קופיליקס שמאתרת גניבות ספרותיות בטקסטים גייסה 6 מ' ד' בסבב A
הסטארט אפ קופיליקס (Copyleaks) מישראל, שפיתח מערכת מבוססת בינה מלאכותית לזיהוי גניבה ספרותית בטקסטים (פלגיאט) מדווח על השלמת גיוס של 6 מיליון דולר בסס A, אותו הובילה קרן ההשקעות JAL Ventures. קודם לכן גייסה 1.8 מיליון דולר בסבב סיד בהובלת קרן ההשקעות של מדינת קונטיקט, Connecticut Innovations, שהשתתפה גם בסיבוב הנוכחי. עד כה גייסה החברה אם כן 7.8 מיליון דולר.
המוצר של קופיליקס, שזמין באינטרנט, מזהה את מקוריות הטקסט הנבדק ומאתר האם השתמשו בו בעבר במקום אחר, בוריאציות אחרות, תרגומים, או ניסוח מחדש, כך מסבירים בחברה. השירות מוצע ללקוחות מוסדיים ופרטיים בכמאה שפות. בין הלקוחות הוצאת הספרים Macmillan, בתי ספר ואוניברסיטאות בהם סטנפורד ואוקלנד, ה-BBC ו-Medium, וגם ותאגידים כמו כמו CISCO SYSTEMS -0.26% CISCO SYSTEMS 57.31 -0.26% סגירה:0 פתיחה:57.55 גבוה:57.99 נמוך:57.23 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (CIS) ו-Accenture.
למערכת האינטרנטים יש כבר מיליוני מנויים רשומים, אומרים בחברה, וכמו כן הפתרון ניתן להטעמה באמצעות API בסביבה הארגונית של לקוחות הקצה (כלומר, מבלי לפתוח כל פעם מחדש את אתר האינטרנט).
קופיליקס הוקמה על ידי אלון ימין (32) ויהונתן ביטון (34) שהכירו במהלך שירותם ב-8200. החברה פועלת מניו יורק ומקריית שמונה, שם ממוקם צוות הפיתוח, ומועסקים בה כ-20 עובדים במשרה מלאה, כמחציתם בישראל.
יהונתן ביטון, סמנכ"ל הטכנולוגיות ושותף מייסד בקופיליקס: "הגיוס הנוכחי יאפשר לנו להגדיל את מצבת המפתחים בישראל בצורה משמעותית, להמשיך בפיתוח טכנולוגיה חיונית לארגונים מובילים ולחזק את קרית שמונה כמוקד משיכה לחברות הייטק וחדשנות. אנו גאים ביכולתנו לייצא טכנולוגיה ישראלית המובילה בתחומה".
דויד סיקורסקי, שותף ב-JAL Ventures: ״קופיליקס היא חלוצה בתחום זיהוי תוכן לא מקורי. בעוד שבתחום האקדמי היתרונות של קופיליקס ברורים, חברות רבות עושות שימוש בטכנולוגיה הזו במקרי בוחן רבים נוספים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה