מלחמות ה-AI: מה קרה בין אילון מאסק וסם אלטמן, ולמה זה חשוב לגוגל
כמה בינה מלאכותית שלא תרצו, בסוף זו לא הבינה - אלו הרגשות וזה האגו. שני האנשים שמובילים את עולם הבינה המלאכותית ושלהם עצמם יש בינה בשפע, רבים-מתווכחים בגלל אגו. זה גם מסר לעתיד - הבינה המלאכותית אומנם תשנה את חיינו, אבל האדם הוא ייצור יצרי עם רגשות שגוברות על הבינה. קנאה, אהבה, שנאה, תחרות, רגשי נחיתות, מגלומניה ועוד אלו הרגשות והתכונות שיניעו את האנשים ואת העולם. הם ישתמשו בבינה המלאכותית, אבל בסוף - כולם אנשים.
- טסלה פספסה את הציפיות למסירות כלי רכב לרבעון - המניה יורדת
- אילון מאסק משנה שם ומקפיץ מטבע קריפטו - קקיוס מקסימוס ב-700%
מה שהיה פעם שותפות פורחת בין אילון מאסק וסם אלטמן הפך למלחמה משפטית סוערת, עם השלכות רחבות היקף על עתיד הבינה המלאכותית. הסכסוך בין השניים לא רק שופך אור על המאבקים בתוך תעשיית ה-AI, אלא גם עשוי להשפיע על ענקיות הטכנולוגיה שמנסות להשתלט על השוק הזה. בעוד OpenAI, החברה שהקימו יחד במקור כארגון ללא מטרות רווח, נועדה להתחרות בגוגל, כיום היא מוצאת את עצמה במרכז מאבק משפטי וכלכלי שעשוי לשנות את עתידה.
היסטוריה של שיתוף פעולה ומחלוקות
OpenAI הוקמה ב-2015 עם חזון שאפתני – לפתח בינה מלאכותית כללית (AGI) שתשמש לטובת האנושות ותמנע ריכוז כוח טכנולוגי אצל גוגל. מאסק ואלטמן עמדו יחד מאחורי המיזם, אך תוך זמן קצר התגלו חילוקי דעות לגבי כיוון הפעילות של החברה. מאסק עזב את OpenAI ב-2018, לאחר שלא הצליח לכפות את החזון שלו על החברה. מאז, החברה עברה טרנספורמציה – הפכה מארגון ללא מטרות רווח לישות היברידית שמאפשרת משקיעים פרטיים עם רווח מוגבל, אך עדיין שומרת על שליטה של מועצת מנהלים ללא מטרות רווח.
השינוי במבנה החברה היה הכרחי, בעיקר בגלל העלויות הגבוהות הכרוכות באימון מודלים מתקדמים כמו ChatGPT. מיקרוסופט השקיעה מיליארדי דולרים ב-OpenAI, כשהיא מספקת לה גישה לשירותי Azure, אך גם זה לא הספיק. באוקטובר 2024, החברה גייסה עוד 6.6 מיליארד דולר, ועדיין נזקקה למימון נוסף. השאיפה לגייס הון במבנה מסורתי יותר הובילה לתגובה חריפה מצד מאסק, שטען כי החברה מפרה את החזון המקורי שלה ופועלת בניגוד לאינטרסים של מייסדיה.
המאבק המשפטי שמרעיד את התעשייה
מאסק, באמצעות חברת ה-AI החדשה שלו xAI, הגיש תביעה נגד OpenAI ואלטמן, בטענה שהמעבר למבנה למטרות רווח פוגע בתחרות ופוגע במטרות המקוריות של החברה. לטענתו, ההחלטות הפיננסיות של OpenAI נועדו להעשיר את המשקיעים הגדולים, כמו מיקרוסופט, על חשבון הערכים שעליהם הוקמה החברה. OpenAI מצדה טענה שהשינויים היו הכרחיים כדי להבטיח את הישרדותה ואת יכולתה להמשיך לפתח טכנולוגיות מתקדמות.
מה זה אומר עבור גוגל ושאר השחקנים?
בזמן ש-OpenAI נאבקת להבטיח את מקומה כמובילה בתחום, המתחרים לא עומדים בצד. גוגל, עם מודל ה-Gemini שלה, מתקרבת בצעדי ענק לאחוזי השוק של ChatGPT. לפי סקר שנערך באוגוסט 2024, 29% מהאמריקאים השתמשו ב-ChatGPT, אך ג'מיני כבר הצליחה להגיע לנתח שוק של 16% בלבד תוך שנתיים מהשקתה. אם מאסק יצליח לעצור את OpenAI מגיוס הון נוסף, ייתכן וגוגל תהיה זו שתזכה ליהנות מהמצב.
- מה יקרה עם סוכני ה-AI בשנה הקרובה?
- הגל הבא של הבינה המלאכותית - אינטליגנציה מרחבית; מה זה ומי החברות שיהנו מכך?
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
שאלות ותשובות על המאבק
למה מאסק תובע את OpenAI?
מאסק טוען שהמעבר של OpenAI למבנה למטרות רווח מנוגד לערכים שעליהם הוקמה החברה. לטענתו, הדבר פוגע בתחרות ומאפשר למספר מצומצם של חברות לשלוט בתחום.
איך
זה משפיע על התעשייה?
אם OpenAI לא תוכל לגייס הון נוסף, היא עלולה לאבד את היתרון שלה ולהותיר את הבמה לשחקנים כמו גוגל ומיקרוסופט. מצד שני, אם OpenAI תזכה, היא עשויה להמשיך להוביל את השוק.
מה מקומה של גוגל במאבק הזה?
גוגל מנצלת את ההזדמנות כדי לצמצם פערים עם ChatGPT. במידה ו-OpenAI תיחלש, גוגל עשויה להפוך למובילה בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית.
מה העתיד של OpenAI?
העתיד תלוי בהחלטת בית המשפט וביכולתה להמשיך לגייס הון. ללא מימון
נוסף, החברה עלולה להפסיד את היתרון הטכנולוגי שלה
- 1.לרו 31/12/2024 09:16הגב לתגובה זוהיתה כתבה מבאסתואחכ ירדתי לכתבת אלטמ מאסק ופתאורווחה! וככ למה ראיתי שהבלג קיי ג אצל אחריולכ כבר לא ככ מעצב