רדיט עקפה את הציפיות בגדול - מזנקת ב-40%
פלטפורמת המדיה החברתית רדיט REDDIT -7.21% REDDIT 146.63 -7.21% סגירה:0 פתיחה:145 גבוה:149 נמוך:142.91 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: רשמה הצלחה מסחררת ברבעון השלישי של 2024, עם תוצאות שהפתיעו לטובה את המשקיעים והובילו לזינוק דרמטי של 22% במחיר המניה במסחר המוקדם, לרמה של 99.68 דולר.
רדיט, שמקור שמה במשחק המילים "read it" (קראתי את זה), רשמה הצלחה מסחררת ברבעון השלישי של 2024, שהנפיקה את מניותיה לראשונה במרץ השנה, הציגה הכנסות של 348.4 מיליון דולר ברבעון השלישי, סכום הגבוה משמעותית מתחזיות האנליסטים שצפו הכנסות של 313.6 מיליון דולר בלבד. הישג זה מסמן נקודת מפנה משמעותית בהיסטוריה העסקית של החברה.
הזינוק של מניית רדיט הוא עדות ברורה לאמון הגובר של השוק בפלטפורמה. המעבר מ-47 דולר ל-117 דולר משקף הערכה מחודשת של היכולת של רדיט להמיר את בסיס המשתמשים העצום שלה להכנסות משמעותיות. ההנהלה הצליחה לשכנע את המשקיעים כי הפלטפורמה אינה רק עוד רשת חברתית, אלא מנוע צמיחה כלכלי משמעותי.
לראשונה מאז הפיכתה לחברה ציבורית, רדיט הצליחה להציג רווח למניה חיובי של 16 סנט, תוצאה מרשימה במיוחד בהתחשב בכך שהאנליסטים צפו הפסד של 7 סנט למניה. הרווח הנקי הסתכם ב-29.9 מיליון דולר, בניגוד בולט לתחזיות שצפו הפסד של 8 מיליון דולר.
סימן חיובי נוסף הגיע מתחזית החברה לרבעון הרביעי, שבה היא צופה הכנסות בטווח שבין 385 ל-400 מיליון דולר. תחזית זו צפויה להביא את סך ההכנסות השנתיות ל-2024 לטווח של 1.26-1.27 מיליארד דולר, גבוה משמעותית מתחזיות האנליסטים שעמדו על 1.20 מיליארד דולר.
פרסום הוא מקור ההכנסה העיקרי
מנהל הכספים של רדיט, אנדרו וולרו, הדגיש בשיחה עם משקיעים כי "רדיט מתרחבת באופן רווחי". הצהרה זו משקפת את המעבר המוצלח של החברה ממודל צמיחה ממוקד משתמשים למודל עסקי בר-קיימא.
פרסום ממשיך להיות מקור ההכנסה העיקרי של החברה, עם הכנסות של 315.1 מיליון דולר מתחום זה. יתרת ההכנסות, כ-33 מיליון דולר, נבעה בעיקר מעסקאות רישוי שהוכרזו מוקדם יותר השנה, במסגרתן העניקה רדיט רישיונות לשימוש בנתוניה לאימון מודלים של בינה מלאכותית, כולל אלו המפעילים את Google Gemini ו-ChatGPT של OpenAI.
נקודת אכזבה קלה נרשמה במספר המשתמשים היומיים הפעילים, שהגיע ל-97.2 מיליון, מעט מתחת לציפיות האנליסטים שעמדו על 97.9 מיליון. למרות שמדובר בעלייה של 6.6% לעומת הרבעון השני ו-47% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, קצב הגידול האט בהשוואה לקפיצה של 10% שנרשמה ברבעונים הקודמים.
לאחר שהפכה לציבורית, רדיט יזמה שינויים משמעותיים שעוררו זעם רב בקרב המשתמשים. אחד השינויים המרכזיים היה הגבלת הגישה ל-API, שבעבר אפשר למפתחים חיצוניים לבנות אפליקציות צד שלישי לפלטפורמה. המדיניות החדשה דרשה תשלומים גבוהים עבור הגישה, מה שפגע בקהילות שנעזרו באפליקציות חיצוניות, וגרם ל"כיבוי" זמני של תת-פורומים רבים במחאה. בנוסף, החברה החלה לאכוף הגבלות קפדניות יותר על תוכן, מה שגרם למשתמשים להרגיש שהחברה זונחת את עקרון חופש הביטוי שאפיין אותה בעבר. בעקבות השינויים והתחושה שהפלטפורמה הפכה ממוקדת רווחיות על חשבון המשתמשים, המחאה החריפה, ובתגובה רדיט נקטה קו נוקשה כלפי המתנגדים, מה שהעצים את המתח בין ההנהלה לבין הקהילה.
מרבית הצמיחה הגיעה מחיפושים באינטרנט
מעניין לציין כי מרבית הצמיחה במשתמשים הגיעה מגולשים שאינם מחוברים לחשבון, כאלו המגיעים לאתר בעיקר דרך חיפושים באינטרנט. מספר המשתמשים ה"לא מחוברים" זינק ב-70% בהשוואה לשנה שעברה, בעוד שמספר המשתמשים המחוברים גדל ב-27% בלבד.רדיט, שלאורך שנים נחשבה ל"אנדרדוג" בתחום המדיה החברתית לעומת ענקיות כמו פייסבוק וטיקטוק, זכתה לתשומת לב מחודשת השנה בזכות עסקאות הרישוי שחתמה עם גוגל ו-OpenAI בתחום הבינה המלאכותית.
המהלכים האסטרטגיים הללו תרמו משמעותית לביצועי המניה, שהכפילה את ערכה מאז ההנפקה במרץ, כאשר נסחרה במחיר של 34 דולר. המניה סגרה את המסחר ביום שלישי בשיא היסטורי של 81.74 דולר, שיא שצפוי להישבר אם העליות במסחר המוקדם יישמרו.
התוצאות החיוביות מדגישות את ההצלחה עד כה של האסטרטגיה של רדיט בגיוון מקורות ההכנסה שלה, במיוחד דרך שותפויות בתחום הבינה המלאכותית, תוך שמירה על בסיס המשתמשים הנאמן שלה. לאור ההצלחה הנוכחית, משקיעים ואנליסטים צופים בעניין רב את המשך התפתחות החברה, במיוחד את יכולתה לשמר את הרווחיות תוך המשך הצמיחה בתחום המשתמשים והרחבת שיתופי הפעולה בתחום הבינה המלאכותית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה