מתי האבטלה בארה"ב צפויה להתפרץ?
החודשים הראשונה של 2019 עשויים להיות מבלבלים במיוחד עבור המשקיע הממוצע. מחד גיסא, נתוני המאקרו שמתפרסמים בכל העולם ממשיכים להידרדר ולהצביע על האטה כלכלית. מאידך גיסא, שוקי המניות ובפרט שוקי המניות בארה"ב ביצעו ראלי אדיר של יותר מ-20% מהנמוך שקבעו דצמבר. כפי שטענו במהלך חודש פברואר (לכתבה המלאה), הגורם העיקרי לשינוי החד בשווקים הוא שינוי המדיניות של הבנקים המרכזיים שהורידו בחדות את עלויות המימון של החברות בשוק. יחד עם זאת, פעולות הפד' האחרונות אינן אפקטיביות לכלכלה הריאלית, והמסלול הנוכחי של כלכלת ארה"ב ממשיך להיות מיתון לקראת סוף 2019-2020.
הוכחה לסיטואציה הבעייתית בשוק המניות בכלכלה האמריקנית היא הפלט האחרון של מודל הפד' "להסתברות למיתון ב-12 החודשים הקרובים" שהתפרסם בתחילת השבוע. למרות הראלי בשווקים, ההסתברות למיתון בארה"ב המשיכה לעלות בחודש פברואר ונמצאת כעת ברמה של 24.61%. נציין כי חוץ משנת 1998, בכל הפעמים שהמדד היה ברמה זו, המיתון אכן התרחש בפועל. נזכיר כי בתחילת השבוע הורידה שלוחת הפד' באטלנטה את תחזית הצמיחה שלה לרבעון הראשון, והיא צופה כעת צמיחה אפסית של 0.17% בתמ"ג האמריקני (לכתבה המלאה).
מודל "הסיכון למיתון" של הפד' בניו יורק: ממשיך לטפס למרות הראלי בשוק
הסיבה לפלט של הפד' היא שלמרות העליות בשווקים, עקומת האג"ח האמריקנית איננה הופכת לתלולה יותר. עקומת האג"ח השטוחה מבטאת את החששות של הבנקים הגדולים מפני האטה כלכלית, דבר שגורם לקיטון ברמת האשראי בשוק. כך נוצר מצב שבעוד שהפד' שיפר את מצב הנזילות בעיקר לחברות עם גישה לשוק הון, הסיטואציה עבור העסקים הקטנים בארה"ב, שתלויים במתן אשראי מצד הבנקים המסחריים, ממשיכה להיות בעייתית.
סקר אופטימיות העסקים הקטנים בארה"ב של NFIB שפורסם המחיש את הבעיה. המדד הצביעה על קריאה של 101.7, לעומת קריאה של 108.8 בחודש ספטמבר האחרון. בולט במיוחד הצפי של העסקים לפתיחת משרות חדשות, שנפל לשפל של שנה וחצי (לסקר המלא). חשוב לציין כי שוק התעסוקה הוא האחרון שמגיב לשינויים בתנאי הכלכלה.
ציפיות העסקים לפתיחת עסקים
דו"ח התעסוקה האחרון בארה"ב הפתיע כאשר הצביע על תוספת של 20 אלף משרות בלבד, לעומת צפי לתוספת של 180 אלף משרות. נכון שהיה מספר תנאים מקלים בדו"ח האחרון, אך חשוב לזכור כי צפי העסקה של העסקים הקטנים מקדים היסטורית את נתוני התעסוקה בארה"ב (בדרך כלל ב-4 חודשים), והירידה בציפיות העסקים הקטנים החלה כבר לפני מספר חודשים. הירידה החדה בחודש האחרון צפויה להשפיע על החודשים הקרובים, ובמידה והפד' לא יצליח לשפר את הסיטואציה בעסקים הקטנים, גלי פיטורים ועלייה משמעותית באבטלה צפויים להתפרץ לקראת ספטמבר הקרוב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.שולטים בשווקים מעל עשורברגע שהבנקים המרכזיי 15/03/2019 09:16הגב לתגובה זו6 1בשווקים תוך מדיניות מונטרית מרחיבה הזרמות כסף ענקיות וריבית אפסית השווקים יתנהגו עפי החלילים שלהם ביחד עם הגנבים בוואלסטריט גם באירופה הם שולטים בכל שווקי עולם בכל מניות אגחים סחורות ועוד. תשואות האגח ירדו הביאו להתפרצות בבורסות . ברגע שהבנקים המרכזיים יאבדו שליטה או ברבור שחור אז נראה קריסה תוהו ובוהו כמו 07 שנת 07 הבנקים המרכזיים איבדו שליטה קריסת ליהמן ברדס ועוד. אבל ישנה פצצה והיא עוד תתפוצץ בפרצוף של נגידי הבנקים המרכזיים המשך מדיניות כזאת תיצור בועות כבר יצרה ערכים בועתיים מוגזמים שהם הרסניים לכלכלה הראלית מעוותת ערכי נדלן מניות אגחים סחורות זה האימא של ההרס הכלכלי שהם יוצרים.סגור
-
1.עמית אני באמת מבקש שתענה לימוזר 15/03/2019 00:18הגב לתגובה זו1 1בתור מישהו שמאוד העריך את דעותיך בעבר אני חושב שהתחלת לזייף. כן, גם אני חושב שהשוק בועתי אך בכל מקרה רשמת ופימפמת במשך שבועות רצופים שעניין הנזילות בהוצאת כספים של הפד והאוצר ירסק את השוק וראה זה פלא - למרות נזילות סופר נמוכה השוק לא מפסיק לעלות. ואתה בחוסר אמינותך הפסקת לדבר על נזילות ופתאום התחלת לדבר על מימון. באמת עמית. תן סיבה למה השווקים עדיין עולים למרות הצמצום האדיר.סגור