סונדאר פיצאי גוגל GOOGLE
צילום: Maurizio Pesce, flickr

האירופאים מפסידים? היתרונות בבארד של גוגל לעומת ChatGPT

גוגל הודיעה בסוף השבוע שעבר על השקת הצ'טבוט ב-180 מדינות, ועל שורה של תוספים ומרכיבים שנועדו לבדל אותו ממוצר הדגל ChatGPT של המתחרה OpenAI; כרגע הפלטפורמה אינה נגישה באירופה בשל חשש מפני צעדים רגולטוריים
איתן גרסטנפלד | (3)

בסוף השבוע שעבר הודיעה גוגל GOOGLE כי צ'ט הבינה המלאכותית שפיתחה - בארד (Bard) יהיה זמין בכ-180 מדינות. בין המדינות שלא יוכלו לעשות שימוש בבארד נמצאות כל חברות האיחוד האירופי וכן קנדה. זאת ככל הנראה על רקע החשש מפני רגולציה, אשר מקודמת בימים אלה על ידי האיחוד. עם זאת, מי שכן יזכו להשתמש בצ'טבוט החדש (כולל בישראל), שעד כה זכה בעיקר לקיטונות של ביקורת כמעט בכל פלטפורמה אפשרית, יהנו משורה של חידושים ויתרונות ביחס למקבילה המוכרת ChatGPT של חברת OpenAI.

לקריאה נוספת >> לא רק בינה מלאכותית: החזון האוטופי של סם אלטמן מנכ"ל OpenAI >> מרוץ החימוש של הבינה המלאכותית: תמונת מצב   אולי ההבדל הבולט ביותר בין בארד, שהושק בחודש מרץ אך הפך זמין רק בשבוע שעבר, לבין ChatGPT מצוי בגישה שלו למידע. בעוד ChatGPT מסתמך על מאגר משנת 2021, בארד עושה שימוש בנתונים עדכניים ובכללם גם כאלה מהאינטרנט. מה שמאפשר לו לענות על שאלות עדכניות בצורה מקיפה ואינפורמטיבית. כך למשל, ניתן לבקש ממנו את החדשות המובילות של השעה האחרונה, או להביא מידע עדכני מהאינטרנט. עם זאת, שורה של גולשים עדכנו על תוצאות "רחוקות מלהיות מדויקות". הצ'טבוט אגב, מגיע עם אזהרה, לפיה הוא "עלול להציג מידע לא מדויק או פוגעני שאינו מייצג את הדעות של החברה".

אולי היתרון הגדול ביותר של בארד ביחס למתחרה קשור לנגישות שלו. בזמן ש-ChatGPT, לא מחזיק בפלטפורמה ייעודית לנייד, בגוגל עדכנו שבארד צפוי להשתלב באפליקציות של החברה, דבר שינגיש אותו גם לטלפונים החכמים. כמו כן, בעוד השימוש בבארד דורש כניסה לחשבון גוגל, ב-ChatGPT ישנו צורך ביצירת חשבון חדש ואף שימוש במנוע החיפוש בינג', הדורש התקנה, בכדי להנות מחלק מהתוספים וממידע עדכני יותר.

בכל הקשור ליכולות של הצ'טבוט, הרי שבפלטפורמה של גוגל תוכלו לקבל לא רק פלט טקסטואלי אלא גם תמונות בתגובה לקלט שתזינו. לצד זאת, משתמשים יוכלו לעשות שימוש בתמונות כהנחיות לפלטפורמה או לחלופין לסרוק תמונות דרך Google Lens. לדוגמה, משתמש שנתקע עם שורה של רכיבי מזון יוכל לצלם אותם ולבקש מהצ'אטבוט רעיונות למתכונים או לשימוש יצירתי בהם. בנוסף, יתאפשר שימוש בקול לצורך מתן הנחיות, מרכיב שאינו נמצא צל המתחרים.

בנוסף, מתחת לכל תגובה של הצ'ט, ישנם שלוה לחצנים: לייק, דיסלייק ושיתוף. באמצעות לחצן השיתוף ניתן לייצא את התשובה למסמכים (Docs) ולטיוטות ב-Gmail. בעתיד צפוי בארד להיות חלק אינגטרלי גם משירות הג'ימייל, הדואר האלקטרוני של גוגל, שנמצא בשימוש של מעל 2 מיליארד אנשים. כמו כן, יוכלו המשתמשים לבדוק את הפלט שקיבלו באמצעות חיפוש רגיל בגוגל.

בכל הקשור לתכנות, בארד מציעה תמיכה ביותר מ-20 שפות תכנות, ביניהן:C++, Python, Java, TypeScript, JavaScript וכו'. דבר ש-ChatGPT לא כולל אך בהחלט מקבל מענה על ידי OpenAI. לבסוף, גוגל הודיעה גם כי בארד תציג מערך של תוספים כגון Walmart, Spotify, Uber Eats, Adobe Firefly ושלל מוצרים מחנות האפליקציות. תוסף דומה נמצא גם אצל OpenAI אך בשלב זה הוא נגיש רק עבור מנויים ל-ChatGPT Plus, שירות פרימיום שעולה 20 דולר לחודש.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    מאור 20/05/2023 12:59
    הגב לתגובה זו
    ChatGPT אתמול הוציאו גרסה לנייד בארצות הברית... וכן אפשר להרשם/להתחבר דרך גוגל.. וממש לא חייב להוריד bing בשביל להשתמש בפיצרים שלו, אז לא צריך לרשום סתם דברים בשביל שיהיה בשר לכתבה בכוח
  • 2.
    אני 16/05/2023 15:25
    הגב לתגובה זו
    קודם שבארד יעבוד כמו שצריך. אחר כך תתחילו להשוות אותו עם chatgpt.
  • 1.
    ירון 15/05/2023 16:53
    הגב לתגובה זו
    בארד ישיר ומסודר יותר, אך עדיין לא חכם או אמין כמו בינג שמבוסס על Chat-GPT 4.