ממשיכה בתוכנית: עליבאבא מוכרת רשת כלבו בהפסד של 1.3 מיליארד דולר
ענקית הקמעונאות עליבאבא ALIBABA GROUP -2.41% ALIBABA GROUP 82.28 -2.41% סגירה:0 פתיחה:82.21 גבוה:83 נמוך:81.7 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הודיעה על מכירת רשת הכולבו הסינית Intime, שתביא אותה לרשום הפסד של 1.3 מיליארד דולר בספרים. זאת על רקע הניסיון של להתמקד בפעילות הליבה שלה - המסחר האלקטרוני (E-commerce).
עליבאבא תמכור את רשת הכולבו לקונסורציום הכולל את חברת ההלבשה Youngor Fashion, והנהלת Intime תמורת 7.4 מיליארד יואן (1.02 מיליארד דולר). עליבאבא רכשה את Intime ב-2017 בעסקה של 2.6 מיליארד דולר כדי להתרחב לתחום הקמעונאות הפיזית. על כן, היא צפויה להכיר בפסד של כ-1.2 מיליארד דולר לאחר השלמת העסקה.
המהלך מסמן שלב נוסף בארגון מחדש שעוברת עליבאבא, לאחר שהקבוצה התפצלה לשש יחידות עסקיות נפרדות בשנה שעברה. בחודש שעבר, חשפה החברה תוכנית לשילוב פלטפורמות הסחר האלקטרוני המקומיות והבינלאומיות שלה ליחידה עסקית אחת המנוהלת על ידי שדרה ניהולית אחת. זאת על רקעהתחרות הגוברת מצד קמעונאים מבית ומחוץ.
עליבאבא, תחת המנכ"ל הקודם דניאל ג'אנג, הרחיבה את נוכחותה במגזר הקמעונאי על ידי השתלטות על כמה רשתות, כולל קמעונאית האלקטרוניקה Suning ומפעילת הסופרמרקטים Sun Art Retail. עם זאת, הסביבה הצרכנית המאתגרת של סין הפעילה לחץ על כל הקמעונאים ופלטפורמות המסחר האלקטרוני.
העתיד נמצא בענן ובבינה המלאכותית
במקביל למיקוד במסחר האלקטרוני החברה גם מרחיבה את תחומי הפעילות הטכנולוגיים שלה בדגש על תחום הענן והבינה המלאכותית. לפני מספר חודשים השיקה היום יותר מ-100 מודלים של בינה מלאכותית (AI) בקוד פתוח. זאת על רקע הניסיונות שלה להעמיק את דריסת הגל בתחום של בינה מלאכותית יותר כחלק מהתחרות אל מול מתחרותיה המקומיות והגלובאליות.
המהלך של החברה, הגיע על רקע הניסיונות שלה לחזק את מעמדה מול המתחרות מבית דוגמת באידו (Baidu) ו-וואוי (Huawei), אך גם מול הענקיות בתחום כמו מיקרוסופט שמחזיקה ב-OpenAI וגוגל שמפעילה גם היא פלטפורמה פלטפורמה פופולארית (ג'מיני). בהודעה שהוציאה טענה עליבאבא כי ה-Qwen Max 2.5 הציג ביצועים טובים יותר משל מודלים מתחרים כמו Llama של Meta ו-GPT4 של OpenAI בכמה תחומים, כולל חשיבה והבנת שפה.
בעוד חלק מהמתחרות כמו באידו ו-OpenAI אימצו אסטרטגיה של קוד סגור, עליבאבא אימצה מודל היברידי, תוך השקעה בפיתוח קנייני מחד וקוד פתוח מאידך כדי להרחיב את מגוון מוצרי הבינה המלאכותית שלה. קוד פתוח פירושו שכל אחד - כולל חוקרים, אקדמאים וחברות - ברחבי העולם יכול להשתמש במודלים כדי ליצור אפליקציות מבוססות בינה מלאכותית, ובכך לחסוך זמן והוצאות. על ידי מיקוד פתוח של הדגמים, עליבאבא מקווה שיותר משתמשים ישתמשו בבינה מלאכותית שלה.
ענקית המסחר האלקטרוני הסינית השיקה לראשונה את המודל (Qwen), בשנה שעברה. מאז, היא הוציאה גרסאות משופרות וטוענת כי עד כה הורדו דגמי הקוד הפתוח שלה 40 מיליון פעמים. בנוסף, מציעה החברה מודל בשם Qwen-Max, שאינו בקוד פתוח, ומוצע כחלק ממוצרי מחשוב הענן שלה. ברקע, עליבאבא היא אחת משחקניות מחשוב הענן הגדולות בסין, אבל בזירה הבינלאומית היא נגררת אחרי אמזון ומיקרוסופט.
כעת, החברה מקווה שהצעות הבינה המלאכותיות האחרונות שלה יפתחו צוהר להגעה של לקוחות מסין ומחוצה לה לשירותי הענן. מי שמוביל את המהלך הוא אדי וו, שנכנס לתפקיד מנכ"ל החברה בשנה שעברה, ומאז מנסה למצב אותה מבחינה טכנולוגית אל מול רוחות הנג עמן היא מתמודדת וביניהם תחרות גוברת וחולשה של הצרכנים הסינים.
ברבעון האחרון ראתה החברה צמיחה צנועה של כ-6% בהכנסות המגזר שמעדו על 26.5 מיליארד יואן (3.64 מיליארד דולר). עם זאת, ה-EBITA של חטיבת מחשוב הענן עלה ב-155% בשנה ל-2.3 מיליארד יואן (322.15 מיליון דולר). לאחר פרסום הדוחות אמר כי חטיבת הענן תציג צמיחה דו-ספרתית במחצית השנייה של 2024, כאשר חלק ניכר ממנה תונע על ידי מוצרי בינה מלאכותית. במהלך הרבעון קיצצה עליבאבא בעלות שירותי הענן שלה, עם הפחתות מסוימות שהגיעו עד ל-55% עבור לקוחות סינים במטרה לעזור לחברה לזכות בחזרה משתמשים שעבורו למתחרות הסיניות דוגמת טנסנט, JD.com ובאידו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.עלי בבא חושבת aiחברה מעניינת 17/12/2024 17:53הגב לתגובה זו0 0מנייה זולה ומאד פוטנציאליתסגור