בחינה מקיפה של מודלי התגמול בשוק ההון: קול קורא להתייחסות הציבור

רשות ניירות ערך, בנק ישראל ומשרד האוצר פתחו היום בקול קורא לקבלת התייחסות הציבור לגבי מודלי התגמול והעמלות בשוק ההון, במטרה לבחון את השפעתם על הלקוחות ועל התחרות בין הגורמים בשוק
 | 
telegram

הסיבה למהלך


המהלך נובע מהצורך לעדכן את מודלי התגמול והעמלות שהיו בתוקף מאז השקת הרפורמות בשוק ההון לפני שני עשורים, ולאור תמורות רבות בשוק הפיננסי. יושב ראש רשות ניירות ערך, ספי זינגר, ציין כי הבחינה נועדה לבדוק את ההתאמה בין השירותים שניתנים ללקוחות לבין התגמולים שהם משלמים, ולגבש פתרונות שמטרתן לקדם תחרות ושקיפות בשוק.

המפקח על הבנקים, דניאל חחיאשוילי, הדגיש כי נדרשת הערכה מחדש של מנגנוני הגבייה שנבנו לפני שנים במציאות כלכלית שונה, במיוחד לאור השינויים שהתרחשו בשוק. בנוסף, הממונה על התקציבים, יוגב גרדוס, ציין כי הצוות המשותף שואף ליצור מודל אחיד שיאפשר ללקוחות להשוות בין הצעות השירותים בצורה פשוטה וברורה, תוך שיפור יכולת המיקוח שלהם מול נותני השירותים.

העקרונות המרכזיים


במסגרת עבודתו, הגדיר הצוות ארבעה עקרונות מרכזיים שיעמדו בבסיס הרפורמה המתוכננת: קידום תחרות באמצעות מודלי עלויות פשוטים וברורים שיאפשרו ללקוחות להשוות בין ספקי שירותים ולקבוע תמחור אופטימלי, יצירת הלימה בין השירות שניתן לבין התגמול עבורו, כך שהשירותים יתאימו לתשלום שייגבה, סטנדרטיזציה של מוצרים דומים והגברת שקיפות מודלי התמחור, במטרה להקל על הלקוח ולצמצם ניגודי עניינים פוטנציאליים, והגברת הנגשת שוק ההון לציבור באמצעות מתווכים פיננסיים מקצועיים ומורשים, מה שיאפשר תמריצים להנגשת שירותי ייעוץ לציבור הרחב.

במסגרת קול הקורא, הצוות מבקש את התייחסות הציבור למגוון נושאים, בהם מבנה דמי ניהול פיקדונות ניירות ערך, הבחנה בין עמלות קנייה ומכירה, מודלים שונים לתגמול שירותי ייעוץ השקעות, עמלות הפצה בקרנות נאמנות, ועלויות נוספות הנגבות על ידי יצרני נכסים פיננסיים. הצוות מבקש גם לבחון את האפשרות ליצור מסלולי השקעה בעלות קבועה עבור משקיעים, כחלק מהמהלך להקל על השוואת הצעות השוק.

ההשפעה המתבקשת


הבחינה המעמיקה של מודל העמלות והתגמול בשוק ההון צפויה להוביל להמלצות לשיפור התחרותיות והפשטות עבור הציבור, ולהגברת השקיפות בכל הקשור לעלויות ניהול תיקי ניירות ערך. הצוות שואף להציג פתרונות שיאפשרו ללקוחות לבצע החלטות יותר מושכלות ולהשוות בין הצעות שונות בקלות, ובכך לשפר את יעילות השוק באופן כללי.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות