הפסדי עתק "שלא מומשו" בסקטור הבנקאות האמריקני

הרשות לביטוח הפיקדונות בארה"ב פרסמה אמש את הדו"ח לרבעון האחרון של 2018, וחושפת את ה"טריק" החשבונאי של הבנקים בשנה החולפת. ההפסדים הלא ממומשים הגיעו לרמה הגבוהה ביותר מאז המשבר ב-2008
 | 
telegram
(2)

התאגיד הפדראלי לביטוח פיקדונות בארה"ב (FDIC) פרסם אמש הדו"חות לרבעון האחרון  ל-2018, וניתן למצוא בו מספר נתונים מפתיעים.

הרווח הנקי של 5,406 הבנקים שהסוכנות מבטחת הוכפל ביחס לרבעון המקביל ב-2017, והסתכם ב-59 מיליארד דולר. בדו"ח נכתב כי הנתונים הגיעו בזכות "הכנסות תפעוליות גבוהות, והוצאות מס הכנסה נמוכות". בסיכום השנתי, רווחי הבנקים עלו ב-44% לרמה של 237 מיליארד דולר.

עד כאן המספרים נראים טוב, אך במקביל, "ההפסדים הלא ממומשים" של הבנקים האמריקנים נאמדו ברבעון האחרון על 46 מיליארד דולר. בסיכום שנתי, "ההפסדים הלא ממומשים" של הבנקים התנפחו לרמה של 251 מיליארד דולר, הרמה הגבוה ביותר מאז המשבר הכלכלי. השיא של התהליך הגיע ברבעון ה-3 של 2018 עם הפסד מצטבר של 84 מיליארד דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"ההפסדים הלא ממומשים" מתייחסים בעיקר לאגרות חוב בבעלות הבנקים שאינם צפויים להימכר עד לפדיון. אותם הפסדים אינם נכנסים לחישובים של הרווח הנקי של הבנקים במהלך עונת הדו"חות. במידה והבנקים יאלצו למכור חלק מאותם אחזקות בעקבות מצוקת נזילות בשוק,  אותם הפסדים צפויים להפוך להפסדים בפועל.

נציין כי התיקון החד בשוקי האג"ח הקונצרנים בחודשיים האחרונים בעקבות שינוי המדיניות שביצע הפד' צפויים להוריד ברבעון הקרוב את סעיף זה.

עוד פרט מעניין שניתן למצוא בדו"ח הוא האחזקות של הבנקים באגרות החוב הממשלתיות. הבנקים קנו ברבעון האחרון של 2018 אגרות חוב ממשלתיות בסכום של 93 מיליארד דולר, וכעת האחזקות מסתכמות ב-3.72 טריליון דולר.

הבנקים בארה"ב הפרישו 14 מיליארד דולר לחובות אבודים, כאשר 40% מהבנקים דיווחו על גידול בהפרשה. מדובר בסכום הגדול ביותר ברבעון הרביעי מאז שנת 2012. הנכסים של הבנקים "הבעייתיים" בארה"ב ירדו בשנה האחרונה מ-71 מיליארד דולר ל-60 מיליארד דולר. נזכיר כי התנודה בשנה האחרונה קשורה בעיקר להצטרפות של דויטשה בנק לקטגוריה הלא מחמיאה.

הנתונים החדשים מספרים קצת על הסיטואציה הבעייתית בסקטור הבנקאות האמריקני בשנה האחרונה, ועל הצור שהיה לפד' לשנות את מדיניותו בחדות בחודשים האחרונים. כ-10 שנים לאחר פרוץ המשבר הכלכלי, הבנקים בארה"ב נותרו שברירים במיוחד. נזכיר כי תעודת הסל העוקבת אחר הסקטור (סימול:XLF) רשמה ירידות של מעל 25% במהלך השנה האחרונה. מאז תחילת 2019 רשמה התעודה רשמה עליות של 20% בעקבות התמיכה של הפד'.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    נביא זעם
    צפוני 13/03/2019 18:23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין חדש תחת השמש, או עולם כמנהגו נוהג אתה סתם עושה רעש מיותר.
    סגור
  • 1.
    אפשר הסבר פשוט (ל"ת)
    נו ואז מה? 13/03/2019 17:45
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות