פוםוום - התרסקות ידועה מראש; המנכ"ל נחשד במשיכת כספים מהחברה לשימושו האישי

 | 
telegram
(2)

מנכ"ל פוםוום לשעבר מואשם על ידי החברה בשימוש בלתי חוקי בכרטיסי אשראי של החברה. פוםוום, המתמחה במתן שירותי צילום דיגיטלי בפארקי שעשועים, דיווחה על חשדות חמורים בנוגע למנכ"ל הקודם, יהודה מינקוביץ, אשר על פי המבקר הפנימי של החברה, השתמש בכרטיסי האשראי של החברה לצרכים פרטיים.

הבדיקה מתייחסת לשנים 2022 ועד סוף אוגוסט 2024 והיא ממחישה את מה שכתבנו כאן בשנים האחרונות ולמעשה מאז הנפקת החברה - מדובר בעסק בלי בסיס שהצליח להשתחל לבורסה המקומית בתקופת ההנפקות. הצבענו על כך שהשווי גבוה מאוד, שאין מצב שחברה שרוכשת פעילות מכינוס בשווי של מיליונים בודדים מנפיקה אותה אחרי כמה חודשים במאות מיליונים. המשכנו לעקוב והראנו שהחברה הזו מפסידה בקצב שרק גדל ושהמוצרים שלה לא חדשניים ולא רלבנטיים בעולם של סמארטפונים מתקדמים. 

המניה איבדה גובה ויצרה הפסדים עצומים למשקיעים ובהמשך ניסתה להינצל דרך מיזוג לספאק אמריקאי בשווי מטורף. זה היה די ברור שזה לא ייסגר כפי שהעריכה החברה ואכן, הספאק נסוג, ובמקביל לשריפת הכספים בקופה, החברה בשנה האחרונה מחפשת את דרכה כשבמקביל החלו חילופי האשמות כבדים בין המנהלים ובעלי השליטה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בכל מקרה, הדו"ח הפנימי מצביע על כך שמינקוביץ הוציא סכומים שהוגדרו "בלתי סבירים" ו"לא מוצדקים" באמצעות כרטיסי האשראי שהיו ברשותו. בחברה אומרים שרוב הכספים הוחזרו, אך לא כל ההוצאות.

מעבר לכך, על פי הדיווח, מינקוביץ משך מקדמות על חשבון השכר שלו ללא אישור תקין, מה שהחמיר את חוסר הסדרים בניהול הפיננסי של החברה ומעיד על בעיות בממשל התאגידי. מינקוביץ יצא לחופשת מחלה ביולי, ובסוף אוגוסט הוא התפטר מתפקידו.
 

כישלון שהתחיל הרבה קודם

הסערה סביב ניהול הכספים היא רק חלק מהתמונה הרחבה של הכישלון הפיננסי של פוםוום. החברה התמודדה עם קשיים תפעוליים וכלכליים משמעותיים. היא הונפקה בבורסה בתל אביב בשנת 2021 עם ציפיות גבוהות, אך כבר אז היה ניתן כאמור להבין שהמודל העסקי שלה רופף. 

מה שתמוה שלפני יותר משנה יזהר שי וזיו אלול רצו למזג אותה לספאק שלהם לפי שווי של 500 מיליון שקל, וזה כאשר היא נסחרה בעשירית מכך. כתוצאה מכך, המניה זינקה פי 3 אבל חזרה בחודשים האחרונים את כל הדרך למטה על רקע כישלון המיזוג. שוויה הנוכחי של החברה - כ-40 מיליון שקל. 

מאז שהפכה לחברה ציבורית, פוםוום עברה טלטלות רבות שכללו עזיבות פתאומיות של בכירים ונושאים משפטיים. בסוף 2021, היו"ר של החברה התפטר לאחר שהתברר כי היה מעורב בחקירה פלילית בארה"ב, אם כי לא הייתה לכך השפעה ישירה על פוםוום. התפטרויות נוספות של דירקטורים שביקרו את הממשל התאגידי של החברה חיזקו את התחושה כי הניהול הפנימי לוקה בחסר וכי ייתכן שהחברה אינה ערוכה לנהל את עסקיה בצורה תקינה ויציבה.
 

צניחה בהכנסות והפסדים תפעוליים

בנוסף לבעיות הניהול והפיננסים, גם נתוני החברה עצמם אינם מעודדים. במחצית הראשונה של 2024, פוםוום רשמה עלייה בהכנסות ל-100 מיליון שקל, אולם במקביל, הפסדיה התפעוליים זינקו ב-34% ל-18.8 מיליון שקל, מה שהוביל להפסד כולל של 20 מיליון שקל, עלייה של כ-60% מהשנה שעברה.


לפוםוום נשארו 14 מיליון שקל של מזומנים ושווי מזומנים בקופה, 18 מיליון שקל כולל מזומן שהופקד בפיקדון מוגבל. במחצית הראשונה היא שרפה 19 מיליון שקל והמשמעות היא שהיא במצב פיננסי ותזרימי מורכב. 

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הפשע בישראל משתלם יקבל עבודות שירות וקנס כמה אלפים (ל"ת)
    ירון 28/10/2024 10:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    חבל שלא עליתם על זה
    שהמנכל הביא את החברה לשוקת שבורה, מוציא הודעות שקר 25/10/2024 21:38
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שהמנכל הביא את החברה לשוקת שבורה, מוציא הודעות שקריות לבורסה, היה פושט רגל מעל 10 שנים ולא טרח לגלות למשקיעים..איפה הרשות?! מישהו שם מכסה עליו?!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות