מטא
צילום: טוויטר

מטא דוחה שוב את השקת מודל הבינה המלאכותית Llama 4

החברה מתמודדת עם אתגרים טכניים בפיתוח Llama 4 ומתקשה להתחרות במודלים של OpenAI, בזמן שמודלים סיניים זולים מאיימים על השוק
אדיר בן עמי |

מטא Meta Platforms -5.06%  מתכננת להשיק את הגרסה החדשה של מודל השפה הגדול שלה, Llama 4, במהלך החודש הנוכחי, לאחר שדחתה את ההשקה לפחות פעמיים. על פי הדיווח, אחת הסיבות העיקריות לעיכוב בהשקה היא שבמהלך הפיתוח, מודל Llama 4 לא עמד בציפיות החברה במדדים טכניים, במיוחד במשימות הדורשות חשיבה והיסק לוגי וביכולות מתמטיות. בנוסף, החברה הייתה מודאגת מכך שהמודל החדש היה פחות מוצלח ממודלים של OpenAI ביכולתו לנהל שיחות קוליות דמויות אנוש.

למרות התכנון להשיק את המודל החודש, הדיווח מציין כי ייתכן שמטא תדחה את ההשקה פעם נוספת, מה שמעיד על האתגרים הטכנולוגיים המשמעותיים שבפיתוח מודלים מתקדמים של בינה מלאכותית.


חברות הטכנולוגיה הגדולות משקיעות בתקופה האחרונה סכומי עתק בתשתיות בינה מלאכותית בעקבות ההצלחה של ChatGPT מבית OpenAI, שינתה את נוף הטכנולוגיה והובילה לגל השקעות בלמידת מכונה. מטא עצמה מתכננת להשקיע עד 65 מיליארד דולר השנה בהרחבת תשתיות הבינה המלאכותית שלה, זאת בזמן שמשקיעים מפעילים לחץ על חברות הטכנולוגיה הגדולות להראות תשואה על השקעותיהן העצומות.


אתגר נוסף עבור מטא הוא העלייה בפופולריות של מודלים סיניים בעלות נמוכה יותר, כדוגמת המודל של חברת הטכנולוגיה הסינית DeepSeek, שמערערים על האמונה כי פיתוח מודל בינה מלאכותית מוביל דורש השקעה של מיליארדי דולרים. על פי הדיווח, Llama 4 צפוי לשאול היבטים טכניים מסוימים מ-DeepSeek, כאשר לפחות גרסה אחת מתוכננת להשתמש בטכניקת למידת מכונה הנקראת "תערובת של מומחים" (mixture of experts), שמאמנת חלקים נפרדים של המודל למשימות ספציפיות, והופכת אותם למומחים בתחומים אלה.


כמו כן, דווח כי מטא שוקלת לשחרר את Llama 4 תחילה דרך Meta AI, שירות הצ'אט המבוסס בינה מלאכותית של החברה, ורק לאחר מכן כתוכנת קוד פתוח, בשונה מהגישה שאימצה בגרסאות קודמות.


בשנה שעברה, מטא שחררה את מודל Llama 3, שהיה ברובו חינמי וזמין לציבור הרחב. מודל זה מסוגל לשוחח בשמונה שפות, לכתוב קוד מחשב באיכות גבוהה יותר ולפתור בעיות מתמטיות מורכבות יותר מאשר הגרסאות הקודמות. ההצלחה של Llama 3 הגבירה את הציפיות מהגרסה החדשה, מה שעשוי להסביר את הזהירות שמטא מפגינה בתהליך ההשקה.


המאבק על עליונות בתחום הבינה המלאכותית בין ענקיות הטכנולוגיה כמו מטא, OpenAI, גוגל ומיקרוסופט הולך ומתעצם, כאשר כל חברה מנסה להציע את המודל המתקדם ביותר עם יכולות חדשניות. עבור מטא, הצלחת Llama 4 היא קריטית לא רק מבחינה טכנולוגית אלא גם כחלק מהאסטרטגיה העסקית הרחבה יותר של החברה, המשקיעה משאבים רבים בפיתוח יכולות בינה מלאכותית לפלטפורמות החברתיות שלה.

קיראו עוד ב"BizTech"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה