
סטארטאפ הסייבר אוריון סיקיוריטי מגייס 6 מיליון דולר
אוריון שעוזרת לארגונים לגלות דליפת מידע בעזרת התחברות לשרתי הענן ומכשירי הארגון נחשפת עם גיוס סיד בסך של כ-6 מיליון דולר
חברת הסטארטאפ Orion Security, שמפתחת פלטפורמת AI להגנה על דאטה ארגונית, מדווחת על גיוס סיד בסך 6 מיליון דולר. בהובלת PICO Venture Partners ו-FXP, ובהשתתפות Underscore VC ומשקיעים פרטיים מומחי סייבר בהם דרור דוידוף ואמיר ג'רבי, מייסדי Aqua Security, עמית ברקת ושגיא גלעדי, מייסדי Perimeter 81 ומנדי אנדרס, ה-CISO של Elastic.
החברה הוקמה על ידי המנכ"ל ניתאי מילנר, לשעבר מנהל מוצר בכיר ב-Epsagon, שנרכשה על ידי Cisco יחד עם ה-CTO יונתן קריינר, יוצא יחידה 8200 ולשעבר מנהל Application Security ב-WalkMe.
המערכת של Orion מתחברת לשירותי הענן, לדפדפנים ולמכשירים של הארגון, כדי למפות את זרימת הנתונים בו. מנוע Indicators of Leakage - IOL של החברה משתמש במודלים של AI כדי לזהות דפוסי תנועה ושימוש בנתונים, והפלטפורמה מזהה פרצות נתונים פוטנציאליות באופן אוטומטי ומשתלבת עם כלי אבטחה קיימים, מה שמאפשר לה להפחית התרעות שגויות ולדרוש מינימום תחזוקה מצד צוותי האבטחה.
לדברי החברה, זליגת נתונים על ידי גורמים פנימיים באופן מכוון או בטעות מהווה איום סייבר משמעותי על ארגונים. העלייה בשימוש בבינה מלאכותית החריפה את הסיכון וגרמה לדוגמה לסמסונג לאסור על עובדיה להשתמש ב-ChatGPT לאחר דליפת קוד מקור פנימי. גם הסיכון מגורמים חיצוניים עולה, כמו במקרים של קבוצות פריצה צפון-קוריאניות שמשתילות עובדי IT מזויפים בארגונים כדי לגנוב מידע רגיש. הנזק מפריצה ממוצעת נאמד בקרוב ל-5 מיליון דולר, מה שהופך את אבטחת הנתונים לאתגר המרכזי של מנהלי אבטחת מידע (CISO) בסביבות ענן דינמיות, שבהן שיטות ההגנות המסורתיות הופכות לפחות רלוונטיות.
"מערכות ההגנה על דאטה נכשלות משום שהן אינן מבינות את ההקשר העסקי הקריטי הנדרש לזיהוי סיכונים אמיתיים. באמצעות בינה מלאכותית שממפה ומבינה את ה-DNA התפעולי של הארגון, אנחנו יוצרים הגנת נתונים מדור חדש שמבחינה בין תהליכים עסקיים לגיטימיים לבין ניסיונות לגניבת מידע וכל זאת ללא יצירת עומס נוסף על צוותי האבטחה", מסר ניתאי מילנר, מייסד שותף ומנכ"ל Orion Security.
"שוק הגנת הנתונים נמצא בנקודת מפנה קריטית, ודורש פתרונות שמבינים לעומק את הדרך שבה ארגונים מודרניים מתנהלים. הניסיון של ניתאי בתחום ה-Observability והמעקב אחר דאטה באפסגון מעניק לאוריון את הבסיס המושלם להבנת ההקשר העסקי של כל אחת מהפעולות", מסר טל יציב, שותף כללי ב-PICO Venture Partners. "השילוב עם הרקע הנרחב של יונתן באבטחת סייבר, ממקם את צוות החברה באופן ייחודי להובלת את הדור הבא של הגנת הדאטה".
"החלטנו להשקיע באוריון לאחר שגילינו על בשרנו את האתגרים של הגנה על דאטה ואת המגבלות של הכלים המסורתיים", מסר גיל צימרמן, שותף ב-FXP. "אוריון מיישמת גישה מבוססת בינה מלאכותית שפותרת את הבעיות המרכזיות שעמן התמודדנו במשך שנים – היעדר הקשר להבנת המערכת והעומס הרב של עבודה ידנית על אנשי הסקיוריטי".