השבוע בשווקים: אלו האירועים שצפויים להכתיב את כיוון הבורסות

לאחר שטראמפ נחל כשלון צורם בנוגע לתכנית הבריאות וביטול האובמה-קר, כעת הפוקוס עובר לכיוון הרפורמה במס שהיוותה רוח גבית לראלי בחודשים האחרונים
נדב לוי | (2)
נושאים בכתבה שווקים

אחרי שבוע עצבני במיוחד בוול סטריט שבסופו חתמו המדדים המובילים את שבוע המסחר הגרוע מאז תחילת השנה הנוכחית (ה-S&P500 איבד כ-1.4%, הנאסד"ק ירד ב-1.2% והדאו נחלש ב-1.5%), כעת מתכוננים המשקיעים לקראת השבוע הנוכחי שעשוי אולי לסמן את הכיוון בתקופה הקרובה.

אחרי הכישלון בהעברת חוק הבריאות, מירב תשומת הלב תופנה שוב לכיוון הבית הלבן, שם צפוי הנשיא טראמפ לעדכן בנוגע לרפורמה המתוכננת במיסוי, רפורמה בעלת משמעות גדולה מאוד מבחינת וול סטריט, שהציפיות אליה היוו חלק מרכזי בראלי של החודשים האחרונים.

האם השווקים ימשיכו במומנטום השלילי של השבוע שעבר או יחדשו את מהלך הראלי? אלו אירועי השבוע שצפויים לנתב את הכיוון.

התנעת הרפורמה במס

לאחר שנשיא ארה"ב נחל כישלון מהדהד ביום שישי האחרון בנוגע לחוק הבריאות שלא עלה לבסוף להצבעה בקונגרס בשל מיעוט התומכים, כעת עובר הפוקוס השבועי לרפורמת המיסוי, שכאמור היוותה דלק לראלי בחודשים האחרונים. מבחינת המשקיעים, המהלך של טראמפ היה למעשה המבחן הראשון ליכולתו להעביר רפורמות. הכישלון בהעברת הרפורמה הראשונה מעיד על הקשיים הממתינים בדרך, לרפורמות חשובות לא פחות כמו הרפורמה במיסוי וההקלה ברגולציה. מנגד, נראה כי לאחר הנסיגה מהעברת חוק הבריאות, טראמפ ועמיתיו הרפובליקנים מתמקדים במאמצים להעביר את הרפורמה במס שנפסת כמשמעותית יותר עבור המשקיעים.

נציין כי כשנודע ביום המסחר האחרון בוול סטריט לגבי כישלון חוק הבריאות, נותרו המדדים המובילים במפתיע אדישים לדיווח ולא רשמו תנודה מטה כפי שהיה נראה שיקרה לאור הירידות החדות שנרשמו ביום רביעי לפני כן דווקא בשל חשש מכישלון זה. את תגובת המדדים המפתיעה הסבירו בדויטשה בנק בכך ש"השווקים החלו לחשוב שתיווצר סוג של סחבת סביב נושא רפורמת הבריאות, ועכשיו כאשר הרפורמה הזו ירדה מהשולחן, ההערכה היא שטראמפ יילך לכיוון ביצוע רפורמות שהן יותר ברות ביצוע - כמו רפורמה ברגולציה והפחתת מיסוי. זה נראה כמו צעד חיובי לגנוז תכנית שהיא מורכבת מאוד ויקרה מאוד ולהתרכז בתכנית שעשויה להיות קלה יותר כמו הפחתת המיסוי".

פגישת חברות אופ"ק וההחלטה לגבי המשך הקיצוץ בתפוקה

בחודש נובמבר האחרון הצליחו המדינות החברות באופ"ק (יחד עם לא מעט מדינות שאינן חברות בקרטל) להחליט על קיצוץ בתפוקת הנפט. המהלך, שנכנס לתוקף ב-1 בינואר, הביא להתייצבות מחיר הנפט ועצירת המפולת. אלא שאותה החלטה מחודש נובמבר הייתה על קיצוץ למשך 6 חודשים, וכעת ניכרת עצבנות לגבי השאלה - מה יקרה ביום שאחרי.

קרטל אופ"ק עורך היום סבב פגישות בכוויית כדי לבחון האם להאריך את הסכם הקפאת תפוקה מעבר לחודש יוני הקרוב על מנת להמשיך ולתמוך במחיר הנפט. בפגישות היום משתתפות 11 מפיקות נוספות (מלבד חברות אופ"ק), כולל רוסיה שהסכימה בדצמבר האחרון לחתוך את התפוקה שלה בכ-1.8 מיליון חביות ליום לאורך המחצית הראשונה של 2017. לפי דיווחים מהשעה האחרונה, נראה שהכיוון הוא חיובי, כלומר הארכת משך הקיצוץ.

בתוך כך, נראה כי הימים הקרובים יהיו קריטיים בנוגע למחירו של הזהב השחור וההסכמות בין מדינות קרטל אופ"ק עשויות לתת את אותתויהן כבר עם פתיחת המסחר מחר.

יחד עם זאת, ביום רביעי הקרוב צפויה להתפרסם הקריאה האחרונה של מלאי הנפט בארה"ב כאשר בשבוע שעבר נרשמה תוספת של 4.95 מיליון חביות לעומת צפי לתופסת של 2.8 מיליון חביות בלבד. יחד עם זאת, נזכיר כי הנתון הקודם לזה הצביע דווקא על ירידה של כ-230 אלף חביות נפט.

לקט נתונים כלכליים בארה"ב

גם נתוני המאקרו השבוע בארה"ב ירכזו עניין כאשר ביום חמישי הקרוב צפוי להתפרסם נתון החשוב והמשפיע ביותר - התמ"ג הרבעוני. הצפי המוקדם מצביע על עלייה לרמה של 2% לאחר שברבעון הקודם נרשמה עלייה של 1.9%, נמוך מהתחזית המוקדמת שעמדה על צמיחה של 2.1%. נציין כי נתון זה הינו אינדקציה משמעותית עבור הפד' לגבי העלאת ריבית נוספת בטווח הקרוב.

יחד עם זאת, ביום חמישי יתפרסם נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה (נתון מקדים) כאשר התחזית המוקדמת מצביעה על כמות של 245 אלף, זאת לאחר שבחודש קודם נרשמו 258 אלף תביעות.

בתוך כך, קודם לפרסום הנתון, ביום רביעי, צפויה לנאום נגידת הבנק המרכזי של ארה"ב, ג'נט יילן.

התנעת תהליך היציאה של בריטניה מהאיחוד האירופי

תרזה מיי קיבלה המנדט להפעיל את סעיף 50 - לאחר ניסיונות רבים לדחייה, עבר בחקיקה החוק שמאפשר לראשת הממשלה בבריטניה להודיע רשמית על יציאה מהאיחוד האירופאי, שתסמן את תחילת המשא ומתן בין הצדדים שיחל ב-29 במרץ.

שיעור האבטלה בגרמניה לחודש מרץ - יום שישי

נתון האבטלה לחודש מרץ צפוי להשתחרר ביום שישי הקרוב כאשר הצפי המוקדם עומד על שיעור של 5.9% בדומה לשיעור האבטלה שנרשם בחודש פברואר.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    Sassi6 27/03/2017 05:58
    הגב לתגובה זו
    פעם, לפני הרבה שנים, שמעתי ברדיו את צבי סטפק, הוא דיבר ואמר: "אסור לתזמן את השוק", בזכותו נשמרתי מטעויות כי נר לרגלי דבריו ואור לנתיבתי, ובכל זאת, אם אסור לתזמן את התיקון אז מפסידים כשליש מגל העליות בגלל הסטופלוס, זאת כאשר עד כ-11%- יהיה התיקון לפי כללי הניתוח הטכני, אז האם לא כדאי להקדים ולצאת מהפוזיציה? האם לצאת לחכות ולהמתין על הגדר? עד בואו של התיקון? תודה למשיבים
  • 1.
    רועי 26/03/2017 20:03
    הגב לתגובה זו
    תמשיכו ככה