ג'יימי דיימון, מנכ"ל גי'י פי מורגן: מבקר את אסיפות בעלי המניות ומעדיף להפוך את הבנק לפרטי

לפי דיימון, אם ג'יי פי מורגן יהפוך לחברה פרטית, זה יפחית את כמות התביעות המשפטיות, הפיקוח של רשות ניירות הערך האמריקאית, ו"אסיפות בעלי המניות חסרות התכלית"

 | 
telegram

ג'יימי דיימון, מנכ"ל ויו"ר ג'יי פי מורגן JP MORGAN -0.95% JP MORGAN 240.78 -0.95% JP MORGAN סגירה:0 פתיחה:244.08 גבוה:244.61 נמוך:238.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , שב והביע ביקורת נוקבת על אסיפות בעלי המניות השנתיות. הפעם, הוא עשה זאת בכנס שארגן גוף המקדם זכויות בעלי מניות וממשל תאגידי תקין. בדבריו בברוקלין, ניו יורק, כינה דיימון את האסיפות השנתיות "בזבוז זמן קל דעת" וטען כי הן "נחטפות על ידי קבוצות אינטרס". לדעתו, אסיפות אלו אינן מקדמות "שיחות רציניות" על סוגיות חשובות הנוגעות לחברה או לחברה בכללותה.

דיימון הביע ספק לגבי הרלוונטיות של התקנות המאפשרות לכל מי שמחזיק מניות בשווי 2,000 דולר לפחות להגיש הצעות להצבעה באסיפות השנתיות. דבריו עוררו תגובות מעורבות בקהל, שכלל נציגים של קרנות פנסיה ציבוריות, איגודים מקצועיים גדולים וקרנות תאגידיות.

בהמשך דבריו, הביע דיימון את העדפתו להפוך את ג'יי פי מורגן לחברה פרטית אם היה יכול. הוא טען כי מהלך כזה היה מפחית את כמות התביעות המשפטיות, הפיקוח של רשות ניירות הערך האמריקאית, ו"אסיפות בעלי המניות חסרות התכלית".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דיימון גם התייחס לסוגיה נוספת בתחום הממשל התאגידי - הדיון סביב הפרדת תפקידי היו"ר והמנכ"ל. הוא הביע תמיכה בביטול תפקיד היו"ר לחלוטין, ובמקומו הציע מבנה של מנכ"ל ודירקטור מוביל. חשוב לציין כי הצעה להפריד בין התפקידים בג'יי פי מורגן זכתה לתמיכה משמעותית של 42.7% מבעלי המניות באסיפה השנתית האחרונה, למרות שלא התקבלה בסופו של דבר.

התבטאויותיו של דיימון, המנהל את הבנק הגדול בארה"ב כבר 18 שנים, אינן חריגות. הוא ידוע בהערותיו הצבעוניות והספונטניות בנושאי מדיניות ונהלים תאגידיים. עם זאת, לדבריו יש משקל רב בתעשייה הפיננסית.

ייתכן כי ביקורתו החריפה של דיימון על מבנה האסיפות השנתיות תוביל חברות ציבוריות אחרות לאמץ גישה דומה. זאת למרות שמטרתן המקורית של אסיפות אלו היא לקדם את זכויות בעלי המניות ולהגביר את השקיפות בין ההנהלות למשקיעים.

האם דיימון קרוב לפרישה?

המנכ"ל הוותיק של ג'יי.פי מורגן צ'ייס, שינה לפני מספר חודשים את הטון המוכר שלו בנוגע לעתידו בתפקיד. במהלך יום המשקיעים של החברה בחודש מאי השנה, דיימון הפתיע כאשר ציין כי לוח הזמנים לפרישתו "כבר לא חמש שנים", בניגוד לתשובתו המסורתית בשנים האחרונות.

השאלה מי יחליף את דיימון בניהול הבנק הגדול בארצות הברית מעסיקה את המגזר הפיננסי זה זמן רב. בשנת 2021, הדירקטוריון הציע לדיימון מענק משמעותי של 1.5 מיליון מניות, בשווי משוער של כ-50 מיליון דולר, כדי לשכנע אותו להישאר בתפקיד לחמש שנים נוספות.

לאחרונה, דיימון ערך שינויים ארגוניים משמעותיים בצמרת הבנק. בין היתר, ג'ניפר פיפסק וטרוי רורבאו מונו לעמוד בראש חטיבת הבנקאות המסחרית וההשקעות המורחבת, בעוד מריאן לייק קיבלה שליטה מלאה על חטיבת הבנקאות הצרכנית. צעדים אלו נתפסים כהכנת הקרקע ליורשים פוטנציאליים.

דיימון, בן 68, מכהן כמנכ"ל ג'יי.פי מורגן צ'ייס מאז 2005. הוא נחשב לאחת הדמויות המשפיעות ביותר בתעשייה הפיננסית, בזכות הובלת הבנק דרך המשבר הפיננסי של 2008 והצלחתו להביא את החברה לרווחי שיא. בהתייחסו לעתידו, דיימון הדגיש כי ההחלטה על פרישתו תלויה בדירקטוריון, והוסיף כי הוא עדיין מחזיק באנרגיה הנדרשת לתפקיד.

עם זאת, דבריו של דיימון מרמזים כי תהליך העברת המקל בצמרת ג'יי.פי מורגן עשוי להתרחש מוקדם מהצפוי.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות