דואלטי טכנולוגיות השלימה גיוס של 30 מ' ד'
סטארט אפ הביג דאטה דואלטי טכנולוגיות, המספק פתרונות מאובטחים לניתוח שיתופי ומבוסס בינה מלאכותית של נתונים, השלימה סבב גיוס שני בסך 30 מיליון דולר בהובלת LG. החברה פועלת מול נותני שירותי פיננסיים, שירותי בריאות, גופים ממשלתיים ועוד, וגייסה עד כה 49 מיליון דולר.
עוד השתתפו בגיוס Euclidean Capital, ו-NAventures, שהיא הזרוע להון סיכון תאגידי של בנק לאומי לקנדה, וכן המשקיעים הקיימים Team8 של נדב צפריר ורקפת רוסק עמינח, אינטל ו-Hearst Ventures. דואליטי תשתמש בכספים לגיוס עובדים פיתוח יכולות הבינה המלאכותית של המוצר והיבטי אבטחת הפרטיות בו (PETs).
"כדי למצות את הפוטנציאל שגלום בדאטה, יש צורך לעבוד בצורה שיתופית עם ספקי דאטה וספקי מודלים ותשתיות אחרים. המחסום המרכזי כדי לבצע שיתופי פעולה שכאלו הינו שמירה על הפרטיות והסודיות העסקית של הנתונים. דואליטי קמה כדי לפתור בעיה זו תוך שימוש בטכנולוגיות חדשניות בתחומי למידת מכונה וההצפנה", מסבירים בחברה.
המוצר של החברה מבוסס על הצפנה הומומורפית (HE) ומאפשר לארגונים לשתף נתונים מוגנים ומודלים של AI תוך שמירת סודיותם בכל סביבה - על תשתית הארגון המשתף, זה עמו משותף המידע, או בענן, וזאת מבלי לחשוף נתונים רגישים כגון מידע מזהה אישי (PII). כך ניתן לדברי דואליטי "להתגבר על האתגרים הנובעים ממקומיות הנתונים (data localization) ומהשוני ברגולציות דאטה במדינות שונות, וכך מתאפשרים שיתופי פעולה בינלאומיים על דאטה רגיש בתוך ובין ארגונים גלובליים - צורך קריטי לתפקוד תקין של כלכלה עולמית של ימינו, המונעת יותר ויותר על ידי נתונים".
סוכנות המו״פ של משרד ההגנה האמריקאי (DARPA) חתמה על הסכם של 14.5 מיליון דולר עם החברה. לדואליטי שותפות עם אורקל FCCM המציעה שיתוף מידע בנוגע להלבנת הון (ALM) בין מוסדות פיננסיים, תוך הגנת הפרטיות; בתחום הרפואי, דואליטי משתפת פעולה עם המרכז הרפואי סוראסקי עבור שיתוף דאטה לצורכי מחקר.
דוח של מכון גרטנר מהזמן האחרון ציין כי שיטות מחשוב מעצימות-פרטיות הן אחת ממגמות הטכנולוגיה האסטרטגיות המובילות לשנת 2021, וניבא כי עד שנת 2025 מחצית מהארגונים הגדולים יאמצו שיטת מחשוב המגבירות פרטיות כאמצעי לעיבוד נתונים.
דואלטי הוקמה ב-2016 במסגרת קבוצת Team8 על ידי זוכת פרס טיורינג פרופ' שפי גולדוואסר, פרופ' וינוד וייקונטנת'ן מ-MIT (שלקח חלק בהמצאת ההצפה ההומומורפית BGV) וד"ר קורט רולוף, מייסד ספריית הקוד הפתוח של הצפנה הומומורפית PALISADE עליה מבוססת הפלטפורמה של דואליטי), בנוסף למנכ"ל ד"ר אלון קאופמן והיו"ר רינה שאינסקי.
ד"ר אלון קאופמן, מנכ"ל ומייסד שותף בדואליטי טכנולוגיות: "כמות הנתונים שיש לארגונים הולכת וגדלה באופן אקספוננציאלי, אך הרוחב והעומק של התובנות שהם יכולים להפיק מהם לא התפתחו באותו הקצב, בעיקר בשל בידוד נתונים הנגרם כתוצאה מריבוי תקנות פרטיות הנתונים וחסמים עסקיים. פתרונות המחשוב המאובטחים והשיתופיים של דואליטי מספקים מוצא ממבוי סתום זה על ידי הפיכת נתונים לשמישים תוך כדי הגנתם. "חברות וארגונים מכירים בכך שאימוץ טכנולוגיות מעצימות-הפרטיות הפך להיות צורך עסקי מרכזי, המעניק להם יתרון תחרותי. אנו
נדב צפריר, מייסד ושותף מנהל ב-Team8: "בתקופה של טרנספורמציה דיגיטלית מואצת וחיבור בלתי פוסק במדיות השונות, הצורך בשיתוף פעולה מאובטח מעולם לא היה חשוב יותר"
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה