הצבר של התע"א בשיא כל הזמנים - 25 מיליארד דולר

על רקע המשך המלחמה התעשייה האווירית מדווחת על תוצאות חזקות ועלייה של 7 מיליארד דולר בצבר לעומת תחילת השנה, כאשר לדבריה הצבר הנוכחי מספיק לה היקפי פעילות דומים 5 שנים קדימה
 | 
telegram
(2)

התעשייה האווירית לישראל, הפועלת בשוק הביטחוני ובשוק התעופה, דיווחה על תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה, כאשר לצידם דיווחה החברה על הצבר שהגיע לשיא כל הזמנים - 25 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-18 מיליארד דולר בסוף שנת 2023. גידול של מעל ל-7 מיליארד דולר. החברה ציינה כי הצבר מורכב ממגוון של פרויקטים ומבטיח 4.7 שנות פעילות בהיקף המכירות הנוכחי.

מכירות החברה ברבעון הסתכמו בכ-1.54 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-1.33 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-16% שלדברי החברה נובע מעלייה במכירות בחטיבת מערכות טילים וחלל ובחטיבת אלתא.

קרדיט: תע"א

נתח המכירות של החטיבות הצבאיות ברבעון עלה בכ-17% לכ-1.3 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-1.11 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. נתח המכירות של חטיבת התעופה הסתכם בכ-378 מיליון דולר, בהשוואה לכ-351 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נתח המכירות לייצוא ברבעון עמד על כ-62%, והסתכם בכ-958 מיליון דולר (כ-583 מיליון דולר המהווים כ-38% נמכרו בישראל), בהשוואה לכ-69% שהסתכמו לכ-922 מיליון דולר (כ-411 מיליון דולר המהווים כ-31% נמכרו בישראל) ברבעון המקביל אשתקד.

הרווח הגולמי ברבעון הסתכם בכ-282 מיליון דולר (המהווים כ-18% מהמכירות), בהשוואה לכ-226 מיליון דולר (המהווים כ-17% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי של החטיבות הצבאיות עלה בכ-23% לכ-248 מיליון דולר, בהשוואה לכ-201 מיליון דולר ברבעון מקביל אשתקד. הרווח הגולמי של חטיבת התעופה עלה לכ-41 מיליון דולר, בהשוואה לכ-30 מיליון דולר ברבעון מקביל אשתקד.

הרווח התפעולי ברבעון הסתכם בכ-121 מיליון דולר (המהווים כ-7.9% מהמכירות), בהשוואה לרווח תפעולי של כ-87 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (המהווים כ-6.5% מהמכירות). הרווח התפעולי של החטיבות הצבאיות הסתכם בכ-110 מיליון דולר, בהשוואה לרווח תפעולי של כ-87 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי של חטיבת התעופה הסתכם בכ-21 מיליון דולר, בהשוואה לרווח תפעולי של כ- 11 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
קרדיט: תע"א
קרדיט: תע"א

הרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 עלה בכ-74% לכ-416 מיליון דולר (המהווים כ-9.5% מהמכירות), בהשוואה לרווח נקי של כ-239 מיליון דולר (המהווים כ-6.2% מהמכירות) בתקופה המקבילה אשתקד. אלו תשעת החודשים הראשונים הרווחים ביותר בתולדות החברה. הרווח הנקי ברבעון השלישי של שנת 2024 הסתכם בכ-122 מיליון דולר (המהווים כ-7.9% מהמכירות), בהשוואה לרווח נקי של כ-74 מיליון דולר (המהווים כ-5.6% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד.

הרווח הנקי של החטיבות הצבאיות ברבעון הסתכם בכ-131 מיליון דולר, בהשוואה לכ-83 מיליון דולר ברבעון מקביל אשתקד. הרווח הנקי של חטיבת התעופה הסתכם בכ-16 מיליון דולר, בהשוואה לרווח נקי של כ-7 מיליון דולר ברבעון מקביל אשתקד.

ה-EBITDA ברבעון הסתכם בכ-195 מיליון דולר (המהווים כ-12.7% מהמכירות), בהשוואה לכ-158 מיליון דולר (המהווים כ-11.9% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד. ברבעון השלישי של שנת 2024 רשמה החברה הכנסות מימון, נטו של כ-40 מיליון דולר, בהשוואה להכנסות מימון, נטו של כ-11 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

הוצאות המחקר והפיתוח העצמי ברבעון השלישי של שנת 2024 הסתכמו בכ-81 מיליון דולר, בהשוואה לכ-65 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (המהווים כ-5.3% וכ-4.9% מהמכירות, בהתאמה).

ברבעון השלישי רשמה החברה הוצאות מיסים נטו של כ-40 מיליון דולר, בהשוואה להוצאות מיסים נטו של כ-26 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. החברה ציינה כי היא ממוסה במס חברות רגיל בשיעור של 23% ואינה זוכה להטבות החוק לעידוד השקעות הון בשל היותה חברה בבעלות ממשלתית מלאה. מכירת חלק, אפילו מזערי, בבעלות על החברה לגורם שאינו ממשלתי, תקנה לחברה תשלום מס מופחת של בין 6% ל-15% לפי החוק לעידוד השקעות הון.

תזרים מזומנים מפעילות שוטפת ברבעון השלישי של שנת 2024 היה חיובי והסתכם בכ-61 מיליון דולר, בהשוואה לתזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת של כ-6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

"אני מסכם את שלוש השנים הטובות ביותר של התעשייה האווירית מאז הקמתה. בהמשך להצלחות של השנים 2022 ו-2023, אנו מסכמים היום שלושה רבעונים של פעילות עסקית יוצאת דופן, שממשיכה את המגמה החיובית ומבססת את מעמד התעשייה האווירית כשחקן מרכזי בזירה העולמית", מסר יו"ר התעשייה האווירית, עמיר פרץ.

"הרחבנו את נוכחותנו הבינלאומית, הגדלנו את מספר השווקים בהם אנו פועלים, והמשכנו לשרת למעלה ממאה מדינות בעולם. פעילות זאת אינה רק חיזוק הכלכלה והביטחון הלאומי, אלא גם תרומה משמעותית למעמדה המדיני של ישראל בזירה העולמית, במיוחד בתקופה זאת שבה היא מתמודדת עם אתגרים רבים. כשאני מסכם את כהונתי, אני רואה חברה שממשיכה לצמוח, לחדש ולפרוץ דרך, תוך העמקת תרומתה לכלכלה, לחברה ולביטחון של מדינת ישראל. התעשייה האווירית אינה רק חברה עסקית מצליחה; היא סמל לאומי המייצג את הערכים והיכולות הטובים ביותר של ישראל. אני גאה במה שהשגנו ומאמין כי אנו עומדים בפני עתיד מזהיר עוד יותר".

 "אנו גאים להציג, גם בתום הרבעון השלישי של השנה, תוצאות כספיות יוצאות דופן המשקפות את מגמת הצמיחה וההתרחבות של התעשייה האווירית, גם בשירותה של מערכת הביטחון הישראלית וגם לטובת מגוון לקוחותיה בכל רחבי העולם", מסר מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי. "היקפו חסר התקדים של צבר ההזמנות, מהווה ביטוי מוחשי ליכולותיה של התעשייה האווירית בהווה, ולא פחות מכך- לשנים שעוד ניצבות בפתח. החוזים רחבי ההיקף שעליהם חתמנו עם לקוחותינו בחו"ל, מצביעים על הקשר האמיץ ועל ההכרה בעליונות הטכנולוגית של ישראל למרות תקופת המשבר שבה היא נתונה, בהמשכיות שרשרת האספקה ובקיום הקשרים הבינלאומיים.
בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית; קרדיט: יחצ
בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית; קרדיט: יחצ

<

במקביל לפעילות העסקית הענפה של החברה, אנו עוסקים בפיתוחים טכנולוגיים חדשניים ופועלים לרווחת תושבי המדינה באופן המבטא מעורבות ואחריות חברתית. במסגרת זאת, הקמנו מפעל חדש באופקים המצטרף למפעל היבשה שחנכנו בבאר שבע ולמיזמי חדשנות שונים בדרום הארץ, אשר יתרמו ויועילו לחיזוק חוסנם של תושבי מדינת ישראל".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    כשאין שחיתות ויש מוטיבציה וציונות .
    ימי חיים כץ המושחת 21/11/2024 12:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש הזמנות יש רווחים ויש נחת . בדיוק הפוך לחלוטין למה שקורה בלשכה ראש הממשלה , בממשלה ובקואליציה . ברכות .
    סגור
  • 1.
    לי ברור
    לרון 20/11/2024 18:56
    הגב לתגובה זו
    0 1
    שכעת ירצו להנפיק,לא להתקרב!לא המלצה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות