כמה אלפאבית שווה בלי מנוע החיפוש שלה?
אלפאבית GOOGLE -1.58% GOOGLE 166.57 -1.58% סגירה:0 פתיחה:166.98 גבוה:168.26 נמוך:165.71 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , חברת האם של גוגל, תהיה שווה הרבה יותר אם תפוצל למספר חברות. כל לפחות לפי אנליסט TD Cowen, ג'ון בלקלדג'. האנליסט סבור כי עסקי החיפוש של אלפאבית שווים 1.7 טריליון דולר, כך שללא מנוע החיפוש, החברה שווה בערך 1.2 טריליון דולר.
בלקלדג' העריך כל אחד מעסקי אלפאבית כאילו היו מפוצלים מהחברה. "הליכים משפטיים מתמשכים חושפים את אלפאבית למגוון רחב של תרופות פוטנציאליות לטווח ארוך יותר, כולל הפרדה של אחד או יותר מעסקיה", כתב. "כתוצאה מכך, אנו מצפים שמשקיעים יתמקדו יותר ויותר בהערכות שווי של כל מגזר."
בתחילת אוגוסט, אלפאבית הפסידה במשפט נגד ממשלת ארה"ב. השופט עמית פ' מהטה מבית המשפט המחוזי של ארה"ב במחוז קולומביה פסק כי מנוע החיפוש של גוגל הוא מונופול ופעל באופן אנטי-תחרותי כדי "לשמור על המונופול שלו". בלומברג וניו יורק טיימס דיווחו מאוחר יותר כי משרד המשפטים שוקל לבקש מהשופט לפצל את גוגל.
בסך הכול, הערך המצרפי של כל עסקי אלפאבית הוא 2.9 טריליון דולר, על פי המודל הבסיסי של בלקלדג'.
לפי האנליסט, עסקי החיפוש של אלפאבית כאמור שווים 1.7 טריליון דולר, יוטיוב שווה 252 מיליארד דולר, Google Network שווה 78 מיליארד דולר, Google Cloud שווה 432 מיליארד דולר, ו-Google Subscriptions/Platforms/Devices שווים 158 מיליארד דולר. עם מנוע חיפוש ששווה 1.7 טריליון דולר, משמעות הדבר היא שסכום העסקים האחרים הוא 1.2 טריליון דולר.
שווי ההון הכולל שקול לכ-247 דולר למניה לעומת מחיר המניה הנוכחי של 164.74 דולר, על פי הניתוח של TD Cowen.
כמובן, לכל פיצול ייקח זמן רב עד שיתרחש, אם בכלל. ב-TD Cowen מצפים שהשופט יקבל החלטה לגבי התרופות ברבעון השני של 2025. אלפאבית גם נשבעה לערער, מה שהופך את התוצאה הסופית לעניין של שנים.
פיצול חברה מחשש למונופול הוא לא רעיון חדש
הרעיון של פירוק חברות הביג טק - פיצול של כל חברה לעסקים שונים על מנת להפחית את הכוח שלה בשוק - אינו דבר חדש. הריעיון נזרק כבר לפני שנים, כאשר בפעם האחרונה הוא עלה מכיוונו של המועמד להיות סגן הנשיא של ארה"ב ג'יי. די. ואנס. לפי ואנס, הסיבה לכך שצריך לפצל את גוגל היא שהיא "גדולה מדי, חזקה מדי" ושולטת בפוליטיקה האמריקאית על ידי כך שהיא לא מציגה מידע בצורה הוגנת.גם לינה חאן, יו"ר ועדת הסחר הפדרלית תחת ממשל ביידן, תומכת ברעיון הפיצול והוא הופך להיות עוד יותר פופולרי לאחר ששופט מחוזי בארה"ב קבע שהעובדה שגוגל היא מנוע החיפוש ברירת המחדל במכשירי האייפון ובפלטפורמות אחרות הופכות אותה למונופול בלתי חוקי בשוק החיפוש. גוגל כמובן מתכננת לערער על ההחלטה, אבל זה לא עצר את הספקולציות לגבי התוצאה האפשרית של החלטת בית המשפט, כולל האפשרות של פירוק.
החלטת בית המשפט בנוגע למנוע החיפוש הגיעה לאחר ההחלטה בחודש דצמבר אז השופט קבע כי גוגל משמשת כמונופול גם בהפצת אפליקציות באנדרואיד.
איבס כאמור סבור שגם במקרה ויוחלט לפרק את אלפבית, זה יתקע במשך שנים בבתי המשפט עד שבאמת יקרה אם בכלל. אפשרות נוספת היא שבית המשפט יאפשר לחברות אחרות להשתמש בטכנולוגיות של גוגל, כולל בינה מלאכותית ויפעל למנוע הסכמים מונופוליסטיים מצידה של גוגל.
גם האפשרות של מכירת מערכת ההפעלה אנדרואיד, שקיימת ב-2.5 מיליארד מכשירים עלתה, היות ולפי בית המשפט גוגל מחייבת את יצרני המכשירים לחתום על הסכמים מונופליסטיים בכדי לפתוח להם גישה לחנות האפליקציות שלה. כחלק מההסכמים הללו, היצרניות נדרשות להתקין כברירת מחדל את דפדפן הכרום וחיפוש גוגל ולמנוע את האפשרות למחוק אותם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה