חברת הביו-טק סקופיו לאבס השלימה סבב C וגייסה 50 מ' ד'

החברה מתכוונת להשתמש בכספי הגיוס לצורך הגדלת מספר העובדים וכן על מנת להרחיב את מאמצי הפיתוח, המכירות והשותפויות בשווקים שונים בעולם, כך דווח. לדבריה החברה יוצרת תחום חדש של אבחון המטולוגי מדוייק ומרחוק
 | 
telegram

חברת הביוטק הישראלית סקופיו לאבס (Scopio Labs), המפתחת פתרונות הדמיה מיקרוסקופית ובינה מלאכותית ליישומים המטולוגיים, מדווחת היום כי השלימה סבב גיוס שלישי (C) בהיקף של 50 מיליון דולר. בגיוס השתתפו המשקיעים OurCrowd, Aurum Ventures של מוריס קאהן, אילקס מדיקל, מזרחי טפחות invest ומשקיעים נוספים.​ החברה מתכוונת לדבריה להשתמש בכספי הגיוס לצורך הגדלת מספר העובדים וכן על מנת להרחיב את מאמצי הפיתוח, המכירות והשותפויות בשווקים שונים בעולם.

מוצר הדגל של החברה, ה-Full Field Peripheral Blood Smear Application לו אישור מטעם ה-FDA האמריקאי וה-CE האירופי מיושם כיום במעבדות המטולוגיות ברחבי העולם כך לדבריה. עוד מוסיפה סקופיו כי בדיקת הדם היא מהכלים החשובים והנפוצים בתהליך האבחון הרפואי ומדי שנה מבוצעות מיליארדי בדיקות ברחבי העולם. כיום תהליכי הפענוח של משטחי דם בעולם עדיין מתבצעים ברובם באופן ידני באמצעות התבוננות דרך מיקרוסקופ ומיון תאים לפי סוג, כדי לאתר חריגות שיכולות להצביע על מחלות סרטניות או מחלות אחרות. למרות שכבר נעשו ניסיונות לשילוב טכנולוגיות דיגיטליות בתחום ההמטולוגי, הפתרונות היו מוגבלים לצילום וניתוח של כמות קטנה של תאים ללא הקשר של כלל הדגימה. המשמעות היא איבוד מידע המצוי בדגימה ולכן במקרים רבים נאלצים לחזור למיקרוסקופ הידני כדי להגיע למסקנה הקלינית הנדרשת.

החברה משווה את הפיתוח שלה לפלטפורמת המפות הדיגיטליות דוגמת Google Maps, ששינו לראייתה את עולם הניווט. לדבריה, כך גם יכול הסורק הדיגיטלי של החברה לשנות את עולם ההמטולוגיה הקיים. החברה מספרת כיצד המכשיר יוצר מידע חדש שלא היה זמין עד כה, בזכות פיתוח טכנולוגיה של צילום חישובי (Computational Photography) המאפשרת סריקה מהירה של משטחים נרחבים ברזולוציה גבוהה. כמו כן, היא מאפשרת לעובדי מעבדה ולהמטולוגים לשלוח את הסריקות לעמיתים ולבצע התייעצות ממיקומים שונים ללא צורך פיזי להיות במעבדה ולצפות חזותית בתוצאות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עוד מוסיפה החברה ואומרת כי בזכות המידע הדיגיטלי שהפיתוח יוצר, ניתן גם לשלב בתהליכי הפענוח כלים תומכי החלטה מבוססי בינה מלאכותית המאפשרים אוטומציה וייעול של התהליך. סקופיו לאבס פועלת כעת על הבאה לשוק של יישומי AI נוספים כולל האפליקציה לניתוח דגימות מח עצם (Bone Marrow Aspirate).

שוק האבחון הרפואי מרחוק צמח לדבריה בעשור האחרון עם התפתחות הטכנולוגיה שיצרה תחומים כמו טלה-רדיולוגיה. מגיפת הקורונה האיצה את המגמה הזו וכעת מאמינים בחברה כי מוצר הדגל שלה יוצר תחום חדש עבור האבחון מרחוק גם בתחום ההמטולוגיה והמורפולוגיה הנקרא טלה-המטולוגיה.

איתי חיות, מנכ"ל סקופיו לאבס: "טכנולוגיות מבוססות Deep Learning מסוגלות לאבחן מידע רפואי בהיקפים גדולים יותר מבדיקות ידניות ולתמוך בתהליכי ההחלטות של הרופא תוך איתור מקרים של תאי סרטן, אנמיות ומחלות דם שונות כמו גם דלקות ואלרגיות. היכולת של סקופיו לסריקה וניתוח של משטחי דם היקפיים מאפשרת לבצע אבחון וספירה של בצורה מדויקת."

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות