AI
צילום: Mojahid Mottakin on Unsplash
מהפכת ה-AI

ההשקעה הגדולה של ענקיות הטכנולוגיה - 330 מיליארד דולר השנה

חברות הענק לא עוצרות: מיקרוסופט, אמזון, מטא ואלפבית ישקיעו השנה בתחום ה-AI בכ-45% יותר מאשר שנה קודמת; אמזון בראש

רוי שיינמן |
נושאים בכתבה מהפכת ה-AI

ענקיות הטכנולוגיה מעלות את תקציבי ה-AI. מיקרוסופט, אמזון, מטא ואלפבית צפויות להוציא השנה לא פחות מ-330 מיליארד דולר על השקעות ותשתיות, בעיקר בתחומי הבינה המלאכותית (AI) ותחומים תומכים. מדובר בזינוק של 45% לעומת ההשקעות ב-2024 שהסתכמו ב-225 מיליארד דולר.



ההשקעות העצומות האלה מעוררות הרבה שאלות בקרב המשקיעים. לא כולם בטוחים שהן ישתלמו בטווח הקצר, במיוחד כשעדיין לא ברור איך בדיוק ייראה המודל העסקי של ה-AI ואיך הוא יניב רווחים משמעותיים.


מי משקיעה הכי הרבה?


אמזון מובילה את הטבלה עם השקעה צפויה של כ-105 מיליארד דולר השנה, בעיקר בשירותי הענן שלה (AWS), שם ה-AI נחשב למנוע צמיחה עצום. המנכ"ל אנדי ג'סי אמר שזה "ההזדמנות הכי גדולה מאז האינטרנט".


מטא (Meta) קפצה מדרגה והכריזה על השקעות של 60-65 מיליארד דולר ב-2025, זינוק מטורף לעומת התחזית הקודמת של 38-40 מיליארד דולר. מרק צוקרברג כבר הודיע שזו השקעה לטווח ארוך ושמדובר ב"מאות מיליארדי דולרים" בעתיד.


גוגל (Alphabet) הודיעה שתשקיע 75 מיליארד דולר השנה, כ-30% יותר מהתחזיות בוול סטריט. ההשקעה תתמקד בעיקר בשירותי הענן ובפתרונות AI גנרטיביים.


מיקרוסופט מוציאה סכומי עתק גם היא, עם 80 מיליארד דולר מתוכננים לשנה הנוכחית, אחרי שהשקיעה 56 מיליארד דולר ב-2024.

כל הכותרות


השאלה הגדולה: מתי זה יתחיל להכניס כסף?


המנכ"לים של החברות מדברים על פוטנציאל אדיר, אבל אין עדיין תשובות ברורות על איך בדיוק כל ההשקעות האלה ייצרו רווחים מיידיים. במטא למשל, אמרה סמנכ"לית הכספים סוזן לי שהמיקוד כרגע הוא על חוויית משתמש טובה, ולא בהכרח על רווחים מידיים. "יהיו בעתיד אפשרויות למוניטיזציה כמו שירותי פרימיום והמלצות בתשלום, אבל לשם אנחנו עדיין לא מכוונים כרגע", אמרה.

קיראו עוד ב"BizTech"

בינתיים, אמזון ממשיכה להשקיע בלי לחשוב פעמיים. ג'סי הבהיר כי "הלקוחות והמשקיעים יהיו מרוצים בטווח הבינוני והארוך", אבל לא נכנס לפרטים על ההכנסות הצפויות.


ומה עם המתחרים בסין?


הפתעה מסין עם חברת DeepSeek, שהשיקה מודל AI פתוח וזול במיוחד, טלטלה את השוק. המודל שלה הצליח להראות שאפשר לייצר יכולות מתקדמות בפחות כסף, וזה העלה סימני שאלה לגבי ההשקעות האדירות של ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות.


סיכום ביניים: השוק סקפטי, החברות בטוחות, והעתיד? השוק הזה משתנה בכל שבוע, והתקציבים שמדווחים כעת עוד צפויים להשתנות. יהיו רכישות, יהיו עסקאו, יהיו השקעות ויהיו שינויים במודלים. התחום הזה אכן יילך ויתפתח, אבל קשה להעריך מי תהיה המנצחת ואיך תשפיע התחרות העולמית. 


הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה