותר ממיליארד דולר בנכסים הוא כנקודת אחוז בודדה.

הסיבה העיקרית לפער הגדול במקרה של ARKK נעוצה בתזמון ההשקעות: המשקיעים הזרימו מיליארדים במהלך הקפיצה הראשונה של הקרן במהלך מגפת הקורונה, כולל 12 מיליארד דולר בששת החודשים שקדמו לצניחת התשואות בתחילת 2021. כתוצאה מכך, משקיעים רבים שהצטרפו באיחור עדיין ספגו את התשואות השליליות של 2021 ו-2022 (23%- ו-67%- בהתאמה), שנבעו מהפסדים כבדים במניות כמו זום, רוקו ורובלוקס.

מנהל הקרן אינו אחראי בהכרח על ניטור תנועות הכספים של המשקיעים. בניגוד לקרנות נאמנות מסורתיות, הסוגרות לעתים קרובות את הדלת בפני השקעות חדשות, בקרנות סל כמו ARK Innovation הדלת נשארת פתוחה. במכתב למשקיעים מיולי, ווד הודתה: "כמשקיעה בקרנות שלנו בעצמי, אני מבינה שתנודתיות עשויה להיות מתסכלת ומדאיגה". היא ציינה כי האמון והמחויבות של הקרן להשקעה בחדשנות משבשת לא התערערו.
 

המשקיעים משכו 2.2 מיליארד דולר בשנה האחרונה

ARKK התאוששה ב-2022 עם תשואה של 67%, לאחר שצמצמה את החשיפה למניות מרכזיות כמו טסלה, רוקו וקוינבייס. אבל עקב האפקט המצטבר של ההפסדים, שווי הנכסים הנקי של הקרן מעולם לא חזר לרמות השיא מתקופת הקורונה. בשנה האחרונה, משקיעים משכו מהקרן כ-2.2 מיליארד דולר, מהלך שינעל את ההפסדים ללא תלות בתשואות העתידיות.

"אפשר לומר בבטחה שמדובר באחד הכישלונות הגדולים ביותר שראינו אי פעם בתעשיית הקרנות", כתבו ב-Morningstar. האנליסטים הזכירו כי במהלך 5 השנים האחרונות, כשARKK הייתה על רכבת הרים, מדד S&P 500 הכפיל את ערכו. לו המשקיעים היו פשוט משקיעים בקרן העוקבת אחר המדד ומחזיקים בה, הם היו מרוויחים 15% בשנה, לעומת ההפסד של 17% בשנה שספגו בפועל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זה בגלל הגבלת האחוזים שהיא קבעה בקרן לכל מניה
    יהלום 20/08/2024 23:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לדוגמא כשאנבידיה עלתה היא מכרה אותה כבר בתחילת העלייה כי היא עברה את מספר האחוזים בקרן שהיא קבעה, להיפך לדוגמא מבאפט שלא מגביל את האחוזים שאפל תתפוס בפורטפוליו שהוא מנהל ולכן אפל הביאה את ברקשייר לשווי עצום
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות