קרן סטארבורד תוקפת את פייזר: "ההנהלה נכשלה במימוש התחייבויותיה"

בכנס בניו יורק, מנכ"ל סטארבורד, ג'ף סמית, נמנע אמנם מלקרוא במפורש להדחתו של בורלה, אך המסר היה ברור: "על הדירקטוריון להחזיק את ההנהלה לאחראית על מעשיה"
 | 
telegram

קרן ההשקעות האקטיביסטית סטארבורד ואליו (Starboard Value) הציגה היום את טיעוניה המפורטים נגד חברת התרופות פייזר PFIZER +1.99% PFIZER 25.63 +1.99% PFIZER סגירה:0 פתיחה:25.17 גבוה:25.75 נמוך:25.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , במה שנראה כמתקפה ישירה על מנכ"ל החברה, אלברט בורלה.

במצגת שהוצגה בכנס 13D Active-Passive בניו יורק, מנכ"ל סטארבורד, ג'ף סמית, נמנע אמנם מלקרוא במפורש להדחתו של בורלה, אך המסר היה ברור: "על הדירקטוריון להחזיק את ההנהלה לאחראית על מעשיה", כשהוא מדגיש כי "ההנהלה נכשלה" בעמידה ביעדים מרכזיים.

הביקורת החריפה מגיעה על רקע ביצועי המניה המאכזבים של פייזר. מאז כניסתו של בורלה לתפקיד המנכ"ל בשנת 2019, צנחה מניית החברה ב-30%, בעוד שמדד S&P 500 זינק ב-130% באותה תקופה.
 

מתקשה לשכנע משקיעים


למרות ההצלחה המרשימה של פייזר בפיתוח חיסון ותרופה נגד הקורונה במהלך המגפה, החברה מתקשה לשכנע משקיעים ביכולתה להמשיך לצמוח. זאת על רקע שורה של פטנטים שעומדים לפוג עד סוף העשור הנוכחי. סטארבורד, המחזיקה בהשקעה של מיליארד דולר בפייזר, מתחה ביקורת חריפה במיוחד על אסטרטגיית המיזוגים והרכישות של החברה. לטענת הקרן, פייזר שילמה סכומים מופרזים ברכישותיה האחרונות, מה שהוביל ל"אובדן ערך משמעותי".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המתיחות בין הצדדים החלה להתפתח בתחילת אוקטובר, כאשר דווח לראשונה על מעורבותה של סטארבורד בפייזר. מאז התפתח עימות סביב מעורבותם של שני בכירים לשעבר בפייזר במאבק של הקרן, אם כי אלה הכחישו בהמשך כל קשר למהלך.

במצגת שהוצגה היום, מכירה סטארבורד בהישגי פייזר במהלך המגפה, אך טוענת כי פריצות הדרך בתחום הקורונה "היו אמורות ליצור ערך משמעותי", בעוד שבפועל החברה "נחלשה דרמטית ביחס למתחרותיה ולשוק מאז 2019".
 

האשמה: מחלקת המחקר והפיתוח


הקרן מותחת ביקורת חריפה במיוחד על מחלקת המחקר והפיתוח של פייזר תחת הנהגתו של בורלה, וכן על עשרות מיליארדי הדולרים שהושקעו ברכישות בשנים האחרונות. פייזר עצמה נמנעה מלהגיב למצגת, כאשר מניית החברה רשמה ירידה של 0.9% במהלך המסחר.

בנוסף לפייזר, הציג סמית את עמדת הקרן גם לגבי חברת קנווי (Kenvue), יצרנית מוצרי הצריכה הבריאותיים, בה מחזיקה סטארבורד בהשקעה "משמעותית", על פי דיווחים קודמים. לגבי קנווי, טוענת סטארבורד כי למרות שהחברה מחזיקה בתיק המותגים הטוב ביותר בקבוצת ההשוואה שלה, מנייתה נסחרת בהנחה משמעותית ביחס למתחרותיה - במכפיל של 18 על הרווח הצפוי ל-2025, לעומת מכפיל חציוני של 25 בקרב המתחרות.

הקרן מצביעה במיוחד על חולשה בביצועי מגזר בריאות העור והיופי של קנווי, וקוראת לחברה "לאמץ תרבות שיווקית חדשה" כדי לשפר את ביצועי המגזר.

על רקע המתקפה של סטארבורד, המשקיעים עוקבים בדריכות אחר התפתחות המאבק בין הקרן להנהלת פייזר, כאשר השאלה המרכזית היא האם יצליח בורלה לשמור על משרתו נוכח הביקורת הגוברת. בשוק מעריכים כי הלחץ על דירקטוריון פייזר צפוי להתגבר בחודשים הקרובים, במיוחד אם לא יהיה שיפור משמעותי בביצועי המניה או בתוצאות העסקיות של החברה.
 

פייזר מהמרת על תרופות לסרטן


פייזר מהמרת על כך שתרופות לסרטן יהוו חלק מרכזי בעתידה, מתוך אמונה שהן יוכלו להניב מיליארדים במכירות חדשות. בשנה שעברה החברה השקיעה 43 מיליארד דולר בעסקה לרכישת חברת הביו-טק Seagen, שמפתחת תרופות לסרטן מדור חדש. פייזר ציינה כי היא צופה שתרופות Seagen, הידועות בשם קונוגטים נוגדנים-תרופתיים (ADCs), יניבו הכנסות שנתיות של 10 מיליארד דולר עד שנת 2030.

בנוסף לעסקה זו, החברה ביצעה שורה של עסקאות קטנות יותר כולל רכישת Arena Pharmaceuticals תמורת 6.7 מיליארד דולר ורכישת החלקים הנותרים של Biohaven Pharmaceutical Holding שלא היו בבעלותה, עבור כ-11.6 מיליארד דולר. פייזר גם שילמה 5.4 מיליארד דולר עבור Global Blood Therapeutics, ולאחרונה הודיעה שתסיר מהשוק את כל המלאים של אוקסבריטה, אותה קיבלה במסגרת העסקה.

פייזר נאלצה לחפש כיוונים נוספים כדי לא להתבסס על התרופות הקיימות שנמצאות בירידה ולגוון את פורטפוליו המוצרים שלה. היא השקיעה כספים רבים במחקר ופיתוח וברכישות שבינתיים לא תורמות משמעותית. אנליסטים מתחו ביקורת על כך שלחברה חסרה משמעת בגישתה לרכישות ובניהול העסק באופן כללי כשאחת לכמה רבעונים עושה רושם שהחברה משנה אסטרטגיה ומכוונת לשוק אחר. . 

קרן סטארבורד נחשבת לקרן אקטיבית ופעילה אך בינתיים מיליארד דולר השקעה כששוויה של פייזר כ-163 מיליארד דולר הוא מינורי. הקרן מדברת עם אנשי פייזר בעבר ומצהירה שהיא רוצה להגדיל את החזקה ולהפוך לגוף שמשפיע על החברה. זו הסיבה שהמניה עולה היום, אבל צריך גם לזכור שבמקרים רבים הנהלות במצב כזה מתגוננות ונלחמות עם הגוף האקטיביסטי, כשהחברה במקרים רבים משלמת את המחיר.

חברת התרופות נסחרת כאמור לפי שווי של 163.5 מיליארד דולר, זאת לאחר שמניית פייזר עלתה ב-5% מתחילת השנה ואיבדה 0.2% ב-12 החודשים האחרונים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות