הצעת חוק התקציב של תאגיד השידור הציבורי בדרך לאישור - הצבעת הממשלה ביום רביעי

התנגדות היועצת המשפטית לממשלה ואגודת העיתונאים לא עזרה - הצעת החוק מתקדמת כשהמשמעות היא שהתקציב לתאגיד יגיע ישירות מתקציב המדינה ולא מאגרת הרכב
 | 
telegram

הצעת החוק המיועדת להכפיף את תקציב תאגיד השידור הציבורי לממשלה עברה היום בוועדת השרים לענייני חקיקה, ותובא ביום רביעי הקרוב להצבעה במליאת הכנסת. היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, הביעה התנגדות להצעה, בטענה כי היא מהווה "השתלטות פוליטית פסולה על שוק התקשורת".

ההצעה, שהוגשה על ידי ח"כ אביחי בוארון (הליכוד), מבקשת להעביר את מימון תאגיד השידור הציבורי מתקציב ייעודי הממומן מאגרות רכב לתקציב המדינה. שינוי זה יאפשר לממשלה לקבוע את התקציב השנתי של התאגיד ואף לקצצו בעת הצורך. ח"כ בוארון טוען כי ההצעה נועדה להבטיח פיקוח תקציבי על התאגיד, בדומה למשרדי ממשלה אחרים, וכי אין בכוונתה לפגוע בעצמאות השידור הציבורי. לדבריו, "חוות-הדעת של היועמ"שית כלל לא רלוונטית... חובה עלינו לקבוע מה הן הנורמות בהן מדינת ישראל תתנהל".
.

התנגדויות והשלכות אפשריות

היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד בהרב-מיארה, מתנגדת להצעה, בטענה כי היא עלולה לפגוע בעצמאות התאגיד ולהפוך אותו לתלוי בשביעות רצון הממשלה. אגודת העיתונאים בירושלים הצטרפה לביקורת, והזהירה מפני "ניסיון להשתלט באופן ברוטלי על התאגיד באמצעות שליטה על תקציבו"

אם תאושר ההצעה, תאגיד השידור הציבורי יהיה כפוף לשינויים תקציביים בהתאם להחלטות הממשלה, מה שעלול להשפיע על עצמאותו ועל תכני השידור. המהלך מעורר חשש מפני התערבות פוליטית בתכנים ובמדיניות התאגיד, ופגיעה בחופש העיתונות.
 

תאגיד השידור הציבורי "כאן" - תקציב של 800 מיליון שקל

תאגיד השידור - כאן, הוקם בשנת 2015 במטרה להחליף את רשות השידור, אשר סבלה מבעיות תקציביות וניהוליות מתמשכות. התאגיד החל לשדר במאי 2017, תוך שהוא מציע תכנים מגוונים הכוללים חדשות, אקטואליה, תרבות ותכנים לילדים, במגוון ערוצים ובפלטפורמות שונות כמו טלוויזיה, רדיו ודיגיטל. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

תקציב תאגיד השידור הציבורי "כאן" מגיע ממימון ממשלתי ישיר, המתבסס בעיקר על כספים מאגרות הרכב בישראל. תקציב התאגיד עומד 800 מיליון שקל בשנה. התקציב מאפשר לו להפיק תכנים איכותיים המשודרים בערוצים הטלוויזיוניים והרדיו השונים שלו. התלות בתקציב ממשלתי היא נושא רגיש, שכן היא עשויה להשפיע על מידת העצמאות של התאגיד ועל יכולתו לשדר תכנים ביקורתיים כלפי השלטון.


האם בכל מדינה יש שידור ציבורי?

ברוב המדינות המתקדמות יש גופי שידור ציבוריים. דוגמאות בולטות לכך הן ה-BBC בבריטניה, ה-PBS בארצות הברית, ו-ZDF בגרמניה. המשותף לכל הגופים הללו הוא המטרה לשדר תכנים מגוונים ואיכותיים שאינם תלויים במימון פרטי או בלחצים פוליטיים. עם זאת, מודלים אלו משתנים ממדינה למדינה. בעוד שבבריטניה ה-BBC ממומן מאגרות טלוויזיה ישירות מהציבור ומוכר בזכות העצמאות העיתונאית שלו, בארצות הברית ה-PBS ממומן מתרומות ותמיכות ממשלתיות חלקיות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות