סין ביטלה מגבלות על תנועות כספים - ושוקי המניות הגיבו
בעוד רוב המשקיעים התרכזו בסופ"ש האחרון בהשפעות ההכרזה של הבנק המרכזי באירופה (ECB) בנוגע למדיניות המונטארית, ייתכן כי דווקא סין סיפקה את הכותרת הגדולה לשווקים. הממשל בסין הודיע בסופ"ש האחרון כי הוא מוריד חלק מההגבלות על הבנקים המקומיים, מגבלות שבין היתר נועדו למנוע בריחת הון. המשמעות מעתה היא שלמשקיעים סינים יהיה קל יותר להשקיע בנכסים בחו"ל, וליהפך. בשנים האחרונות, קצב הגידול המהיר של האשראי בסין והחשש מפני נפילה של הכלכלה הסינית הביא לבריחה של הון מהמדינה. המגמה אף החריפה אחרי בחירתו של הנשיא טראמפ בנובמבר האחרון, אחרי שהבטיח לבנות את אמריקה מחדש. במרץ האחרון החלה סין לפעול נגד תופעה זו, ובחודשיים האחרונים גם התערבה באופן קיצוני והציפה את שוק המט"ח בדולרים במטרה לחזק את היואן (ועל הדרך לחסל את סוחרי השורט). פעולת הממשל לחיסול סוחרי השורט קיבלו את תמיכתו של אגדת וול סטריט והמנהל של קרן הגידור הגדולה בעולם, ריי דליו, כפי שצייץ בחשבון הטוויטר לפני מספר חודשים.
China's policy makers' decision to squeeze the shorts in its currency is, in my opinion, a smart move because it...
— Ray Dalio (@RayDalio) 5 ביוני 2017
a) demonstrates the Chinese government's power, b) discourages those who would lose confidence in its currency
— Ray Dalio (@RayDalio) 5 ביוני 2017
- המכסים של טראמפ מפילים את השווקים באירופה
- שווקים בעולם: אירופה נופלת ב-3%; החוזים העתידיים יורדים ב-1.5%
ונראה כי הממשל הצליח במשימותיו: בשישי האחרון הודיע הממשל לאחר זינוק חד בערכו של המטבע המקומי על הורדת הדרישות מהבנקים המקומיים ומהבנקים הזרים בנוגע לעסקאות מט"ח, ולהוצאות הון מהמדינה.
נזכיר כי סין מבצעת בשנה האחרונה הידוק מוניטרי במדינה בעיקר על מנת למנוע את התרחבות האשראי המדינה במתרחבת במהירות גבוה מאוד בשנים האחרונות, אך גם כדי למנוע בריחת הון. נציין כי במהלך השנה האחרונה לפני כל העלאת ריבית מצד הפד', דאג הבנק המרכזי במדינה להעלות יום לפני את הריבית הבנקאית על מנת למנוע בריחה של הון לנוכח הפרשי ריביות, וההודעה מאותת אולי כי הממשל כבר איננו חושש מניפוח הבועה.
היואן מול הדולר בשנתיים האחרונות: הפיחות החזק במטבע, והתערבות החזקה של הבנק בשנה האחרונה, והתיקון בימים האחרונים.
נראה כי שוק המט"ח שסער לאחרונה בעקבות היחלשות הדולר בעולם מושפע חזק מההודעה. מאז ההודעה הדולר אינדקס (סימול:DXY) שינה כיוון וטיפס מעל 1%, היין היפני נחלש בכמעט 2% ביומיים האחרונים. התחזקות הדולר מקלה את הלחץ שהופעל על בורסות אירופה בחודשים האחרונים לנוכח התחזקות המטבע המקומי.
שוק נוסף שייתכן שמושפע משינוי המדיניות של הממשל הסיני הוא שוק האג"ח. נזכיר כי סין הייתה הקונה הגדול ביותר בשנה האחרונה של אגרות חוב אמריקניות, וצעד זה נעשה על מנת להחליש את הדולר. אם הממשל אכן ירצה להחליש מחדש את היואן הוא יוכל למכור את אחזקותיו הרבות בשוק האג"ח, דבר שיקפיץ את הריביות. הריבית על אגרות החוב של ארצות הברית זינקו אמש ב-4% והיום עולה עוד 1.6%.
- 1.אולי כעת הם ישקיעו בפלוריסטים (ל"ת)פלוריסטים 12/09/2017 18:38הגב לתגובה זו