אלי לילי תובעת ספקים על מכירת תרופות חיקוי להרזיה
אלי לילי פותחת במלחמה על תרופות חיקוי להרזיה, תביעות שהגישה החברה חושפות את הסכנות שבמכירת גרסאות לא מאושרות של התרופה הפופולרית לירידה במשקל
אלי לילי ELI LILLY & COMPANY -0.46% ELI LILLY & 749.94 -0.46% סגירה:0 פתיחה:746.49 גבוה:752.8 נמוך:735 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: חברת התרופות האמריקאית, הגישה לאחרונה מספר תביעות נגד מכוני ספא רפואיים וספקים מקוונים בארה"ב, בטענה שמכרו מוצרים שמכילים את טירזפטייד, המרכיב הפעיל בתרופת ההרזיה הפופולרית שלה זפבאונד. הטענות מתמקדות בכך שהמוצרים נמכרו, בין היתר, בצורת טבליות מסיסות, למרות שהתרופה מאושרת לשימוש רק כתרופה להזרקה.
החברות הנתבעות מואשמות בפרסום כוזב וקידום תרופות חיקוי שמסכנות את בטיחות הציבור. התביעות הן הראשונות שמוגשות מאז שה-FDA הסיר את טירזפטייד מרשימת התרופות במחסור, אך לילי מבהירה שהתביעות היו מוגשות בכל מקרה, ללא קשר להסרתה של התרופה מהרשימה.
מכירת טירזפטייד ללא מרשם ובגרסה אוראלית
לפי התביעות שהגישה לילי, אחת החברות שנתבעו טוענת שהיא מציעה טירזפטייד בדרגת מחקר בלבד, אך לפי לילי, החברה מכרה את המוצר ישירות לצרכנים ללא מרשם רפואי. חברה נוספת מואשמת במכירת גרסה אוראלית של התרופה, הנקראת Trim, למרות שאין שום מחקר שמוכיח את הבטיחות והיעילות של פורמולציה זו. חברה אחרת בשם Genesis Lifestyle Medicine, על פי התביעה, מכרה גרסה מורכבת של טירזפטייד עם ויטמין B12, שילוב שלא נבדק ואינו מוכח כבטוח.לילי שלחה מכתבי הפסקת פעילות לחברה שהציעה טירזפטייד בדרגת מחקר, אך הספק המשיך לשווק את מוצריו בדרכים אחרות, כולל באמצעות דואר אלקטרוני, מדיה חברתית ופרסום מפה לאוזן, כך על פי טענות התביעה.
המאבק המשפטי והנזק הפוטנציאלי לצרכנים
אלי לילי, תובעת את הספקים לא רק בגלל הפרת חוקי הפרסום, אלא גם בשל הסיכונים הבריאותיים שהמוצרים הללו מציבים לציבור. טירזפטייד מאושר כיום רק לטיפול בסוכרת סוג 2 תחת השם המסחרי מונג'רו, ובצורתו המאושרת כתרופה להזרקה בלבד. החברה כבר תבעה מעל לעשרים מכוני ספא רפואי, מרכזי בריאות ובתי מרקחת שמכרו גרסאות חיקוי של טירזפטייד, אך כעת המיקוד הוא על החברות הללו, שהציגו טענות כוזבות על היעילות והבטיחות של המוצרים שלהן. לילי דורשת מבתי המשפט להוציא צווי מניעה שיאסרו על מכירת המוצרים ולהטיל על הנתבעים פיצויים כספיים.המאבק המשפטי של אלי לילי מדגיש את הצורך בהסדרת השימוש בתרופות חדשניות, במיוחד לנוכח הביקוש הגובר לטיפולים להרזיה. מכירת מוצרים שמכילים את החומר הפעיל בדרכים לא מאושרות, לא רק מהווה הפרה של התקנות הפדרליות, אלא גם מציבה סיכון ממשי לבריאות הציבור. הסיכון הגדול הוא שהצרכנים, המחפשים פתרונות מהירים לבעיות המשקל שלהם, עשויים להסתמך על מוצרים אלו מבלי להבין את הסיכונים הכרוכים בהם, מה שהופך את ההתערבות המשפטית של לילי לקריטית במניעת נזק פוטנציאלי, וכמובן גם ישנו הפן הכלכלי.
שווי השוק של המניה עומד על 826.5 מיליארד דולר, מניית החברה עלתה 57% מתחילת השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה