רשות המסים זורמת עם הטריק של המשקיעים בזמן המשבר בהייטק, ה-SAFE
המשבר בהייטק לא פוסח על שוק הסטארט-אפים אבל אם בשוק הסחיר מניות איבדו עשרות אחוזים משווין, חברות פרטיות עושות הכל כדי לא להגיע לגיוס כעת. הסיבה היא שזה עלול להוביל להורדת שווי לחברה ואיזו חברה רוצה שהשווי שלה יירד? יש מי שטוענים שזה גם משפיע על התוצאות של קופות הגמל וגם הם ישמחו שהשווי לא יירד.
אבל מה לגבי המשקיעים שנותנים את הכסף? רשות המסים התלבטה והחליטה ללכת לקראת המשקיעים. על פי הנחיות חדשות שפרסמה הרשות, לאחר פניית האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) מעתה לא יחול אירוע מס בזמן הקצאת המניות ב-SAFE וגם לא תחול על החברה המקצה חובת ניכוי מס במקור בזמן הזה.
בנוסף, התמורה על מימוש המניות אשר הוקצו לפי ה-SAFE תהיה חייבת ככלל במס רווח הון. ב-IATI מברכים ואומרים ש"ההנחיות החדשות יוצרות וודאות בנוגע לעמדת רשות המיסים לגבי הסיווג המיסויי של הסכמים העומדים בתנאי ההנחיה האמורה לחול על מרבית הסכמי ה-SAFE הקיימים. ההנחיות יקלו משמעותית על אי הוודאות המיסויית שהקשתה על החברות ועל המשקיעים לפעול באמצעות ה-SAFE.
קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת איגוד ה-IATI :״הסייפ הוא דרך המימון השכיחה לגיוס הון על ידי חברות הי-טק בשנים האחרונות. בצורתו ה״טהורה״ זהו בעצם הליך גיוס הון שתנאיו נקבעים לאורך מספר נקודות בחיי החברה. בצורתו הלא טהורה, יש בו דמיון להלוואה ומכאן אי הוודאות המיסויית שנוצרה. אי וודאות זו יצרה קושי לחברות לגייס הון באפיק זה. ההבהרה שגובשה עם רשות המסים מבהירה את התנאים בהם יראו בסייפ מקדמה ע״ח מניות, באופן המסיר, או לפחות מצמצם מאוד, את אי הוודאות ששררה".
עו״ד (רו״ח) אלדר בן-רובי, מוביל קבוצת המס במיתר, ומוביל ועדת המיסוי של IATI, מסר: "בעקבות עבודת הועדה ולאחר דיונים ממושכים עם הדרגים המקצועיים ברשות המיסים, פורסמו ההנחיות הפותרות את סיכון המס ביחס לעסקאות באמצעות מכשיר ה SAFE- ומנגישות את ההסדר המיסויי החדש. ההנחיות מייצרות ודאות ומהוות תשתית עבור המשקיעים והחברות לגיוסי הון".
קרין מאיר רובינשטין, צילום: סיוון פרג'
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מעניין. (ל"ת)הקורא 24/05/2023 15:38הגב לתגובה זו0 0סגור
הנקראות ביותר
העמוד