RepAir Carbon מגייסת 10 מ' ד'; המטרה: יעד של אפס פליטות פחמן
חברת RepAir Carbon מגייסת 10 מיליון דולר. החברה תמשיך לפתח את הפתרון שאפשר להפחית 70% מצריכת האנרגיה, בהשוואה לפתרונות המוצעים בשוק לטיהור האוויר מפחמן דו חמצני. לדברי הנהלת החברה - "היות והמערכת שלה עם פתרון שפועל בטמפרטורת הסביבה ואך ממקורות אנרגיה מתחדשים. עד 2050 המטרה של תעשיית ה-DAC העולמית היא לעמוד ביעד של ניקוי מיליארדי טונות של גז מהאטמוספירה במסגרת מדיניות "אפס פליטות פחמן".
RepAir Carbon, למעשה, פיתחה טכנולוגיה ללכידת פחמן דו חמצני והפחתת ריכוזו באוויר. החברה הודיעה היום כי גייסה 10 מיליון דולר במסגרת סבב A. את הסבב הובילה קרן האקלים Extantia Capital והשתתפו בו גם Ventures , Shell Ventures , Equinor Ventures ו-Zero Carbon Capital.
בשנים האחרונות, המודעות להשפעת שינויי האקלים עלינו כבני אדם ועל הסביבה בה אנו חיים נמצאת בעלייה משמעותית ואיתה הניסיון של יותר ויותר חברות אנרגיה מסורתיות לחפש מקורות אנרגיה חלופיים ודרכים לאפס את פליטות הפחמן הדו-חמצני בתהליכים השונים. אחת הדרכים החדשניות והמתפתחות ביותר, המסייעת להפחתת ריכוז הפחמן הדו חמצני באטמוספירה היא DAC, לכידת אווירה ישירה, שצפויה עד 2050 לפנות מיליארדי טונות של גז מהאטמוספירה, במטרה לעמוד ביעד של "אפס פליטות פחמן".
עמידה ביעד שאפתני זה תדרוש התגייסות של התעשייה כולה ומציאת פתרונות יעילים, מהירים ולא מזהמים. עם זאת, כיום המשימה הזאת עדיין נמצאת רחוק מהישג היד של הענף, כשרוב הפתרונות הקיימים אינם חסכוניים באנרגיה ומתוכננים בצורה שמייקרת מאוד את האפשרות להרחיבם.
הפתרון שפיתחה RepAir דורש 70% פחות אנרגיה מרוב הפתרונות האחרים הקיימים, היות והוא פועל בטמפרטורת הסביבה ואך ורק ממקורות אנרגיה מתחדשים. יתרון נוסף של הטכנולוגיה המתקדמת טמון בכך שהיא בנויה על ידי שימוש בשכבות של תאים, בצורה מודולרית ובאופן שמאפשר להרחיבה בקלות במחיר סביר. טכנולוגית ה-DAC האלקטרוכימית של החברה, עתידה להפחית את עלות לכידת הפחמן הדו חמצני באוויר לכ-70 דולר לטון, מה שהופך אותה לחסכונית ביותר הקיימת היום בשוק, באופן משמעותי.
אמיר שיינר מנכ"ל ומייסד שותף של RepAir: "אנחנו מאושרים וגאים מאוד לקבל היום את האמון של מהמשקיעים המובילים את תעשיית טכנולוגית האקלים העולמית. סבב הגיוס הנוכחי הוא עדות נוספת לפוטנציאל הסביבתי והעסקי העצום של הטכנולוגיה המתקדמת ויוצאת הדופן שפיתחנו. אנו מעריכים שעד 2050, פוטנציאל השוק של כל טכנולוגיות ה-DAC יהיה מעל לטריליון דולר. עם זאת כדי לממש זאת, הפתרונות חייבים להיות יעילים באנרגיה, חסכוניים וניתנים להרחבה. הפתרון שאנו פיתחנו הוא אחד הבודדים שיכולים לעמוד בכל האתגרים המורכבים האלו ואנו צופים שתכונות אלו יהפכו אותו לא רק למוביל בתחומו, אלא גם לנדבך מרכזי במעבר העולמי לאנרגיה ירוקה בשנים הקרובות".
סבסטיאן הייטמן, שותף ב-Extantia: " אנו מאושרים לקחת חלק בסבב הגיוס הנוכחי של אחת החברות המעניינות והצומחות בתחום האנרגיה הירוקה. אחד האתגרים המרכזיים עמם מתמודדת היום טכנולוגית ה-DAC הן העלויות הגבוהות. הטכנולוגיה של RepAir מציגה יעילות אנרגטית יוצאת דופן והיא אופטימלית לטמפרטורת הסביבה. בנוסף, היא נותנת מענה מצוין לפתרונות האנרגיה המתחדשת הקיימים, דבר שמאפשר להפחית עלויות באופן משמעותי. ניתוח המספרים והצמיחה שרשמה החברה גורמים לנו להיות בטוחים ולהביע אמון ביכולת של צוות החברה להגיע להישגים נפלאים בעתיד הקרוב. שיתוף הפעולה עם אמיר, בן וצוות החוקרים והמהנדסים היה מעולה. הגישה החיובית שלהם משכה מיד את תשומת הלב שלנו עוד בביקור הראשון אצלם. אנו מצפים להמשיך לתמוך בצמיחה של החברה אל עבר המשימה השאפתנית שהציבה לעצמה".
RepAir Carbon נוסדה בשנת 2020 מתוך חזון לשנות את תעשיית לכידת האוויר הישירה (DAC) עם טכנולוגיה חדשנית, אשר עושה שימוש ב-70% פחות אנרגיה ממערכות DAC קונבנציונליות. החברה שזכתה בתחרות New Energy Challenge 2022, פיתחה פתרון שניתן להרחבה, אשר מאפשר ללכוד פחמן דו חמצני מהאוויר, תוך שימוש בחשמל מתחדש להפרדת פחמן דו-חמצני מהאויר בקנה מידה של ג'יגה טון.
מטה החברה הראשי של החברה שנמצא בישראל, מובל ידי צוות מגוון של מדענים בכירים, יזמים ומנהלים, המשלבים ידע אקדמי, עסקי, מנהיגותי וטכנולוגי. RepAir Carbon שואפת להפחית את כמות הפחמן הדו-חמצני באויר ולסייע בהחזרת האיזון לאטמוספירה, מרכיב חשוב מאוד לטיפול במשבר האקלים
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.בהצלחה. חייבים עוד חברות קלינטק DAC מתקדמות כאלה.אילן צ 07/12/2022 09:01הגב לתגובה זו0 0מקווה שזאת הסנונית הראשונה להתפתחות התחוםסגור
-
1.רכידה ב300 מיליון $. (ל"ת)מנכ"ל אפל 06/12/2022 15:13הגב לתגובה זו0 0סגור