המאבק בין קוואלקום ו-Arm: המצב בשוק הסמארטפונים מוביל למרוץ מחירים
הדוחות הרבעוניים האחרונים של קוואלקום QUALCOMM INC -6.67% QUALCOMM INC 153.72 -6.67% סגירה:0 פתיחה:164 גבוה:164.2 נמוך:153 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו-Arm ARM HOLDINGS -1.19% ARM HOLDINGS 131.47 -1.19% סגירה:0 פתיחה:131.64 גבוה:133.19 נמוך:130.08 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , שתי ענקיות הטכנולוגיה המובילות בתעשיית הסמארטפונים, חושפים תמונה מורכבת של שוק שהגיע לבשלות. בעוד שהביקוש לסמארטפונים נותר מתון, הטכנולוגיה ממשיכה להתקדם במהירות, מה שמוביל לעליית מחירים בשרשרת האספקה.
Arm, שהקניין הרוחני שלה מהווה את הבסיס לכמעט כל סמארטפון בעולם, הציגה נתון מפתיע: בעוד שכמות המכשירים שנמכרו עלתה ב-4% בלבד, ההכנסות מתמלוגים בתחום הסמארטפונים זינקו ב-40%. הסיבה המרכזית לפער הדרמטי הזה היא האימוץ המהיר של הטכנולוגיה החדשה שלהם, Armv9.
הטכנולוגיה החדשה של Arm מכפילה את שיעור התמלוגים בהשוואה לדור הקודם, מה שמסביר את הזינוק בהכנסות למרות הצמיחה המתונה במכירות. בנוסף, החברה השיקה טכנולוגיה חדשה נוספת בשם CSS, שכבר אומצה על ידי מדיאטק, יצרנית שבבים מובילה.
קוואלקום, מצידה, מספקת שבבי 5G לכל מכשירי האייפון הנמכרים כיום, ושבבי Snapdragon שלה שולטים בשוק מכשירי האנדרואיד היוקרתיים. הסמארטפונים מהווים את המגזר הגדול ביותר של החברה, עם 64% מהכנסותיה בשנה האחרונה. למרות שקוואלקום צופה צמיחה מתונה של אחוזים בודדים במכירות הסמארטפונים בשנת 2024, הכנסותיה מתחום זה צמחו ב-12% ברבעון האחרון. זאת למרות הצמיחה האיטית של 6% במכירות האייפון של אפל.
בניגוד לכך, ההכנסות של קוואלקום משבבים למכשירי אנדרואיד זינקו ביותר מ-20%, בעיקר הודות למחירים גבוהים יותר של מוצרי הפרימיום שלהם. זוהי עדות נוספת לכך שהחברה מצליחה להגדיל הכנסות באמצעות העלאת מחירים.
יצרניות הסמארפונים בדילמה
מעניין לציין שעד כה, העלייה במחירי הרכיבים לא באה לידי ביטוי במחירי הסמארטפונים לצרכן בארצות הברית. על פי הדיווחים, מחירי הטלפונים ירדו ב-10% בהשוואה לשנה שעברה. המצב הזה מציב את יצרניות הסמארטפונים בפני דילמה: האם להעלות מחירים לצרכן או לספוג את העלייה במחירי הרכיבים על חשבון הרווחיות שלהן.תגובת השוק לדוחות הכספיים הייתה מעניינת: מניית Arm עלתה ב-6% ביום שלאחר פרסום הדוחות, בעוד שמניית קוואלקום נותרה ללא שינוי. המשקיעים נראים מרוצים מהאסטרטגיה של Arm, שהוצגה עוד בהנפקה הראשונית שלה. למרות שגם האסטרטגיה של קוואלקום מוכיחה את עצמה, המשקיעים מודאגים מהאפשרות שאפל תפתח שבבי מודם משלה ותפסיק לרכוש מקוואלקום. זהו איום משמעותי על אחד ממקורות ההכנסה החשובים של החברה.
שתי החברות דיווחו שבעיית המלאים הגבוהים בערוץ ההפצה, שאפיינה את התקופה האחרונה, נפתרה. זו אינדיקציה לאיזון טוב יותר בין היצע לביקוש בשוק. לאחר הביקושים החריגים בתקופת הקורונה בשנים 2020-2021, שוק הסמארטפונים נכנס למחזור ירידה עמוק. כעת נראה שהשוק מתאושש, אם כי בקצב מתון.
שוק הסמארפונים הגיע לבשלות
תחזיות הצמיחה המתונות מעידות על כך שהשוק הגיע לבשלות. במצב כזה, החברות יצטרכו להסתמך יותר ויותר על העלאת מחירים כדי להמשיך ולצמוח. חשוב לציין שהטכנולוגיה ממשיכה להתפתח במהירות, עם חידושים כמו Armv9 של Arm ושבבי Snapdragon המתקדמים של קוואלקום. אלה מאפשרים לחברות לגבות מחירים גבוהים יותר עבור הטכנולוגיות החדשות.
האתגר העיקרי העומד בפני התעשייה הוא למצוא את האיזון הנכון בין חדשנות טכנולוגית, מחיר לצרכן ורווחיות. בשוק בשל, היכולת לנהל את המשוואה הזו תהיה קריטית להצלחתן של החברות בשנים הקרובות. במבט לעתיד נראה שהתחרות בין Arm לקוואלקום צפויה להתעצם, כאשר כל חברה מנסה לשמר את היתרונות התחרותיים שלה באמצעות חדשנות טכנולוגית והתאמת מודל העסקי שלה למציאות החדשה של השוק.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מכשירי הביניים ישלטוהשוק רווי 10/11/2024 23:20הגב לתגובה זו1 0א.ר.מ טובה יותר כי כולם צריכים אותה לקואלקום יש מתחרים.מדיאטק.סמסונג.הואוואי.אינטל צריכהלנסות שוב שבבי אטום עם אנדרוידסגור