איך רכישת המניות של מאסק בטוויטר הפכה לקרב משפטי מול ה-SEC?
עיכוב בגילוי רכישת מניות טוויטר מציב את מאסק בעימות חדש עם ה-SEC; מה עומד במרכז המחלוקת?
אילון מאסק מתמודד שוב מול הרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC) בטענות הקשורות לרכישת המניות שלו בטוויטר לפני רכישת הפלטפורמה ב-2022. בפוסט שפרסם מאסק ברשת X (לשעבר טוויטר), עורך דינו, אלכס ספירו, טוען כי הרשות דורשת ממאסק לשלם קנס כספי או להתמודד עם אישומים. לטענת ספירו, מדובר בניסיון מוטעה מצד הרשות שלא ירתיע את מאסק.
הטענות מתמקדות בכך שמאסק לא דיווח בזמן את רכישותיו בטוויטר, כפי שנדרש על פי חוק. על פי תביעה שהוגשה באפריל 2022 על ידי אחד ממשקיעי טוויטר, מאסק נמנע מלהודיע שהחזיק לפחות 5% מהמניות בזמן, ורק לאחר שצבר למעלה מ-9% מהמניות חשף את החזקותיו.
לפי הטענות, העיכוב הזה פגע במשקיעים שמכרו את מניותיהם לפני שהמידע נחשף והחברה זכתה לעלייה חדה בערך המניות שלה. בין 1 באפריל ל-4 באפריל, עם חשיפת ההחזקות של מאסק, מניות טוויטר זינקו ב-27%, מה שמנע רווח משמעותי מאותם משקיעים שמכרו מוקדם מדי.
מאבק מתמשך בין מאסק ל-SEC
זהו לא הסיבוב הראשון של מאסק מול הרשות לניירות ערך. כבר ב-2018 הוא הסתבך בציוץ על כך שהוא שוקל להפוך את טסלה לחברה פרטית וטען שיש לו את המימון לכך. הציוץ גרר קנס של 20 מיליון דולר עבור מאסק וטסלה, והוא חויב לקבל אישור משפטי על כל ציוץ הנוגע לחברה. מאסק ניסה לערער על הדרישה בטענה שהיא פוגעת בחופש הביטוי שלו, אך בית המשפט העליון דחה את הערעור.
כעת, המאבק התחדש, לא רק בנוגע לטוויטר אלא גם בהקשר של ניוראלינק, חברת הבינה האנושית-ממוחשבת של מאסק. לטענת ספירו, הרשות חידשה חקירה בנוגע לחברה בשבוע האחרון, מה שמעלה חשש כי מדובר בחלק ממהלך רחב יותר שמטרתו לפגוע במאסק ובחברותיו.
חקירות, פוליטיקה ועתיד הרגולציה
המאבק בין מאסק ל-SEC מתנהל במקביל לשינויים משמעותיים בממשל האמריקאי. יו"ר ה-SEC הנוכחי, גארי גנסלר, שהוביל קו קשוח נגד טכנולוגיות חדשות כמו מטבעות קריפטוגרפיים, הודיע על פרישתו הצפויה בינואר 2025. במקומו, הנשיא הנבחר דונלד טראמפ צפוי למנות את פול אטקינס, תומך קריפטו ידוע, לראשות הרשות.
טראמפ, שמינה את מאסק כיו"ר שותף ל"מחלקת יעילות ממשלתית", מבקש להוביל רפורמות ברגולציה הפדרלית, מה שיכול לשנות את יחסי הכוחות בין מאסק לרשויות. אם אטקינס ימונה, ייתכן שהגישה של הרשות לניירות ערך כלפי מאסק ויזמים דומים תהיה פחות מחמירה.
המאבק עם ה-SEC עשוי גם להשפיע על התדמית הציבורית של מאסק, שכבר נתפס כדמות שנויה במחלוקת אך משפיעה באופן חסר תקדים על תחומים כמו טכנולוגיה, תעבורה וחלל. בעוד שחלק מהציבור מעריך את גישתו הישירה והבלתי מתפשרת, אחרים מבקרים את נטייתו לאתגר את הרשויות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אפשר להביא את ה- SEC האלה לישראל?כי אצלנו זה בשגרה לא ל (ל"ת)דובי שור 15/12/2024 02:01הגב לתגובה זו0 0סגור