גיוס של 11.5 מיליון דולר לחברת ונילה וידה מחממת הפודטק של שטראוס

סטארט אפ הפודטק פיתח טכנולוגיה חדשנית לגידול מקלות וניל עם ריכוז ונילין גבוה פי 3 בהשוואה לווניל הקיים בשוק. מובילת הגיוס היא גוף ההשקעות השוויצרי- Ordway Selection 

 | 
telegram

חברת ונילה וידה מחממת הפודטק של שטראוס "The Kitchen" הודיעה היום  על גיוס של 11.5 מיליון דולר. מובילת סבב הגיוס היא Ordway Selection - גוף השקעות שוויצרי המנהל כספים של מספר משפחות פרטיות. החברה מורכבת משותפים בעלי רקע בהשקעות בעולם התעשייה, ומהווה עבור החברות בהן היא משקיעה שותפה פעילה  ויועצת מקצועית ואף כזו שיכולה לפתות דלתות אצל ענקיות המזון העולמיות. משקיעות נוספות בסיבוב הן: פיקרידג'- קרן השקעות המתמחה בפודטק, קיבוץ מעגן מיכאל וקבוצת שטראוס שהשקיעה בחברה בפעם השנייה.

ונילה וידה הוקמה בשנת 2020 על ידי אורן זילברמן, המשמש כיום כמנכ"ל ומגיע מתחום השקעות האגרוטק, רז קריזבסקי, המשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיה, והוא בעל רקע עשיר בעולמות הארומה והצמח מחברות בינלאומיות בהן אווג׳ין וטבע, ושלומי קדוש המנהל את התחום החקלאי ולו עשרות שנות ניסיון בשתלנות וניהול אופרציה בינלאומית. החברה היא הראשונה בעולם שהצליחה לפתח פתרון מסחרי לכל שרשרת הערך של הוניל מהגידול ועד המוצר הסופי.

וניל הוא הטעם הפופולארי ביותר בעולם, והתבלין השני היקר בעולם. 95% מצריכת הוניל בעולם מבוססת על וניל סינטטי (שבעיקר מגיע מנפט). הוניל הטבעי סובל משרשרת אספקה לא סדירה ואיכות חומר גלם משתנה, עקב שינויי האקלים,דבר ההופך את מחירו לתנודתי מאוד. הטכנולוגיה שפיתחה ונילה וידה מבטיחה יבול תדיר של וניל ובשקיפות מלאה. בין היתר, היתרון הטכנולוגיה מאפשר להגיע למקלות וניל עם כפי-3 ונילין בהשוואה לוניל הקיים בשוק, אחוז הוניל הכי גבוה שנראה עד עתה בעולם. בתוך שנה וחצי בלבד החברה הצליחה לפתח שיטת ייבוש מבוססת נתונים המשביחה את תוצר הגידול, ללא הנדסה גנטית ומקצרת משמעותית את התהליך המסורתי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כבר היום לחברה יש לקוחות בין לאומיים משמעותיים בהם ענקיות מזון ותמציות אירופאיות ואמריקאיות. כיום משרדי החברה ומעבדות הפיתוח נמצאים בחממת הפודטק של שטראוס באשדוד, ובימים אלו החברה בונה מפעל לייבוש מקלות וניל ומשרדים הכוללים את מעבדות הפיתוח, באור יהודה. חממות גידול הוניל נמצאות ביסוד המעלה, ועתידות להתרחב למקומות נוספים בישראל הודות לשיתוף פעולה עם משרד החקלאות. החברה מנה כיום 15 עובדים.

יונתן ברגר, מנכ"ל חממת הפודטק של שטראוס, וחבר דריקטוריון ונילה וידה: "אחת מתופעות הלוואי של ההתחממות הגלובאלית היא התנודתיות הגבוהה במזג האוויר וכתוצאה מכך פגיעה ביבולים. ונילה וידה תשתמש בטכנולוגיה מעולמות החקלאות המדייקת, בהן ישראל היא מובילה עולמית, כדי לגדל וניל באופן תדיר ויציב. הלקוחות של ונילה וידה נרגשים השינוי הצפוי ומהיציבות הצפויה באספקות ובאיכות המוצר. שטראוס משקיעה זו הפעם השנייה בחברה מתוך אמונה גדולה בצוות ובטכנולוגיה שפיתח".

אריאל ברק, שותף וראש תחום מזון וחקלאות ב" :Ordway Selectionנוכח הדרישה הגוברת של צרכנים למוצרי מזון המכילים רכיבים טבעים בלבד, הביקוש לוניל גדול משמעותית מההיצע. הפיתוח הטכנולוגי יוצא הדופן שפיתח הצוות של ונילה וידה ומאפשר גידול וניל בחממות, מבטיח את השינוי המיוחל לו מצפה שוק הוניל, ויאפשר פתרון ארוך טווח שיעניק יציבות, יעילות ואיכות לאחד מחומרי הגלם הכי מבוקשים בעולם״.

יוני גליקמן, מנהל קרן סייד "פודספארקס" של פיקברידג', וחבר דריקטוריון ונילה וידה: "אנו שמחים ומברכים על סיבוב השקעה משמעותי של ונילה וידה וגאים להיות בין המשקיעים הראשונים של החברה. החברה נותנת פתרון לאחד הכאבים הגדולים של תעשיית המזון, היכולת לתת מענה טבעי לפיתוח טעמים. הטכנולוגיה הייחודית של החברה תאפשר לה להרחיב בעתיד את היצע הפתרונות הטבעיים אותם תספק, מעבר לוניל".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות