מקווה לצמוח: אקווינום גייסה עוד 35 מיליון דולר
חברת אקווינום (Equinom) גייסה כעת עוד 35 מיליון דולר בסבב D ובסך הכל מאז הקמתה גייסה 71 מיליון דולר. מדובר בחברה שהוקמה בשנת 2012, כלומר לפני עשור, אבל חברות הרבה יותר צעירות ממנה כבר הצליחו לגייס סכומים משמעותיים יותר במשך הזמן הזה.
בכל מקרה, החברה רוצה להשביח זרעים לתעשיית המזון כדי להפוך מזון מהצומח לטעים, מזין ונגיש יותר. היא מגדלת זנים חדשים של יבולים כאפונה וסויה, לשימוש כמזון לבני אדם, אוכל שדורש עיבוד מינימלי. מדובר בתחום לוהט בשנים האחרונות והשאלה מה הופך אותה לייחודית ולמה דווקא שהיא תצליח. לדברי החברה, ההון ישמש למסחור מרכיבי החלבון בזני סויה ואפונה והמשך מחקר ופיתוח במטרה להצליח גם עם גידולים נוספים כחומוס, פול, שעועית מש ולוביה.
החברה רוצה להשתמש באלגוריתמים כדי לאפיין את התכונות הביוכימיות והגנומיות של זני זרעים ולאפשר פיתוח מרכיבים חדשים בגידולים השונים. מטרת הטכנולוגיה היא לנסות לאפשר לחברה הגעה לתכונות מזון כמו טעם עדין, צבע בהיר וחלבון גבוה – ללא שינוי גנטי ולאפשר לחברות מזון לפתח פתרונות העונים על דרישות הצרכנים לחלופות לבשר ולמוצרי חלב.
את סבב הגיוס הובילה קרן השקעות Synthesis Capital שמשקיעה בחברות בתחום המזון והחלבון האלטרנטיבי באמצעות שילוב בין פוד-טק לביו-טכנולוגיה מודרנית, וזאת לצד Praesidium, Bunge Ventures –, BayWa, CPT Capital. קרנות פורטיסימו והפניקס, שהשקיעו בחברה גם בסבבי גיוס קודמים.
ד"ר גיל שלו, המנכ"ל והמייסד השותף של אקווינום: "המשקיעים שלנו חושבים שאוכל טוב מתחיל במרכיבים טובים ואנחנו מקווים להעביר את המסר הזה לשוק ומקווים שחברות מזון יוכלו להשתמש במרכיבים הבא שלנו כדי לייצר מזון טעים יותר, בריא יותר, בר-קיימא ובמחיר סביר".
קוסטה יאנוליס, שותף מנהל ומייסד שותף של Synthesis Capital: "כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם שגדלה וצפויה להגיע ל-10 מיליארד עד 2050, מערכת המזון של היום נדרשת לשינוי משמעותי. אנו רואים בחלבון אלטרנטיבי פתרון מהותי".
במרכז המחקר והפיתוח של אקווינום בקיבוץ גבעת ברנר מועסקים 39 מתוך 51 עובדי החברה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה