NeuroBlade של יוצאי סולאראדג' גייסה 83 מיליון דולר
הסטארט אפ הישראלי נוירובלייד (NeuroBlade) שפיתח זיכרון חישובי שמאפשר שיפור משמעותי בזמן העיבוד (לדברי החברה - פי 100), גייס 83 מיליון דולר בסבב B.
בין המשקיעים: אינטל קפיטל, MediaTek, Pegatron, PSMC, UMC ו-Marubeni, לצד Corner Ventures, StageOne Ventures, Grove Ventures ומריוס נכט
בשנים האחרונות כמות המידע שנאסף על ידי ארגונים גדלה באופן אקספוננציאלי, ובכך מועצם הקושי של מערכות המחשוב לנתח ולהפיק תובנות מהמידע. נוירובלייד פיתחה ארכיטקטורה לעיבוד וניתוח נתונים (Data Analytics), המסירה צווארי בקבוק שמאטים את עיבוד הנתונים, וזאת באמצעות שילוב יכולות עיבוד בתוך הזיכרון, בטכנולוגיה הנקראת processing-in-memory או PIM בראשי תיבות. הארכיטקטורה מבטלת את הצורך בשינוע הנתונים ומבצעת את עיבוד המידע במקום בו הוא מאוחסן. מאיץ ניתוח הנתונים של נוירובלייד משלב את טכנולוגיית ה-PIM שלה עם חומרה, תוכנה ואלגוריתמים לכדי מערכת כוללת שמותקנת בחוות שרתים ומאיצה את החישובים.
החברה שנוסדה ב-2018 ומעסיקה כ-100 עובדים גייסה עד כה 110 מיליון דולר ומגייסת בימים אלו עשרות עובדים נוספים. היא נוסדה ע"י המנכ''ל אלעד סיטי וה-CTO אליעד הלל, שניהם יוצאי היחידה הטכנולוגית 81 של חיל המודיעין ומהעובדים הראשונים של חברת סולאראדג'. סיטי, שעבד בסולאראדג' מהקמתה ועד להפיכתה לחברה שנסחרת בשווי של מיליארדי דולרים, כיהן בה בתפקידים בתחום המו''פ, כולל סמנכ''ל מערכת ותוכנה.
אלעד סיטי, מנכ''ל ומייסד משותף של NeuroBlade: "פיתחנו אבן בניין חדשה בארכיטקטורת מחשבים, בעזרתה ארגונים יוכלו למנף יותר טוב את המידע העומד לרשותם, לחלץ ממנו תובנות רחבות יותר, לספק מענה מהיר יותר ללקוחותיהם, ובכך לדייק ולשפר את הפעילות העסקית שלהם. לקחנו את הטכנולוגיה שפיתחנו ובנינו בעזרתה מאיץ לניתוח נתונים המזרז את תהליך העיבוד והניתוח בסדר גודל של פי 100 בהשוואה למערכות קיימות. אנחנו רק בתחילת הדרך למימוש הפוטנציאל של הטכנולוגיה, וההון שגויס יסייע לנו להפוך עוד רעיונות מהפכניים למוצרים שיעזרו ללקוחות שלנו לממש את היעדים שלהם ולייצר עבור כולנו עולם טוב יותר".
"השנה האחרונה הציבה אתגרים חסרי תקדים בפני הדאטה סנטרים של העולם, שבזכותם העולם המשיך לתפקד בזמנים קריטיים ביותר. השוק עומד בפני גידול עצום ואנו מאמינים שנוירובלייד ניצבת בפני מסע מבטיח ביותר", אמר לאנס וויבר, סגן נשיא ומנהל ראשי של קבוצת הדאטה סנטר ואסטרטגיית הענן באינטל.
ד"ר פטריק ג'נקה, ראש מחלקת חדשנות ב-SAP. "הערכת הביצועים ומגוון השימושים של הטכנולוגיה הזו מעידים על פוטנציאל עצום לשיפור ביצועים בבסיסי נתונים - בזמני התגובה, באנרגיה ובמחיר, הן בענן הציבורי והן בענן הפרטי. באמצעות השת"פ, SAP תמשיך בבניית חוות השרתים של העתיד".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה