
מה דוחות באידו מלמדים על כלכלת סין?
באידו BAIDU.COM , ענקית הטכנולוגיה הסינית, דיווחה ברבעון השני על ירידה של 2% בהכנסות מפרסום מקוון ברבעון האחרון שהסתכמו ב-2.7 מיליארד דולר. ההאטה אצל באידו משקפת את מגמת ההאטה בסין שהשתקפה גם בדוחות של הענקית עליבאבא, שדיווחה על ירידה של 1% בהכנסות שלה ברבעון.
משרדי באידו; קרדיט: ויקיפדיה/simone.brunozzi
סין עדיין מתמודדת עם משבר הנדל"ן החריף במדינה שבין היתר הוביל למגמה של צמצום תקציבי פרסום מצד המפרסמים, מה שניכר בדוחות באידו. כניסיון לפתח תחומי פעילות נוספים על רקע ההיחלשות בפעילות הליבה של באידו, החברה מנסה לפתח פעילויות חדשות בתקופה האחרונה כאשר היא משקיעה משאבים רבים ביכולות בינה מלאכותית.
החברה פיתחה מודל שפה והשיקה צ'אט בוא בשם Ernie ששואפת להתחרות במודלים של הגדולים כמו ChatGPT, ג'מיני וקלוד. החברה השיקה גם גרסה בתשלום של הצ'אטבוט המופעל על ידי Ernie לשימוש הציבור, בעוד שהיא מוכרת שירותי API המופעלים על ידי Ernie למפתחים באמצעות שירות הענן שלה.
כחלק מההשקעות תחומים חדשניים, באידו גם הגבירה את השקעותיה ברכבים אוטונומיים. המוניות האוטונומיות שלה, Apollo Go, פועלות כיום בכמה ערים סיניות, כאשר הצי הגדול ביותר של 500 כלי רכב פועל בווהאן. בעוד שהעסק הזה עדיין הפסדי עבור באידו, החברה אמרה כי היא צופה כי פעילות Apollo Go בווהאן תגיע לאיזון תפעולי עד לסוף השנה הנוכחית.
איך סין הגיע למצב בו היא נמצאת?
סין עדיין מתמודדת עם משבר נדל"ן חמור שמשפיע על כל הכלכלה שלה. במדינה יש עודף היצע של דירות העומדות ריקות שנובע מהתקופה בה שוק הנדל"ן היה רותח. אז הביקושים היו גדולים ויזמי הנדל"ן הצליחו למכור את כל הדירות עוד לפני שהם בנו אותן. זה הוביל אותם לקחת על עצמם הלוואות גדולות בשביל להמשיך לבנות מתוך הנחה שיהיו קונים לכל הדירות, אך כשהביקושים החלו להאט, היזמים הממונפים החלו לקרוס וכך גם אפילו חברות הנדל"ן הגדולות במדינה.- המכירות הקמעונאיות אכזבו בפברואר - המשקיעים לא מודאגים
- רינת אשכנזי על המגמות בכלכלה העולמית; ומה צפוי בארה"ב?
בשנת 2021, אברגרנדה גרופ, אחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות במדינה, הגיעה לחדלות פירעון. האירוע פחות או יותר שם את המסמר האחרון בארון של שוק הנדל"ן שדימם כבר שנים בגלל חוסר ביקוש. מחירי הנדל"ן בסין יורדים כבר שנים, והדבר הזה משפיע עמוקות על ההתנהגות הצרכנית של הסיניים.
התפיסה בסין היא שנדל"ן הוא הנכס הכי חשוב שיכול להיות לאדם, לכן רוב הונם של משקי הבית בסין, בערך 80%, מושקע בבית עצמו, וכאשר האזרחים רואים את ערכי הנכסים שלהם רק יורדים ויורדים, הם מתחילים לצמצם בהוצאות שלהם באופן כללי, והדבר הזה מביא להאטה כלכלית ולדיפלציה.
ארה"ב מערימה קשיים על סין
במסגרת מלחמת הסחר בין שתי המעצמות, ארה"ב מטילה עוד ועוד הגבלות על ייצוא של מוצרי טכנולוגיה לסין. ההגבלות מתמקדות בעיקר במוצרים הקשורים לבינה מלאכותית, כמו שבבים מתקדמים, מתוך החשש שסין תשתמש בהם לפיתוח יכולות ביטחוניות שיפגעו בסופו של דבר בארה"ב.
כך נוצר מצב שחברות הטכנולוגיה בסין פחות או יותר מבודדות משאר העולם בכל הנוגע לבינה מלאכותית. החברות תלויות בהברחות של שבבים אמריקאים למדינה, שנעשות בהיקפים קטנים גם ככה, או בפיתוחים מקומיים שלא משתוuים לאלה האמריקאים ביכולות שלהם.
- מניית הקוונטים שמזנקת ב-13% והמחשב הקוונטי שיעזור לתכנן פעולות צבאיות
- תרמו פישר הכתה את התחזיות בשורה העליונה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
חשוב לציין שהחמרת הגבלות הייצוא של ארה"ב על סין לא מגיעה בחלל ריק - סין ממשיכה לבצע תרגילים צבאיים נרחבים סמוך לטאיוואן מה שמהווה סוג של התגרות בפני ארה"ב. טאיוואן היא המדינה האסטרטגית והחשובה ביותר בכל הנוגע לשבבים וארה"ב הבהירה כבר מספר פעמים את תמיכה בה ואת העובדה שלא תהסס לצאת להגנתה במקרה של תקיפה מסין.
כל הגורמים הללו משתקפים גם בביצועי המניה של באידו - היא נסחרת לפי שווי של 30.6 מיליארד דולר אחרי ירידה של 25% מתחילת השנה ושל 28% ב-12 החודשים האחרונים, והיא נסחרת במכפיל 8 על הרווחים הצפויים לה השנה ובמכפיל זהה על הרווחים הצפויים לה בשנה הבאה.
מניית באידו מתחילת השנה
- 1.עמיחי 22/08/2024 18:36הגב לתגובה זויש לכם הזדמנות לא נורמלית למכור את כל הדירות הריקות שלכם ובמחירים לא נמוכים פשוט תקחו את יצחק יצחקי שלנו אליכם תנו לו פיצוי כספי טוב ותראו איך שהוא ימכור לכם הכל האדם הזה עם כשרון דמיוני שיכול אפילו למכור קרח לאסקימואים