Remitly רוכשת את Rewire הישראלית ב-80 מיליון דולר - לא הצלחה

ריוויר גייסה מאז הקמתה 62 מיליון דולר, כך שלמעשה רמטילי רוכשת בעיקר את המזומנים; רמיטילי נופלת כעת ב-5% בטרום. גיא קשטן, מייסד משותף ומנכ”ל ריוויר לביזפורטל: "זו רכישה מצוינת ביחס למצב הנוכחי בשוק, מתעדפים את העובדים, בעלי המניות והלקוחות"
 | 
telegram

רמיטלי  REMITLY GLOBAL +1.06% REMITLY GLO 19.97 +1.06% REMITLY GLOBAL סגירה:0 פתיחה:19.62 גבוה:20.08 נמוך:19.55 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , ספקית השירותים הפיננסים הדיגיטליים למהגרים, רוכשת את הסטארט-אפ הישראלי ריוויר (Rewire) בסכום של 80 מיליון דולר. לכאורה, נשמע כמו אקזיט משמעותי, אבל האמת היא אחרת. ריוויר גייסה מאז הקמתה 62 מיליון דולר, ובהנחה שהיא לא שרפה את כל המזומנים שגייסה, לא מדובר כאן על רכישה באפסייד משמעותי, אלא בעיקר רכישה של מזומנים. 

רמיטלי , אשר עבורה זו היא הרכישה הגדולה ביותר בתולדות החברה, אינה צופה שתהיה לעסקה השפעה על הכנסותיה או על ה-EBITDA בשנת 2022. סכום הרכישה של 80 מיליון דולר כולל כסף מזומן ומניות.

החברה בתגובה: "מתעדפים את העובדים, בעלי המניות והלקוחות"
גיא קשטן, מייסד משותף ומנכ”ל החברה אומר לביזפורטל שלדעת החברה במצב הנוכחי בשווקים מדובר בהצלחה: "זו רכישה מצוינת ביחס למצב הנוכחי בשוק, כאשר חברות מפטרות, מצמצמות ועושות גיוסים נמוכים". הוא הוסיף כי "אנחנו מרוצים מאוד מהמכירה. אנחנו מתעדפים את העובדים, בעלי המניות והלקוחות. לדעתנו בתקופה הנוכחית בשוק מדובר בהישג גדול מאוד במיוחד כי נוכל לגייס עובדים נוספים ולאפשר הזדמנויות מדהימות לעובדים שלנו. REMITLY היא החברה המתאימה ביותר עבורנו, מובילה בתעשיה שלנו, ההשראה הכי משמעותית שלנו ווממוקדת מאוד ברווחת עובדיה".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ריוויר הינה סטארט-אפ ישראלי אשר פיתח פלטפורמה לשירותים פיננסיים עבור מהגרי עבודה, באמצעות אפליקציה המוצעת ב-8 שפות ולדברי החברה יש מאות אלפי מהגרי עבודה באירופה ובישראל שמשתמשים באפליקציה להפקדת משכורות, העברות כספים, תשלום חשבונות, ביטוחים ועוד.

מי זו רמיטילי?
על פי נתוני רמיטלי, היא מעסיקה 2,200 עובדים, ומשרתת 5 מיליון איש בעולם ב-170 מדינות (האמת, לא נשמע הרבה ועובדה שהיא נסחרת בשוק לפי שווי של רק 2 מיליארד דולר). עוד על פי הנתונים של רמיטילי, בשנת 2021 לקוחותיה העבירו באמצעות האפליקציה 20 מיליארד דולר, והיא צומחת בקצב שנתי של קרוב ל-35% והמחזור בשנת 2022 צפוי להגיע לכ-630 מיליון דולר. 

גיא קשטן, מייסד משותף ומנכ”ל ריוויר דווקא מנסה להישמע חגיגי: "העסקה מקדמת אותנו בקפיצה אדירה 5 שנים קדימה בהשגת יעדינו העסקיים. העובדים שלנו ייהנו מאתגרים טכנולוגיים נוספים הכרוכים בפיתוח והתאמת שירותים פיננסיים קיימים וחדשים"

בפברואר נכנסה ריוויר לתחום שירותי הביטוח בשיתוף עם AIG, וגייסה 25 מיליון דולר בהשתתפות חברת הביטוח מגדל והמשקיעים הקיימים: גלילות קפיטל, הקרנות Viola Fintech, Moneta Capital Partners הישראלית, Renegade Partners האמריקאית, ומשקיעי אנג'ל פרטיים כמו יהודה זיסאפל הישראלי וג'רי יאנג, מייסד ומנכ"ל Yahoo. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות