
פרייטוס משלימה את מיזוג ה-SPAC ומכפילה את שוויה ביום המסחר הראשון - האם גם היא תיפול בהמשך?
שוק ה-SPAC (חברות ללא פעילות שיש להן מזומנים והוקמו רק כדי למצוא עם מי להתמזג) כבר לא רותח כמו בשנה שעברה. המניות שמוזגו לספאק התרסקו ב-80% בשנה האחרונה והשוק לא אוהב את המניות הללו. אבל זה לא אומר שביום הראשון המניות הללו לא יכולות לזנק, אבל אחר כך הן נופלות. הדוגמאות האחרונות הן כמובן פאגאיה, סטיקספיי וסלינה. האם גם גורלה של פרייטוס (Freightos) יהיה דומה?
החברה שפיתחה פלטפורמה להשוואת מחירים ותשלום בתחום השילוח וההובלה השלימה את המיזוג עם חברת הספאק 'גשר 1' לפי שווי של 435 מיליון דולר, החלה להיסחר כעת בנאסד"ק תחת הסימול CRGO, וביום הראשון היא יותר ממכפילה את שוויה. מחיר המניה שלה עומד כעת על 26 דולר למניה (כאשר המחיר המקורי הוא 10 דולר למניה).
בחברה מציינים כי אחרי שנתיים של "חוסר יציבות משמעותי" בשרשראות האספקה, היא עוזרת להן לייעל את התהליך ולעשות אותו יותר דיגיטלי. המטרה של החברה היא לחבר בין חברות תעופה, חברות שינוע ימי וחברות הובלה. לדברי החברה, בשנת 2022 היא ביצעה קצת פחות מ-700 אלף הזמנות דיגיטליות ו"יותר מ-600 מיליון דולר בשווי הזמנות גולמי (״GBV״). מספרים אלה מציגים 54% צמיחה בעסקאות בהשוואה ל-2021". ברבעון הרביעי היא רשמה 211 אלף הזמנות, כלומר המשך צמיחה ביחס לרבעונים הקודמים.
אבל מה זה אומר על ההכנסות של החברה והיכולת שלה להגיע לרווח בעתיד? לא הרבה. החברה צופה גידול בהכנסות בשנת 2022 של 27% כך שאלה צפויים לעמוד על 21 מיליון דולר. האם זה מצדיק שווי שוק של מיליארד דולר, או חצי מיליארד דולר (מכפיל הכנסות של 24)? לא בטוח. החברה אומנם רושמת הכנסות לכאורה גבוהות יותר של 70 מיליון דולר אבל זה לפני כסף שהולך החוצה. ההכנסות נטו הן המספר החשוב כרגע. בשנה הבאה צופה החברה גידול נוסף של 90% בהכנסות. יצוין כי בדומה לחברות רבות אחרות - מדובר בחברה הפסדית שבינתיים שורפת מזומנים. החברה צופה שריפת מזומנים של 21 מיליון דולר בשנת 2022, ו-24 מיליון דולר בשנת 2023.
לדברי החברה, הפלטפורמה של פרייטוס משרתת 10 אלף יבואנים ויצואנים, 3,500 אנשי שילוח ו-200 חברות תעופה, הובלה ימית והובלה יבשתית.
חברת התעופה הקטארית Qatar Airways השתתפה בגיוס ההון בהנפקה ורכשה מניות בהיקף של 10 מיליון דולר, לצד 60 מיליון דולר מ-M&G Investments ומ-The Prudential Assurance Company Limited. בעלי מניות נוספים בפרייטוס הם SGX Group, חברת המשלוחים פדקס (FedEx). גם חברת האם של בריטיש איוורוויס ויו"ר חברת בוקינג השקיעו בחברה.
צבי שרייבר, מנכ״ל ויו״ר הנהלת פרייטוס אומר על רקע התחלת המסחר: ״שרשראות אספקה הן שבריריות, והשנתיים האחרונות הוכיחו עד כמה פרייטוס משמעותית, ועד כמה היא יכולה להיות משמעותית. שנת 2022 הייתה שנה מעולה בחברה, למרות הירידה בכמויות ובתעריפי השילוח - עובדה זו מדגימה כמה כוח יש לדיגיטליזציה של אחת מהתעשיות הגדולות האחרונות שפועלות בצורה לא מקוונת. אנחנו שמחים לקיים שותפויות מועילות עם מספר הולך וגדל של ספקים, משלחים ויבואנים/יצואנים המחויבים לדיגיטליזציה. מטרת ההנפקה, דרך המיזוג עם גשר וגיוס ההון, היא לתדלק את המאמצים האגרסיביים שלנו להרחיב את פלטפורמת ההזמנות והתשלום שלנו, ולשפר את עמדת המובילות שלנו".
עזרא גרדנר, מנכ״ל חברת הספאק, שמצטרף לדירקטוריון פרייטוס הוסיף: ״הפלטפורמה של פרייטוס קבעה שיאים חדשים של עסקאות בכל רבעון מאז שהכרזנו על מיזוג החברות, מה שמוכיח את הפוטנציאל העצום ואת המומנטום של החברה".
- 1.אנונימי 26/01/2023 20:22הגב לתגובה זורק השם מסגיר את הנוכלות של החברה.ועזרא גרדנר הוא בנקאי ממולח שאוהב המון המון כסף.ומכיוון שהוא הרגיש ששעון החול של הספאק נגמר והוא וחבריו הולכים למחוק את דמי הייזום הוא חבר לפרייטוס חברת סטארטאפ שביום חם בשמש שווה אולי 50 מיליון שח וביום סגרירי שווה 0 כי המודל העסקי פחחחחח.עכשיו לכו ותקראו תשטויות שהמנכל מספר לכם והזחיחות שעזרא הבנקאי מקשקש לכם…ניפגש ב 50 סנט .ביחד עם חראהאב וסלינה וסטיקספי ונספר ציזבטים על איך השחלנו את הקרנות של המורים והגננות ועוד פראיירים שיודעים לתמחר חברות פח .שלא יעבדו עליכם