רשות ני"ע: חברות ציבוריות יחויבו לדווח על חקירות שמתנהלות נגדן

החובה לפרסם את ההליכים שמתנהלים חלה גם כשהגוף החוקר אינו הרשות . הדיווחים צריכים לכלול פירוט קצר בדבר סוג ההליך ואופי החשדות. עמדת הרשות מכירה גם בצורך להגן על התאגידים שתחת חקירה, כך שהפרטים שיפורסמו לא יפגעו בהם מדי
 | 
telegram

רשות ני"ע פרסמה היום עמדת סגל חדשה, שעוסקת בנושא רגיש וחשוב במיוחד: חובת הדיווח המיידי של תאגידים מדווחים ונושאי משרה על חקירות והליכי בירור מנהליים שמבוצעים על ידי הרשות. עמדת הסגל מתייחסת להליכי אכיפה שמתחילים מהרגע שבו נפתחת חקירה או הליך בירור, ועד לסיומם.

אחד הנושאים המרכזיים בעמדת הסגל הוא חובת הדיווח המיידי שמוטלת על התאגידים, שמטרתה לספק לציבור המשקיעים מידע מדויק ועדכני על כל התפתחות משמעותית בנוגע להליכי אכיפה שנפתחים על ידי הרשות. היבט זה מבטיח שהשקיפות תישמר, ושמשקיעים יוכלו לקבל את ההחלטות הנכונות על סמך המידע העדכני ביותר.


הדיווח המיידי על החקירה ייעשה בתיאום עם רשות ני"ע צילום: Pixbay

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הדיווחים צריכים לכלול פירוט קצר בדבר סוג ההליך ואופי החשדות, וזאת בהתאם לנסיבות העניין, כפי שמפורט במסמך. בנוסף, הדיווח המיידי ייעשה בתיאום עם סגל הרשות, כדי לוודא שהדיווחים כוללים את המידע המינימלי הנדרש, מבלי לחשוף יותר מדי פרטים שיכולים לפגוע בהליכים המשפטיים.

נקודה חשובה נוספת שעלתה בעמדת הסגל החדשה היא שלא מדובר רק בחקירות והליכי אכיפה שמבוצעים על ידי רשות ני"ע עצמה. התאגידים המחויבים בדיווח נדרשים לפרסם עדכונים גם על חקירות המבוצעות על ידי רשויות אכיפה אחרות, כפי שקרה עם יו"ר אל על, עמיקם בן צבי, באפריל האחרון, תוך התחשבות במידת המהותיות של המידע עבור ציבור המשקיעים.

בעוד שחובת הדיווח המיידי באה להגן על ציבור המשקיעים, העמדה של הרשות מכירה גם בצורך להגן על התאגידים הנמצאים תחת חקירה, כך שהפרטים שיפורסמו לא יפגעו בהם יתר על המידה. לכן, הדיווחים המיידיים יהיו ככלל תמציתיים ויכללו רק מידע ראשוני וחשוב על מהות ההליך ואופי החשדות.

עמדת הסגל קובעת באופן ברור שהמטרה היא לוודא כי התאגידים המדווחים פועלים בשקיפות, אך לא פחות חשוב – שהמידע שמועבר למשקיעים הוא מדויק, מבוקר, ומוגבל לפרטים שניתן לפרסם מבלי לפגוע בהליכי החקירה.

ניתן להסתכל על מקרים קודמים שבהם תאגידים לא דיווחו כראוי על הליכי חקירה נגדם - מה שהוביל לתביעות ואובדן אמון מצד משקיעים. כך לדוגמה, חברות שלא פרסמו בזמן על חקירות שנפתחו נגדן, ספגו ביקורת ציבורית קשה - ואפילו תביעות מצד משקיעים על פגיעה בשקיפות.

העמדה החדשה שהציגה רשות ני"ע מתווה מסלול ברור שבו על התאגידים ללכת, תוך הצבת סטנדרט אחיד לדיווחים על חקירות והליכי בירור. בכך מנסה הרשות להעביר מסר שלפיו השקיפות וההגנה על האינטרסים של המשקיעים נמצאים בעדיפות עליונה מבחינתה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות