הסטארט-אפ הישראלי Velocity מגייס 22 מיליון דולר

?החברה מייצרת סביבות עבודה אישיות למפתחים בלחיצת כפתור ומייעלת את תהליכי העבודה של צוותי פיתוח
 | 
telegram

סביבת העבודה של מפתחים, בחברות קטנות כגדולות, הולכת והופכת למורכבת יותר לניהול – כחלק מתהליכי הפיתוח של כל חברה, צוותי פיתוח מייצרים סביבות "production-like״ שמאפשרות לעובדים לבצע שינויים ולבדוק אותם מבלי לפגוע בסביבה העיקרית של החברה. לעיתים קרובות, מפתחים נדרשים להמתין עד שיוכלו לפתח ולבדוק תכונות חדשות, כדי לא לפגוע בתהליכים של מפתחים אחרים. העבודה בסביבות משותפות פוגעת ביעילות הצוותים ומבזבזת זמן פיתוח יקר – וכן במקביל דורשת מצוותי ה-DevOps לתחזק סביבות ותשתיות נוספות, במקום להתעסק ב-production.

הסטארט-אפ הישראלי ולוסיטי (Velocity) פיתח סביבות עבודה אישיות למפתחים, שמסתנכרן עם הסביבה המשמשת את הלקוחות ("production") במטרה לייעל את עבודת צוותי הפיתוח וכעת גייס 22 מיליון דולר, 17 מיליון דולר עכשיו בסבב A, וכ-5 מיליון דולר בסבב סיד שנערך בדצמבר.

Velocity פיתחה פתרון שמנתח את ה-production של הלקוחות ומשכפל לכל מפתח סביבת עבודה אישית לפי דרישה - באותה הדרך שהם מייצרים git branch. כך, מפתחים יכולים לבחור מה הם רוצים לפתח או לבדוק באופן נקודתי, ולהחליט מתי הם משלבים את השינויים שלהם עם שאר המפתחים לפני ההפצה ללקוחות. סביבות העבודה האישיות מסתנכרנות באופן אוטומטי עם סביבת ה-production, וכל שינוי במוצר זמין מיידית גם בסביבות הפיתוח האישיות של שאר המפתחים. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בחברה מסבירים כי "הפתרון של Velocity חוסך זמן למפתחים, מייעל את תהליכי העבודה ומקל על שיתופי הפעולה של צוותים בעבודה מרחוק. ניתן להטמיע את הפתרון הטכנולוגי בכל סביבת ענן, והוא מאפשר לכל מפתח ליצור לעצמו סביבת פיתוח משלו בלחיצת כפתור. כל סביבת עבודה מקבלת כתובת URL משלה, אותה ניתן לשתף עם מפתחים אחרים ולקבל פידבק – כך, מפתחים יכולים להימנע מטעויות ושגיאות שעלולות לעלות לחברה מיליוני דולרים, במידה ויגרמו לכשלים מול הלקוחות בסביבת ה-production". 

החברה מעסיקה כיום 13 עובדים בתל אביב ומתכננת לגייס עשרות בארץ ובארה״ב במהלך השנה הקרובה. הפתרון שלה הושק לאחרונה כגרסת בטא ומשמש בינתיים חברות סטראט-אפ כמו Granulate ו-StreamElements.

קרן Insight Partners הובילה את הגיוס, בו השתתפו גם הקרנות Hetz ו-Greycroft, לצד משקיעי אנג'ל ויועצים שגם השתתפו בגיוס - כמו דני גרנדר, מייסד Snyk; נדיר יזרעאל ויבגני דיברוב, מייסדי Armis; פראשנט צ'אנדרסקר, מנכ"ל Stackoverflow; דן פוג׳ר, בכיר לשעבר ב-,DataDog; אבהינב אסאנה, מנכ״ל Postman ועוד.

החברה הוקמה בסוף 2020 ע"י המנכ"ל טל קין, וקובי מאירסון סמנכ"ל הטכנולוגיות, שהכירו במהלך שירותם הצבאי ביחידת 8200. טל הוביל פרויקטי פיתוח במספר חברות והקים את החברה Offline Things, שעסקה בפיתוח ומחקר של מוצרי סייבר, ואילו קובי עבד כמנהל פיתוח ב-WeWork והוביל מספר צוותי פיתוח בסטארט-אפים שונים. 

טל קין, מנכ"ל Velocity: "יותר מ-20% מזמנם של מפתחים מתבזבז על בנייה ותחזוק של סביבות פיתוח המדמות את ה-production של הארגון – זמן שהיה יכול להיות מושקע בפיתוח של פיצ'רים חדשים. לכך גם מתווספות עלויות תחזוקה גבוהות ועיכובים בהטמעה של פיצ'רים חדשים. צוותי ה-DevOps של חברות רבות משקיעים חודשים בניסיון לבנות פתרונות פנימיים שיקלו על המפתחים ויחסכו התעסקות מיותרת. המטרה שלנו היא לספק לחברות סביבת פיתוח זהה ככל שניתן ל-production שלהם בלחיצת כפתור, כדי שמפתחים יצטרכו להשקיע בכך מינימום מאמץ ויוכלו לנהל את תהליך העבודה שלהם בקלות". 

לוני ג'פה, שותף, Insight Partners: "מפתחים רוצים להיות פרודוקטיביים ועצמאיים יותר, ולחברות חשוב לספק ללקוחות שלהם מוצרים איכותיים. הפתרון של Velocity משכפל את סביבות הפיתוח"

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות