בני ברון מנסה להשתלט על אינרום - הכדור אצל המוסדיים
דירקטוריון אינרום לא מרוצה מכוונות ההשתלטות של בני ברון. ברון רכש כ-21.3% ממניות החברה שנסחרת בבורסה ללא גרעין שליטה והוא רוצה להחליף 4 דירקטורים מתוך 8. הדירקטוריון מתנגד.
בני ברון - מנסה להשתלט על אינרום
ברון הוא אומנם לא "פנים מוכרות" בבורסה בת"א, אבל הוא איש עסקים מוכר באשקלון עם פעילות בנדל"ן ויבוא מלט, כשלאחרונה הוא רכש גם נתח גדול מחברת מהדרין הבורסאית (כ-20%).
אינרום - חברה ללא גרעין שליטה
המאבק על השליטה באינרום שהיא חברה גדולה בתחום מוצרי הבנייה (מוצרי גמר לבנייה, צבעים, מערכות אינסטלציה, מותג איטונג ועוד) נובע מכך שמי שבעצם שולט בה היום הם מנהליה. אין לה גרעין שליטה ואל הפרצה הו נכנס בני ברון שהפך אחרי רכישת החזקה גדולה של המוסדיים לבעל המניות העיקרי.
ברון מבקש לחזק את שליטתו בחברה באמצעות מינוי ארבעה דירקטורים חדשים והרחבת הרכב הדירקטוריון. המועמדים המוצעים כוללים את ברון עצמו, את בתו, ספיר ברון, ושני דירקטורים בלתי תלויים מטעמו. המטרה המוצהרת של ברון היא להגדיל את הרווחיות ולבצע ייעול בפעילות החברה. מולו, עומד הדירקטוריון הנוכחי, בראשות ציון גינת, המנסה לשמר את מבנה הניהול הקיים. גינת והדירקטוריון מתנגדים לשינויים שמציע ברון ומגובים בתמיכת בעלי מניות נוספים כמו קיבוצי ניר עוז ונירים, המחזיקים ב-11.1% מהמניות. לטענתם, נדרשת יציבות ניהולית לקבוצה. האמת שזה לא נשמע הסבר, אלא יותר כמו תירוץ.
הגופים המוסדיים יקבעו
המאבק על השליטה עתיד להגיע להכרעה באסיפת בעלי המניות הקרובה ב-14 בנובמבר. הדירקטוריון זקוק לתמיכת הגופים המוסדיים, אבל המוסדיים רואים בברון גורם שיכול להביא לשיפור עסקי. על פי רוב הדעות - חברה עם בעל שליטה לרוב מצליחה להרוויח יותר. רואים את מה שקרה בשופרסל שהיתה בידי הדירקטוריון וההנהלה והיתה לא יעילה וכשהאחים אמיר נכנסו לשליטה הם הצליחו להרוויח הרבה יותר.
אינרום רווחית והיא יחסית יעילה ועדיין, יכול להיות שבעל שליטה יצליח לייצר רווחים גבוהים יותר. עם זאת, זה לא המקרה של שופרסל - אין כאן מצב של אבטלה סמויה גדולה והוצאות ענקיות לא נחוצות.
בני ברון רכש את החזקה באינרום לפני כחודש במחיר של 12.1 ש"ח למניה, תמורת 370 מיליון שקלים, בפרמיה של 5% המחיר בשוק. במכירה השתתפו גופים מוסדיים ובראשם אלטשולר שחם אשר מכר 9% מהחברה. רק בחודש ינואר אינרום גייסה כ-225 מיליון שקל בהקצאה פרטית לגופים מוסדיים מובילים.
בעקבות העסקה זינקה המניה ב-8% לשווי של 1.8 מיליארד שקל. מאז היא המשיכה לעלות כששוויה כעת 1.95 מיליארד שקל. קצב הרווחים של החברה עומד על 90-100 מיליון שקל, ירידה לעומת רווח של כ-190 מיליון שקל בשנת 2023 בגלל המלחמה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.בעלי שליטה לא מעלים את הרווחיובל 27/10/2024 11:25הגב לתגובה זו1 0מאיפה הבאתם את זה? בארה"ב כמעט כל החברות נסחרות ללא שליטה. ומרוויחות יפה מאד. אין קשר לשליטה. ראו גם מקרה הפניקס בבורסה כאןסגור
-
3.יש מקום לשיפור משמעותי בתוצאותממש לא יעילים. יהיה מהפך בביצועים 27/10/2024 11:21הגב לתגובה זו1 0ממש לא יעילים. יהיה מהפך בביצועיםסגור
-
2.יש מקום לשיפור משמעותי בתוצאותממש לא יעילים. יהיה מהפך בביצועים 27/10/2024 11:21הגב לתגובה זו1 0ממש לא יעילים. יהיה מהפך בביצועיםסגור
-
1.האי נרמואנונימי 27/10/2024 10:02הגב לתגובה זו1 0יש המון בזבוז וכספים הולכים ללא בקרה רק שליטה של איש עסקים יביא מזור לבזבוזסגור