
צילום: רויטרס
"מחזירים את ארה"ב לגדולתה"
הבנקים המרכזיים בשווקים המתעוררים מבקשים מהפד' להפסיק את צמצום המאזן, אך לפעולות הפד' יש השפעות פוליטיות מול סין והאיחוד האירופאי
הדומינו בשווקים המתעוררים צובר תאוצה השבוע, כאשר מדינה אחר מדינה נכנסת לסחרור כלכלי ורואה את ערך המטבע המקומי צונח. לאחר נפילה חדה השבוע, הבנק המרכזי בברזיל "מתערב בצורה משמעותית" להגדרתו הערב בשוק וזורק יתרות מט"ח רבות, דבר שמטיס את הריאל בכ-4.5%, ומצליח להחזיר את האופטימיות לשוק הערב. ביתר השווקים המתעוררים לחץ המכירות נמשך: הפסו הארגנטינאי נופל כעת בכ-2% לשפל חדש, מספר שעות בלבד לאחר הסכמה עם קרן המטבע על חבילת חילוץ. מדינה נוספת שעולה לכותרות היא דרום אפריקה, שהמטבע המקומי רשם הבוקר נפילה של 2%.
כפי שטענו באתר בחודשים האחרונים כל עוד הפד' איננו משנה את מדיניותו, הלחץ על הכלכלות בשווקים אלו רק להתחזק ולהתפשט למדינות נוספות. התערבויות כפי שנעשות הערב בברזיל רק מעכבות את המשבר באותן מדינות.
השווקים יכולים להתרגל לריביות גבוהות מצד הפד', אך צמצום המאזן של הבנק בתוספת הגידול בצרכי המימון של הממשל בארה"ב יוצרים מחנק דולרים בעולם. הדו"ח השבועי של מאזן הפד' חושף ירידה נוספת של 10 מיליארד דולר במהלך השבוע האחרון.
מאזן הפד' המעודכן: תהליך צמצום המאזן ממשיך לצבור תאוצה.
הירידה בכמות הדולרים איננה פוגעת בשלב זה בארה"ב, כאשר הבריחה מהמדינות החלשות, מחזירה כסף לארה"ב (נזכיר כי רפורמת המיסים תורמת לנושא). סלוגן הבחירות "America first" ו-"make America great again" הופכים למציאות, כאשר ארה"ב הופכת לחזקה מתמיד, ע"י הריסת הכלכלות המתחרות באמצעות צעדי הפד'.
הכלכלה הפכה לנשק החזק ביותר של הממשל הנוכחי. מלחמת סחר עם סין? מעטים שמו לב לנתון רזרבות המט"ח של סין שפורסם השבוע והצביע על ירידה לשפל של 7 חודשים. כל מה שטראמפ צריך לעשות כעת הוא לחכות – בריחת הון מהמדינה מסין זוהי שאלה זמן בלבד בתנאים הנוכחיים.
יתרות המט"ח של סין: אחרי השווקים המתעוררים, היא הבאה בתור בסיטואציה הנוכחית.
ובינתיים, בשווקים המתעוררים יש כעס רב על מדיניותה של ארה"ב. בצעד חריג פנו השבוע יו"ר הבנקים המרכזיים של הודו ושל אינדונזיה בבקשה להפסיק את תהליך צמצום המאזן, ולשקול את ההשלכות על הכלכלות שהן לא ארה"ב. ההתחננויות של הבנקים מהשווקים המתעוררים נופלים כעת לאוזניים ערלות. נזכיר שבחודש שעבר טען יו"ר הפד' כי "לא צריך להאשים את הפד' בסיטאוציה" (לכתבה המלאה).
מאזן הפד' ירד בחודשים האחרונים קרוב ל-200 מיליארד דולר, וכאשר השווקים מתלוננים על הנורמליזציה שהפד' מבצע, צריך לקחת בפרופורציות. הסכום שנגרע מהשווקים ומצליח לערער את השווקים בחודשים האחרונים הוא טיפה בים לעומת ההצפה שהשוק חווה בעשור האחרון.
מאזן הפד' בראייה רחבה: "נורמליזציה".
ארה"ב מערערת גם את היציבות באירופה. בשבוע הבא צפוי להתרחש האירוע המעניין ביותר בשנה האחרונה, כאשר הבנק המרכזי צפוי להחליט כיצד לנהוג בנוגע לתוכנית הרכישות שהבנק מבצע בשנים האחרונות. מדיניות הפד' הנוכחית הופכות את הבחירה של מריו דראגי לבלתי אפשרית: אם יבחר להפסיק את תוכנית הרכישות – משבר חוב באיחוד יתפרץ במהירות לנוכח העובדה שהבנק הוא הפעיל היחידי בשוק. מנגד, אם ייבחר להמשיך את המדיניות המשחררת, האירו יגמור במהירות כמו המטבעות של השווקים. קביעת מדיניות מוניטרית אחידה לגוש האירו היא משימה מורכבת, ביחד עם המדיניות של הפד' זוהי משימה שנועדה לכישלון. וויכוח עם טראמפ על סחר/סוגיית הגרעין עם איראן? הדבר האחרון שיעניין את אירופה בקרוב. האירו מול הדולר לקראת הישיבה בשבוע הבא: בדרך להצטרף למטבעות של השווקים המתעוררים?No one talks about China's foreign exchange reserves which fell today to a 7-month low It is next in line after the emerging markets Dollar is king!@dlacalle_IA @zerohedge @markets #fx pic.twitter.com/RVNA7ee7tr
— Amit Tal (@amital13) 7 ביוני 2018
All the problems in the world are coming because of the Fed, which is reducing the balance sheet Looking macro, Fed's recent actions are a joke bubble! pic.twitter.com/yhsOR1HQ85
- 10.תוכניות התמריצים 10/06/2018 09:09הגב לתגובה זוברננקי אמר ב2020 כלכלת ארהב תיפול מצוק נא לשמוע באתרי הכלכלה. ההשפעות השליליות של תוכניות התמריצים יופיעו בכל אירופה ארהב אסיה ועוד .עד עתה הסמים עבדו המריצו ההשפעות של נפילה מגיעים כעת תחילה אירופה כלכלות מתעוררות המחזור הכלכלי הסתיים ככה בכלכלה קאפיטליסטית עם תכניות תמריצים ענקיות הן בארהב אירופה שאר העולם. אנו בגל יורד
- 9.לקחו 10/06/2018 09:03הגב לתגובה זותשמעו ראיון של ברננקי בימים האחרונים תחזית ל2020 כלכלה אמריקאית אמר ב2020 הכלכלה האמריקאית תפול מצוק רק לשמוע הסיבות נותן אין ברירה צימצום מאזן הפד חיוני העלאת ריבית חיונית למנוע נפילה הכלכלה האמריקאית מצוק נחיתה רכה.
- 8.לקחו 10/06/2018 08:57הגב לתגובה זוובוכים מי אמר לכם הלוואות גדולות בדולרים מי אמר?תאשימו עצמכם
- 7.עופר 09/06/2018 23:23הגב לתגובה זוחזק בביטחון , חזק בכלכלה !!! מלך
- 6.JJJJJ 09/06/2018 16:55הגב לתגובה זוAddThis Sharing Buttons Share to Facebook Share to Twitter Share to LinkedIn Share to Email App Share to WhatsApp "הכלבים נובחים והשיירה עוברת" אומר המשפט הקדום. סורוס שוב חוזר על נבואותיו הקודרות ביחס לאירופה ולכלכלה הגלובלית וטוב עשה מנכ"ל מורגן סטנלי שקרא לילד בשמו, "דברים מגוחכים ונלעגים". איטליה "התרסקה" אבל בעיקר בתקשורת ואירופה רחוקה מלהתרסק. האיומים במלחמות הסחר נגד ארה"ב "בגלל טראמפ" שווים בדרגת הרצינות שלהם להתממשות נבואת אבו מאזן שביתו של הנשיא (או סגנו) ייחרב והעולם, עם או בלי נתניהו, יעבור לצד ארה"ב ונגד אירן. המהפכה התעשייתית השלישית ממשיכה והכלכלה הגלובלית מתאוששת לצד ההתקדמות הטכנולוגית. כל אלו שרוצים להשתתף בהתאוששות חייבים להיות בצד האמריקאי, לבטח הסינים. אז כפי שאנחנו טוענים, מאז הופיע הטלפון החכם הראשון "זה רק מתחיל" והיום נדסקס את אחד המנועים הגדולים שמניעים הכלכלה הגלובלית קדימה ואנחנו מדברים על הכלכלה, לא הבורסות. על עתיד הבורסה בניו יורק נפרסם כתבה נפרדת בקרוב.
- 5.ולמה שהפד 09/06/2018 01:27הגב לתגובה זוכמו כן לספרדים ולצרפתים עם החופשה הדו חודשית בשנה וארבע ימי עבודע בשבוע. היו להם עשר שנים של מתנות מהההליקופטר ומי שלא שם בצד ולא יצר רזרבות שיתחיל להזיע.
- 4.עמית השוק לא נפל ולא ייפול תאכל תלב שורטיסט שכמוך (ל"ת)ישראל 09/06/2018 00:56הגב לתגובה זו
- 3.אזרח 09/06/2018 00:26הגב לתגובה זומי שיקרא באתרים אחרים עלול בטעות לחשוב שטראמפ מרסק את כלכלת ארה"ב עם החלטותיו הטיפשיות, ושאירופה וסין הולכות "להתאחד" ולהביס יחד את ארה"ב ואת טראמפ המרושע.אשרי המאמין.
- 2.שי.ע 08/06/2018 21:41הגב לתגובה זוהשאלה היא שזה משפיע עד כדי כך שגורל כל הכלכלות עומד להתמותת? כלל האיחוד האירופי נראה מופרח מידי או שהמצב עד כדי כך גרוע?
- 1.ולכן תשקיעו רק בארה"ב ולא תצטערו !!! (ל"ת)דוד הגנן 08/06/2018 20:47הגב לתגובה זו