הפד' נכנס למלכוד לנוכח נתוני התמ"ג החזקים

נתוני התמ"ג בארה"ב הפתיעו בצורה משמעותית ברבעון האחרון, אך מדובר בכאב ראש למקבלי ההחלטות בפד'. לאחר שינוי המדיניות החד שביצעו בחודשים האחרונים, חזרה לגישה "ניצית" תפגע באמינות הבנק. במקביל, סקטור הבנקאות זקוק נואשות לתמריצים נוספים
 | 
telegram
(5)

הדילמה של הפד' הופכת למסובכת במיוחד לנוכח נתוני התמ"ג שפורסמו היום ע"י משרד המסחר האמריקני. ע"פ הנתון שפורסם, הכלכלה האמריקנית צמחה ברבעון האחרון ב-3.2%, גבוה בהרבה מהצפי המוקדם שעמד על צמיחה של 2.3%. נזכיר כי רק לפני 6 שבועות עמדה התחזית הרשמית של שלוחת הפד' באטלנטה על צמיחה של 0.6% בלבד. לנוכח הנתונים שהתפרסמו היום, הקושי בהחלטה על המדיניות המוניטרית לחודשים הקרובים עולה משמעותית.

הסיבה המרכזית לנתון התמ"ג המפתיע היום היא הגידול החד בהוצאות הממשל האמריקני, שזינקו בשיעור של 3.9% במהלך הרבעון האחרון. מדובר בשיעור העלייה המהיר ביותר בשנים האחרונות. בנוסף, גידול חד (128 מיליארד דולר) נרשם במלאים בארה"ב .סקטור המסחר הוסיף קצת יותר מ-1% לצמיחה הסופית. מנגד, הצריכה הפרטית צמחה ב-1.2%, צמיחה חלשה יחסית לרבעונים הקודמים. שוק הנדל"ן האמריקני ממשיך לדשדש, כאשר ההשקעות בבתי מגורים נפלו ב-2.8%.

הנתונים שהוצגו היום לא מצדיקים כלל גישה "יונית" מצד הפד' כפי שהוצגה בחודשים האחרונים, ויהיה מעניין לראות כיצד הפד' מגיב לנתונים בפגישת הריבית בשבוע הבא. נזכיר כי רק בחודש הקודם יישר הפד' קו, כאשר הודיע על צפי ל-0 העלאות ריבית במהלך השנה הקרובה, וסיום תוכנית צמצום המאזן של הבנק כבר בספטמבר הקרוב (לכתבה המלאה). התהפכות נוספת במדיניות הפד' עשויה לפגוע עוד יותר באמינות של הבנק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

תרשים הנק' האחרון של הפד': יבצע שוב שינוי מדיניות חד?


אם זה לא מספיק, חייבים להזכיר היום את הלחץ שמורגש בשוקי הכסף בימים האחרונים, ומחייבים התערבות של הפד' כבר בפגישות הקרובות. ריבית ה-EFFR (הריבית האפקטיבית בשוק) עלתה בימים האחרונים לשיא של 2.44% נק', 4 נקודות מעל ריבית ה-IOER (הריבית שהפד' משלם על הרזרבות של הבנקים), כאשר הדרישה לביטחונות ממשיכה לעלות. 

הפד' יכול לייצר שליטה מחודשת על שוק הריביות על ידי הפסקת תהליך צמצום המאזן מוקדם יותר (רוצה לסיים בספטמבר). אופציה שניה שעומדת בפני הפד' היא הורדה של הריבית בשוק (IOER) כבר בפגישה הקרובה. האופציה האחרונה היא להתחיל לבצע רכישות בשוק המימון, בתהליך שמזכיר הרחבה כמותית. נתוני המאקרו היום לא מצדיקים שום פעולה כזו.

הדילמה של הפד' מורגשת היטב כעת בשוקי האג"ח. נתוני התמ"ג החזקים היו צריכים להוביל לעלייה בתשואות. בפועל, התשואות האג"חים יורדות בחדות, כאשר ההיפוך בעקומת האג"ח מחריף. האם ה"חדשות טובות" הן בעצם "חדשות רעות" לשווקים?

ולסיכום: החלטת הריבית בשבוע הבא ע"י הפד' הופכת לקריטית ומעניינת במיוחד

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    חייבים להעלות את הריבית (ל"ת)
    משה 27/04/2019 15:22
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 4.
    שוב ניתוח שוק רדוד עם נטיה מכוונת לצד השלילי
    שמוליק 26/04/2019 18:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם אתה לא יודע לקרוא נתונים לך תחפש עבודה אחרת לנבור בערימת נתונים רק כדי לחפש בכח את השלילי זה לא פרשנות פשוט חובבן
    סגור
  • 3.
    נבידיאה
    יובל 26/04/2019 18:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חברים למה לא ניתן למכור את המניה באמריקה
    סגור
  • 2.
    לא צריכים לשבור את הראשן הורדה בריבת 0.25% זה יעודד את
    התפוז המכני 26/04/2019 17:41
    הגב לתגובה זו
    3 9
    יעודד את השווקים להמשך יצירת תעשייה והוספה כוח אדם נגד האבטלה .
    סגור
  • 1.
    צמיחה ע"י גידול בהוצאות הממשל -נסיגה כלכלית
    לילי 26/04/2019 17:37
    הגב לתגובה זו
    5 1
    הוצאות הממשל מתחרות מקטינות את הצמיחה בעתיד הואיל והן מתחרות על משאבים מוגבלים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות