במרחק נגיעה מ-100 אלף דולר - הביטקוין נסחר במעל 97 אלף דולר
כשהתחלתי לאסוף חומרים לכתבה הביטקוין נסחר תמורת כ-94 אלף דולר למטבע. בשעת כתיבת שורות אלו הצג מראה 97,300 דולר למטבע. נראה כאילו כל הכוחות מתחברים להביא את המחיר למספר העגול שעד לא מזמן נראה דימיוני - 100 אלף דולר למטבע. לפני שבוע פרסמנו את הערכות האנליסטים לגבי מחיר הביטקוין בסוף השנה, וחלקם העריכו שהוא יגיע ל-100 אלף, כעת נראה שייתכן שהוא יגיע לשם עד סוף השבוע, או אולי אפילו עד סוף היום. עכשיו, אגב, הצג כבר מראה 97,540 דולר למטבע, ושווי השוק הכולל במרחק נגיעה מ-2 טריליון דולר.
השקת אופציות מוצלחת
למרות שללא ספק הגורם המרכזי לראלי הפראי הוא תוצאות הבחירות בארצות הברית, ישנם גורמים נוספים שמוסיפים אש למדורה כל פעם מחדש ונותנים תירוץ לצעד נוסף כלפי ה-100 אלף. לדוגמה, השבוע הושק לראשונה שוק האופציות על תעודות הסל על הביטקוין, תחילה על תעודת הסל של בלקרוק IBIT, ובהמשך צפויות להירשם למסחר אופציות גם על תעודות סל אחרות על הביטקוין. ההצלחה היא הרבה מעבר למצופה. ביום הראשון למסחר נכתבו אופציות בשווי רעיוני של כמעט 2 מיליארד דולר – סכום חסר תקדים ליום ראשון של מסחר באופציות על תעודות סל, אם כי לא יוצא דופן לנייר בסדר גודל כזה. לשם השוואה השווי הרעיוני של האופציות על תעודות הסל על הזהב שנסחרו באותו יום הגיע ל-5 מיליארד דולר. אבל שוק אופציות הוא דבר שהולך ונבנה בהדרגה, וכל יום נכתבות עוד ועוד אופציות. פתיחה כזו לנייר חדש לחלוטין היא בהחלט מרשימה, אולי חסרת תקדים. ההתלהבות מהשקת האופציות המוצלחת זלגה לנכס הבסיס ונתנה לו דחיפה נוספת כלפי מעלה. הסנטימנט השורי בא לידי ביטוי גם ביחס הפוט-קול – על כל אופציית פוט שנכתבה נכתבו 4.4 אופציות קול, או ליתר דיוק 289 אלף חוזים מסוג קול ו-65 אלף חוזים מסוג פוט.
השקת האופציות היא צעד נוסף שיסייע לחשיפה של המוסדיים והשחקנים הגדולים לעולם הקריפטו, ובפרט לביטקוין. לעיתים קרובות משקיעים מקצועיים ומוסדות גדולים אוהבים להיחשף לנכסים דרך אופציות, לנהל אסטרגטיות מסחר מורכבות כמו לצורך גידור, ייצור הכנסה שוטפת, כתיבה וקניה של אופציות במרווחים, אוכפים וכו'. הצגת האופציות עשויה גם לשפר את הנזילות במסחר בתעודת הסל וממילא בביטקוין. בטוח הארוך יותר שוק אופציות מפותח גם מפחית תנודתיות, דבר שיכול לסייע בהתמודדות עם התנודתיות המוגזמת של הביטקוין (97780). תעודות הסל עצמן מנהלות כבר נכסים בשווי של מעל 140 מיליארד דולר.
בחזית הרגלטורית - סימנים חיוביים
כאמור, מה שמשפיע בראש ובראשונה על הראלי הנוכחי הוא תוצאות הבחירות. בממשל טראמפ המתרקם והולך כבר פועלים במלוא המרץ במגוון תחומים, וכנראה לא שוכחתי את הבטחות הבחירות בנוגע לקריפטו. הדיווחים שיוצאים מהכוורת מדברים על כך שנשקל תפקיד חדש – צאר הקריפטו – פקיד במשרה מלאה בבית הלבן שיהיה ממוקד ביצירת מדיניות קריפטו. נשיאים נוהגים למנות "צאר" לטיפול ממוקד בנושא ספציפי בעל חשיבות עליונה עבורם.עוד נודע כי ביום שלישי האחרון הנשיא הנבחר דונלד טראמפ נפגש עם מנכ"ל בייננס USA לשעבר בריאן ברוקס שעברו גם תפקיד בכיר בחברת קוינבייס. על פי הדיווחים הללו ייתכן שברוקס הוא אחד המועמדים לתפקיד יו"ר ה-SEC במקום גארי גנסלר. מוקדם יותר השבוע נפגש טראמפ גם עם מנכ"ל קוינבייס בריאן ארמסטרונג, כנראה כדי לדון בנושא קידום רגולוציה תומכת. עוד במסגרת המינויים של טראמפ – הווארד לוטניק, תומך קריפטו, מונה למזכיר משרד הסחר. יחד עם זאת לא מדובר בתפקיד שאמור להשפיע על עולם הקריפטו כמו התפקידים האחרים שצוינו.
קניית ביטקוין על ידי חברות ציבוריות
מי שנהנה מהחגיגה וגם קצת מתדלק אותה הן החברות הציבוריות החשופות לעולם הקריפטו, במיוחד אלו שרכשו או מחזיקות בביטקוין באופן ישיר. מיקרוסטרטגי מובילה את הדרך, אבל היא כבר לא לבד. עוד ועוד חברות מודיעות על רכישת ביטקוין כהשקעה אסטרטגית, לעיתים קרובות באמצעות גיוס חוב.מיקרוסטרטגי, כאמור, מובילה את הדרך, ולא עוצרת לשניה. החברה הודיעה על רכישת 51780 מטבעות נוספים במחיר ממוצע של 88627 דולר, בשווי כולל של כ-4.6 מיליארד דולר בשבוע שהסתיים ביום ראשון האחרון. שבוע קודם לכן היא הודיעה על רכישת 27200 מטבעות בשווי כ-2 מיליארד דולר. כעת, לאחר הזינוק האחרון במחיר, סך האחזקות של החברה עובר את ה-30 מיליארד דולר. כדי לממן את הרכישה הנפיקה החברה עוד מניות בשווי 4.6 מיליארד דולר. החברה יכולה למכור מניות נוספות בשווי של כ-15.3 מיליארד דולר במסגרת התוכנית המוצהרת הנוכחית להנפקת מניות.
למרות ההצלחה לכאורה ברכישות המסיביות עם העלייה האחרונה במחיר המטבע, עדיין קשה להבין את שווי החברה בשוק, קרוב ל-100 מיליארד דולר מיליארד דולר, לאחר זינוק של כמעט 500% מתחילת השנה. הפער ככל הנראה ייסגר כך או אחרת, לכן מדובר בהשקעה ספקולטיבית אף יותר מרכישה ישירה של ביטקוין. השבוע נכנסה החברה לרשימת 100 החברות הגדולות בארצות הברית לפי שווי שוק.
חברות אחרות צועדות בעקבות מיקרוסטרטגי. המחזיקה הציבורית הגדולה ביותר בביטקוין לאחר מיקרוסטרטגי היא חברת הכרייה מרת'ון דיגיטאל עם כ-27.5 אלף מטבעות ביטקוין. מרתון לא מסתפקת במטבעות שהיא מקבלת כשכר על הכרייה שהיא מבצעת ואף היא מנפיקה אג"ח להמרה בשווי 850 מיליון דולר, כ-200 מיליון דולר ישמשו לפרעון חוב קודם וחלק מהנותר ישמש לרכישת מטבעות ביטקוין נוספים מלבד שימושים נוספים לצרכיה השוטפים שלהחברה.
חברת ההשקעות מטאפלנט הנסחרת ביפן הודיעה על תוכנית להנפקת אגרות חוב שמטרתה רכישת ביטקוין. מדובר בסכום זעום ביחס למיקרוסטרטגי - 11.3 מיליון דולר, שיצטרפו לאחזקות בשווי של כ-95 מיליון דולר שכבר ברשות החברה. מנכ"ל החברה צייץ ברשת איקס שהחברה תפעל בעתיד באופן דומה, ותרכוש עוד מטבעות. מניית החברה זינקה ב-1146% בשנה האחרונה למרות שהניקיי 225 דווקא רשם ירידה של כאחוז בזמן הזה. חברה כתבה נוספת שרכשה ביטקוין לאחרונה היא חברת הביוטכנולוגיה Semler Scientific. מוקדם יותר החודש דווחה החברה על רכישת מטבעות בשווי 18 מיליון דולר.
מה קורה במטבעות האחרים?
הראלי בביטקוין לא סוחף אחריו את כל המטבעות הדיגיטליים. בולט לשלילה המטבע השני בגודלו, האת'ר שפחות נהנה מהייפ הקריפטו בשבוע האחרון ומדשדש באזור ה-3100 דולר למטבע (3125 כעת). שוק האופציות מתמחר סיכוי נמוך מאד שהאת'ר יאתגר את השיא השנתי שלו באזור ה-4000 דולר עד סוף השנה. מתחילת השנה הניב האת'ר רק 37%, הרבה פחות מהמטבעות המקבילים, והוא רחוק משיא כל הזמנים, 4832 דולר למטבע, שנקבע בשנת 2021.יש הסבורים שהסיבה לכך שהמטבע מדשדש היא שפחות פעולות מתבצעות על הרשת עצמה ויותר על רשתות לייר 2, כלומר רשתות שפועלות על גבי רשת הבסיס. למטבע האת'ר מנגנון שריפת מטבעות שאמור להפוך את המטבע לדיפלציוני. כמות שריפת המטבעות תלויה בפעילות שמתבצעת על גבי הרשת, ועם הירידה בפעילות המטבע חוזר להיות אינפלציוני, מה שמעיק על מחירו.
הריפל לעומת זאת הוא סיפור אחר. השבוע הוא זינק ב-60% על רק הציפיה לניקוי שולחן רגולטורי. הריפל נאבק בשנים האחרונות בקשיים רגולטוריים אולי יותר מכל מטבע אחר, והמשפט שלו מול ה-SEC מתנהל כבר כמה שנים. כעת על רגע הצפי לשינוי התנאים במסדרונות הרגולטור בוושינגטון חוזר העניין למטבע, הן במחיר הספוט והן בחוזים העתידיים הפתוחים על מחיר המטבע. הריפל נסחר כעת במחיר שיא של שלוש שנים.
העלייה החדה החלה ביום חמישי האחרון כאשר 18 מדינות בארצות הברית הגישו תביעה נגד ה-SEC ונגד גארי גנסלר שמאשימה אותם בפעולות הנוגדות את החוקה ביחס לתעשיית הקריפטו. מלבד התקווה לשינוי רגולטורי גם הצפי להשקת מטבע יציב מטעם מעבדת ריפל מעודד את המשקיעים. המטבע היציב RLUSD אמור לשמש לתשלומים בנלאומיים בצורה יעילה, מהירה וזולה, ואמור להשתלב במגוון שירותי DeFi (שירותים פיננסים מבוזרים) בכמה רשתות בלוקצ'יין שונות.
הנה הסיכום השבועי על מחירי המטבעות הגדולים:
ביטקוין (BTC): המחיר התמתן מעט בדקות האחרונות וכעת נסחר המטבע תמורת 97,230 אלף דולר, עלייה שבועית של כ-8%. שווי השוק הכולל מגיע ל-1,924,834,862,001 דולר, או כמעט 2 טריליון. כך על פי האתר קוינמרקטקאפ.
את'ריום (ETH): גם בשבוע היסטורי של הביטקוין האת'ר בשלו. השבוע איבד המטבע כ-4% והוא נסחר כעת תמורת 3106 דולר. שווי השוק שלו נותר הרחק מאחור - 374 מיליארד דולר.
סולנה (SOL): מטבע הסולנה ממשיכה לצבור גובה, אך הוא עדיין לא בשיא כל הזמנים. השבוע טיפס המטבע בכ-9% נוספים ומחירו כעת 239 דולר למטבע.
בייננס קוין (BNB): עוד מטבע עם שבוע מאכזב על רקע השבוע הנוצץ של הביטקוין. הבייננס קוין איבד כ-4% ומכירו כעת 610 דולר.
ריפל (XRP): הריפל זינק, כאמור, בכ-60% ומחירו כעת 1.11 דולר למטבע. מוקדם יותר הוא הגיע לשיא של 1.2 דולר למטבע.
דוג'קוין (DOGE): הראלי בדוג'קוין נרגע מעט והוא התממש בכמעט 4%. מתחילת השנה רושם הדוג'קוין זינוק של 326% - הכי הרבה מבין המטבעות הגדולים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.סתם אויר חם.יוסי. 21/11/2024 14:14הגב לתגובה זו0 0פירמידה הפוכה, כי אחרי כל ה"מטבות קריפטו" אין שום גב כלכלי. הנפילה תהיה מהירה וחזקה. בשלב ראשון עד 30k.סגור
-
2.תתעדכנו: הוא מעל 98,000 (ל"ת)בני ברקי 21/11/2024 13:11הגב לתגובה זו1 1סגור
-
1.לדעתי הוא יגיע גם למליון דולר. (ל"ת)מני 21/11/2024 12:28הגב לתגובה זו1 2סגור
-
ביטקויןיוסי 21/11/2024 14:35הגב לתגובה זו0 0נדהם המטבע מתקדם לקראת 100000$עוד לא ייצר דבר .שער נקבע רק על הצע וביקוש ללא מרכיב כלכלי.למה הוא שווהסגור