רביב צולר: "הכיוון הוא שהכנסות החברה יהיו תלויות פחות בים המלח"

רביב צולר, מנכ"ל איי.סי.אל, מספר בוועידה הכלכלית על האסטרטגיה של החברה היצואנית שאחראית ל-1.5% מהתמ"ג לשנים הבאות. הכיוון: פחות תלות במחירי המשאבים
 | 

רביב צולר עומד בראש אחת מהחברות המרכזיות בבורסה המקומית: איי.סי.אל  איי.סי.אל +2.8% איי.סי.אל 1,689 +2.8% איי.סי.אל בסיס:1,643 פתיחה:1,621 גבוה:1,689 נמוך:1,616 תמורה:62,917,511 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הנסחרת לפי שווי של 19 מיליארד שקל. החברה אמנם סובלת משחיקה ברווחיות, אך היא נטועה חזק בשוק המקומי, ומעסיקה 4,500 עובדים בחברות הבת המקומיות. צולר מוביל את החברה באסטרטגיה ברורה: ירידה בתלות בים המלח לשליש מפעילות החברה בלבד, ויציאה לחו"ל.

   רביב צולר   (ליאת מנדל)

"חלק גדול מאוכלוסיית המדינה לא מכירים את הסיפור של איי.סי.אל", מציין צולר בוועידה הכלכלית של ביזפורטל בה ניתן לחברה אות על היותה אחת מהחברות המשמעותיות בכלכלה הישראלית,  "יזם יהודי חצי משוגע מערבות סיביר שחשב שאפשר להקים תעשיה של משאבים במדינת ישראל, וכמעט מאה שנה עברו ודורות שלמים של עובדים, שהתחילו בתנאים הכי קשים בסדום הקימו תעשיה מפוארת. 5% מאוכלוסיית העולם בעצם מתוחזקת תזונתית על ידי חברת איי.סי.אל. אין דבר יותר טוב מאשר לקום בבוקר בתור חברה שמתעסקת בדבר הכי חשוב לאנושות - הבטחת הביטחון התזונתי".

זה הסיפור של החברה? ים המלח?
"החברה במשך השנים הייתה במידה רבה חברה של קמודויטיז - תלויה כמעט באופן מוחלט במחיר האשלג. בעשור האחרון, עשתה צעדים משמעותיים כדי להקטין את התלות. יש לנו עסקים פעילים ביותר מ-30 מדינות ותעשיה שמייצאת ליותר ממאה עשרים מדינות כיום, אנו היצואן המוביל במדינת ישראל בערך 1.5% מהתמ"ג. אנו עוברים שינוי מחברה של קומודיטיז שתלויה במחירים של המשאבים מים המלח והנגב לחברה שמייצרת פתרונות לבעיות קיימות של העולם".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מה זה אומר? 
הפעילויות שלנו היום נעות מביטחון תזונתי עד לעשות את העולם ירוק יותר באמצעות גינות נוי ושטחים ירוקים. באירופה למשל 80% מהשטחים הירוקים: מגרשי הכדורגל, גינות נוי ופארקים, הם של ICL. תחום נוסף הוא תמיכה בחדשנות: חומרים שמונעים והתפוצצות ומאפשרים ייצור מסכים ורכיבי אלקטרוניקה בנפחים הולכים וגדלים.

צפי ההכנסות לשנה הבאה הוא כ-28 מיליארד שקלים. כמה מתוך זה יגיע מקומודיטיז וכמה ממוצרים מתקדמים?
"בעבר פעילות האשלג היתה מובילה את ההכנסות שלנו. ברבעון האחרון חטיבת האשלג היא מקום שלישי בהכנסות. מה שמראה את שינוי של החברה וגם את הירידה בתלות בזיכיון ים המלח. החטיבה ירדה מבערך 2/3 מההכנסות לכ-38%. חלק מזה קרה השנה וחלק בגלל הרבה מאוד חדשנות שקרתה בשנים האחרונות".

שש שנים מהיום, מה יהיה שיעור התלות בים המלח?
"זה נורא תלוי במחירים אפשר לעשות עבודה טובה ושיהיה מזל כמו ב-2022 שמחירים היו בשיא והיינו החברה הכי רווחית בבורסה לניירות ערך בתל-אביב. בעיקרון רוצה לראות את החברה פחות משליש בתלות שלה במשאבים מים המלח וזה הכיוון כרגע".

החברה מאוד תזרימית
"בשנתיים של 2022 ו-2023 במצטבר היינו מחלקי הדיבידנד הגדולים בבורסה, וזה הכוח שיכול להיות חברה רווחית ותזרימית ויש שנתיים טובות בתחום אתה מצליח לייצר ערך מוסף ותשואת יתר משמעותית למשקיעים".

מהו שיעור הצמיחה של ICL?
"בתכנית החומש הקודמת שהצגנו לשוק ההון הצגנו צמיחה מצטברת שנתית ממוצעת של 10%. בתכנית חומש הקודמת עד 2023 זה התממש. כעת, הצענו 2 מיליארד דולר רווחיות תפעולית מעבר לתכנית החומש הקודמת, ואני אופטימי שנצליח להגשים גם את זה". 

איך זה מסתדר עם התנודתיות בענף?
"החברה, גם אפילו בשנה כמו שנת 2024, שמחירי האשלג נמצאים בשפל מסוים, מצליחה לייצר תזרים של חצי מיליארד דולר לחלק דיבידנד משמעותי. זאת חברה שתמיד מייצרת תשואה ותמיד מייצרת תזרים.

אם אעשה חישוב מהיר וזאת תכנית החומש תגיעו לשבע מאות מיליון עוד 4-3 שנים אולי קצת יותר
"ב-2022 היינו 2 מליארד מקווה שיותר ממה שאתה אומר"

ביחס למתחרות, אתם קצת יותר זולים. למה השוק מתמחר אתכם בחסר? 
"בשנה האחרונה אנחנו די דומים לענף. אבל צריך לקחת בחשבון שבשנה אחרונה יש גם השפעה של המלחמה על משקיעים זרים. אחוז ההשקעה הזרה אצלנו ירד בשנה האחרונה מסדר גודל של קרוב ל-40% לפחות מ-25%".

הזהות הישראלית של ICL, כמות העובדים המאוד גדולה, זה משהו שמשפיע מול הלקוחות?
"קודם כל אנו חברה ישראלית. אחרי מאורעות ה-7 באוקטובר מחוברים בנימי נשמתנו לקהילה שלנו. אנחנו היינו שם בחזית נרתמנו מהיום הראשון טיפלנו בכל מי שיכולנו.
הקצינו משאבים הרבה מעבר לרגיל העובדים נרתמו בצורה מדהימה שלא תיאמן ואני מדבר על כלל העובדים. אנו חברה חזקה ישראלית. מאמינים בדרך שלנו ומצאנו דרכים להתמודד ולפעול על מנת לספק את כל צרכי הלקוחות שלנו לצד זמן ומשאבים לעזור לכל מי שהיה צריך עזרה. ועדין הרבה צריכים ועוד יצטרכו".

תגובות לכתבה(10):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    תשואת מניה
    לירון זהבי 17/09/2024 11:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מעניין כמה המנייה עשתה מאז שרביב מנכל החברה ?
    סגור
  • 8.
    תנסו אולי מכונית חשמלית
    מאיר 15/09/2024 20:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רק אל תשכחו עמדות טעינה
    סגור
  • 7.
    גנבים
    גנבים 15/09/2024 17:50
    הגב לתגובה זו
    0 8
    שודדים את המדינה. גנבים
    סגור
  • 6.
    למשקיעים יש זכרון רע מאוד מאוד מאוד
    אי סי אל 15/09/2024 17:48
    הגב לתגובה זו
    3 2
    והכי טוב למחוק את המניה מהבורסה בתל אביב ועוד יותר טוב שבכלל לא תיסחר בבורסה תתחילו לקנות את כל המניות מהציבור המחיר זול מאוד מאוד מאוד ותחזירו את החברה לביבי הרי זה מה שהם רוצים לא?
    סגור
  • 5.
    כיל חברה וטבע
    דוד רוזבשוווילי 15/09/2024 16:32
    הגב לתגובה זו
    5 4
    אלו מניות שעשו נזק למשקיעים (וגם לחלק מהסוחרים) ש ה נוחבה והשואה בטלים ב 710 ביחס אליהם לעבור את הנוחבה או את השואה או את הנאצים זה כמו ללקק דבש (או כוס רטוב חלק ומתוק) ביחס למה שכיל (והחברה הרעה שלה חח) וטבע גרמו למשקיעים מדבר מנסיון אישי עזבו שטויות ..רק ה חצפורי אורגינל ...אבל באיזה מחיר רכשת אותו ? חחח
    סגור
  • טען עוד
  • אין לך מושג עד כמה אתה צודק ידידי ! 101 אחוז של אמת ! (ל"ת)
    משה חמידיאן 16/09/2024 07:10
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 4.
    הכי טוב שתמכרו בשביל מה צריך אותכם? (ל"ת)
    אי סי אל 15/09/2024 15:52
    הגב לתגובה זו
    2 2
    סגור
  • 3.
    לא רוצים את רוזנטל קארין אלהרר ויחימוביץ התורניים
    תסגרו כבר את החברה 15/09/2024 13:09
    הגב לתגובה זו
    4 2
    ולפיד הקשקשן שיתעסקו בכספים שלנו . זאת מניה לאפסנאות
    סגור
  • 2.
    פעם הצמידו את מחיר המניה למחיר התירס או מחיר לטון
    הכל שקרים 15/09/2024 13:06
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כעת שום דבר לא משפיע על מחיר המניה רק ירידות כל פעם השיא נשבר. יאלה תסגרו כבר את ים המלח תקנו אשלג מירדן לא צריך פה שום דבר . בשביל מה תעשיה כזאת כשכל שני וחמישי צריך לשלם איזה פרוטקשין לממשלה פעם זה קציר המלח למרות שהמדינה הטתה את מקורות המים. ופעם זה משהו אחר. תמיד יש סיבה לחלוב את הפרה ולא ברור איפה השכל של עידן עופר נראה שכיל בשבילו זה פיצוחים
    סגור
  • 1.
    אנחנו מכירים את ההסטוריה של החברה
    אי סי אל 15/09/2024 13:03
    הגב לתגובה זו
    7 2
    זאת חברה שכל פוליטיקאי שרוצה להראות שהוא "חברתי" מתעלל בה ועושק אותה השיא היה לפיד שסירב למכור את כיל כאילו למישהו חסר אשלג בעולם בצד השני אותו ים אותם תנאים שקראו להם טבעיים יש את פוטאש . לפיד הקים את ועדת נווה שאמרה כן למכור את כיל בדיוק שבוע אחרי שפוטאש הבינה עם מי יש לה עסק ומכרה את אחזקותיה בכיל ובדרך דפקה את המשקיעים כשמכרה לילד הכאפות עידן עופר את אלנה פוטאש. לא יתכן שהשיא של המניה היה שער 80 ירדה לשער 14 זאת המניה הכי גרועה שיש בבורסה אחרי אבוגן . אפריקה ושאר הזבלות שיש פה. והכי גרוע ההנפקה בחו"ל ישר הטמבל הלאומי עידן עופר הנפיק ב 20% פחות. והפיל את המניה עושה רושם שכולם רוצים שער נמוך במקום לחלק דיבידנדים תקנו את הזבל שלכם
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות