"ישראל היא מרכז מו"פ מאוד משמעותי לפרופפוינט"

דורון אלגרסי, מנכ"ל פרופפוינט ישראל בראיון על עובדי הסייבר בארץ (הטובים בעולם), על תחום אבטחת הזהויות (תחום חדש שאנחנו מובילים), על הרכישה האחרונה אילוסיב ועל החוליה החדשה בתחום הסייבר
 | 
telegram
(3)

חברת אבטחת הסייבר והתאימות פרופפוינט (Proofpoint) היא אחת מענקיות הסייבר בעולם, עם מיקוד בתחום ההגנה על אנשים והיא מרחיבה את פעילותה בישראל. החברה רכשה את אילוסיב (Illusive) - חברת סטארטאפ ישראלית שמפתחת מערכת להטעיית תוקפים ומעקב אחריהם ברשת הארגונית. כעת, בנוסף לסל מוצרי האבטחה של חברת הסייבר ההגנתי היא מצרפת פתרונות גילוי איומי זהות וטכנולוגיות תגובה. כל אלה, אומרים בחברה, יספקו מענה לפריצות כולל מתקפות של תוכנות כופר ויכולות הגנה מתקדמות. כך החברה תוכל לספק פתרון שמרחיב הגנה כלפי כל ניסיון תקיפה או זליגה של נתונים. פעילות החברה בארץ מאוד משמעותית לקבוצת פרופפוינט שלפני כשנה וחצי נרכשה על ידי הקרן השקעות, תומא בראבו (Thoma Bravo) בתמורה ל-12.3 מיליארד דולר.

במקביל לרכישה נמחקה פרופפוינט מהמסחר בוול סטריט כשהיא מכוונת את יעדיה לטווח הבינוני והארוך ומספקת צמיחה אורגנית לצד צמיחה דרך רכישות.  ישראל היא קרקע פוריה לרכישות, זו הרכישה הרביעית של הקבוצה ואפשר להעריך שלא האחרונה. 

"הרכישה האחרונה היא רביעית במספר של חברה בישראל. הראשונה הייתה לפי שש שנים אז פרופפוינט קנו את החברה שלי ושל שותפי יאיר גרינדלינגר ומאז גדלנו מאפס ל-300 עובדים, היינו העובדים הראשונים", מסביר מנכ"ל פרופוינט בארץ דורון אלגריסי. "זה התחיל ברכישת פיירליירס (FireLayers) ב-55 מיליון דולר, אחר כך רכשנו את מטה נטוורקס בסכום של 111 מיליון דולר, ואז ב-2019 את ObserveIT הישראלית-אמריקאית ב-225 מיליון דולר. הרכישה האחרונה של אילוסיב היא רכישה מוצלחת מאוד עבורנו, אבל גם עבור עובדים יזמים ומשקיעים שלהם. הם גייסו לחברה כ-57 מיליון דולר".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המשקיעים באילוסייב הרוויחו, אבל לא ברור לגמרי מחיר העסקה, אפשר לשער שהוא עולה על 100 מיליון דולר. בפרופפוינט לא רוצים לדבר על מחיר. "פרופוינט הייתה חברה ציבורית עד לפני שנה וחצי", מסביר אלגריסי, "היא הפכה להיות חברה פרטית, כדי לעשות מהלכים אסטרטגיים, שכחברה ציבורית אתה לא יכול לעשות. כחברה ציבורית דיווחנו על היקף העסקאות , כעת כפרטיים התחייבנו שלא למסור את הפרטים האלו"

עד הרכישה, מספרים בחברה, המכירות היו בסדר גודל של 1.2 מיליארד, הסניף הישראלי ייצר מחקר ופיתוח והוא משמעותי מאוד לקבוצה - "אנחנו בישראל מפתחים את כל המצרים של אבטחת ענן ואינפורמציה. אלה התחומים לגדילה של פרופוינט", הוא מסביר.

4,500 עובדים יש בחברה, כ-900 במחקר ופיתוח. ישראל עם 300 עובדים היא לדברי אלגריסי, מרכז הפיתוח השני בגודלו בעולם, אחרי קליפורניה. "מבינים, מכאן, את המקום של ישראל בחברה העולמית", הוא מסכם.

כמה הרכישה של אילוסיב תסייע לכם?
"אילוסיב מגנים בפני התקפות על זהויות משתמש. המטרה היא להגן על אנשים מפני התקפות ועל המידע שהם מייצרים ומשתפים".

אתם בסדר הגודל של צ'ק פוינט? מי המתחרים?
"אנחנו אחת החברות הגדולות בעולם, אנחנו מובילים בתחומנו, מיקרוסופט שניים לנו. אנחנו מובילים 27 מוצרים, שזה קו רחב. הטייטל שלנו הוא להגן על אנשים בכל מיני תצורות. זו המטריה היותר גדולה".

הרכישה מוסיפה מיד להכנסות ולשורה התחתונה?
"היא מוסיפה גם להכנסות, אבל יותר חשוב, שהיא משלימה את התמונה. לכל אדם יש חשבונות וזהויות שונות, זה מאוד מתאים ופתח פינה שלא הייתה לנו. ברגע שחושפים זהות אפשר להיכנס לחשבון ומשם כמובן לנוע בתוך הארגון ולפתח והתקפות שמזיקות לו. לפעמים יש התקפות כאלה ואתה רוצה להבין מה קרה. אילוסיב מגנה גם על המחשב האישי וגם על הנייד. היא עושה טכנולוגיה כנגד מלכודות דבש, טכנולוגיה שמתחזה למערכות. אתה יכול לזהות שיש התקפות ומול מי ההתקפות. ההתקפה כמובן לא תצליח".

בוא נדבר על העלייה העולמית במתקפות סייבר. בשנה האחרונה 84% מהארגונים נפלו קורבן להפרת זהות.
"רוב ההתקפות היום, מעל 95 אחוז היום, מבוצעים דרך האימייל שמאוד מכוונים כלפי אנשים. התוקפים מנסים למשוך אנשים לבצע דברים לא נכונים. אלה שנופלים מן הסתם מהווים סכנה לארגון שלהם. 84% אכן מותקפים וזה אומר שהחשבונות חשופים. כאשר חשבון משתמש נפרץ אפשר להיכנס לשם ומשם להמשיך את ההתקפה. יש התקפות על שרתים, במהלך 10-15 השנים האחרונות עברו לטרגט אנשים. הם החוליה החלשה, משם תוקפים".

איזה נתח שוק מכל עולם הסייבר ההגנתי אתם תופסים?
"הגנת זהויות הוא תחום חדש, יש בו מכירות משמעותיות אבל הוא חדש וצפוי לגדול מאוד. זה תחום שגדל ומאוד מעניין אותנו. כיום יש קטגוריות נוספות בסייבר. אתה יכול להגן על ענן, על רשתות, על תחנות קצה".

זה לא עולם קצת מוגזם? בסוף, כל אדם יצטרך המון מעטפת.
"אנחנו מספקים לא רק הגנה, אלא גם ידע לחברות, כדי שהעובדים יתנהגו בצורה נכונה. זה מתחיל בתחקיר - למי שולחים אימיילים וכדומה. תחשבו כמה מוצרים יש לנו. כדי להגן על אדם, יש לנו מערך מאוד גדול של טכנולוגיות".

מי שרוצה יפרוץ, השאלה כמה ישקיע.
"נכון".

יש לכם 300 עובדים. השכר בעולם הייטק סייבר מרקיע שחקים.
"החברה היא בצמיחה, יש דרישה גוברת לרוב המוצרים שלנו. אני לא יכול לתת לך תמונה מול חברות אחרות, אבל השנה צירפנו 500 עובדים. נטו".

כמה עובדים יהיו בישראל בעוד שנה שנתיים?
"המשרדים שלנו יכולים להכיל כ-500 עובדים לערך. אני מעריך שיהיה גידול אורגני ולא אורגני בהמשך. 10-15% מינימום".

יהיו רכישות נוספות? 
"זה חלק מהתפקיד שלי, לאתר אותן, אבל אני ל איודע כמובן מה יהיה בהמשך".

זה חלק מהחשיבה, לקחת את ישראל לחוד החנית?
"בפירוש אפשר לומר שההנהלה העולמית מאוד מתעניינת בישראל, ההשקעה היא עצומה. תוך 5-6 שנים הפכנו להיות המרכז הגדול בעולם. אני חשב שסייבר בישראל, הטייטל הוא שאין לו תחליף בעולם. יש להם בית ספר טוב, מה שנקרא".

איזה סיבות יש למתקפות מלבד כופר? 
"לרוב זה כופר, אבל הסיבה השנייה היא אידיאולוגית, להפריע לחברות או למדינות. זאת אידיאולוגיה. לכן ארגונים חייבים אבטחה, בכלל תאימות. הם פועלים תחת רגולציה וחייבות להגן על עצמן. בנק צריך להגן ולדווח ולפעול בצורה מסוימת. אבל עוד סיבות למתקפות, לא חסרות. אנחנו כאן כדי למנוע אותן".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    כל הכבוד, גאווה ישראלית (ל"ת)
    דורון 12/12/2022 17:28
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 2.
    תוריד את האף ההייטק עובר לאירופה
    בן כפיר הxמור 12/12/2022 16:46
    הגב לתגובה זו
    1 2
    אלגריסי טיפש
    סגור
  • 1.
    חברה מדהימה (ל"ת)
    גידי 12/12/2022 16:04
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות