savvy מייסדי סבי
צילום: עומר פרידמן

סאבי גייסה 22 מיליון דולר למניעת פרצות סייבר כתוצאה מטעויות אנוש

בין המשקיעים בסבב A נמצאים קינן פרטנרס. בין מייסדיה נמנים מנכ"ל פיירגלאס וחברים נוספים; בסבב סיד החברה גייסה 8 מיליון מלייטספיד וסייברסטארטס. החברה הוקמה ב-2021, בשיא ההייפ והכסף הזול בשווקים
נחמן שפירא |

חברת סאבי (Savvy), סטארט-אפ סייבר שפיתח פתרון למניעת אירועי אבטחה שנובעים מטעויות אנוש, גייס 22 מיליון דולר בסבב A, כאשר לדברי החברה ב-82% מפרצות האבטחה מעורב גורם אנושי. הגיוס הובל ע"י קינן פרטנרס. בסבב הסיד שבו גויסו 8 מיליון דולר השתתפו סייברסטארטס ולייטספיד. בסך הכל עד כה גייסה החברה 30 מיליון דולר.

בסאבי מסבירים כי הפיתרון שלהם מאפשר מניעה של אירועי אבטחה שנובעים כתוצאה מפעולות שמבצעים עובדים באפליקציות SaaS ושחושפות את הארגון לתוקפים. כיום, אפליקציות SaaS מאפשרות לארגונים לחסוך במשאבי מערכות מידע ופיתוח. על פי החברה, בממוצע, לכל ארגון יש כ-130 אפליקציות ,SaaS עלייה של 18% ביחס לשנה שעברה.

"חוסר הסטנדרטיזציה באפליקציות ואמצעי האבטחה שהן כוללות, והמורכבות הנוצרת מאינטגרציה בין אפליקציות שונות, יוצרים עבודה אין סופית לצוותי האבטחה ומובילים למתח ותסכול בסביבה הארגונית" אומרים בחברה ומוסיפים "היות וצוותי האבטחה אינם עומדים בעומס הבקשות ולא מסוגלים לבדוק ולאשר כל אפליקציה, כוח העבודה אינו מחכה לאישור ומשתמש באפליקציות ללא אמצעי אבטחה נאותים, דבר שמוביל לעליה בתקריות סייבר שיכולות לפגוע בארגון ולחשוף מידע רגיש. ההתפשטות המהירה של פתרונות SaaS בארגונים מאתגרת ארגונים ומחייבת אותם לאכוף באופן אפקטיבי היבטי אבטחה בהיקף מאוד נרחב".

עומר פרידמן עובדי החברה. צילום: עומר פרידמן

סאבי הוקמה בשנת 2021, בשיא ההייפ והגיוס הזול בשווקים. המנהלים שלה הם גיא גוזנר, מנכ"ל החברה, ששימש בעבר כמנכ"ל ומייסד שותף של פיירגלאס שנמכרה לסימנטק. יואב הורמן,CTO-ה  שגם היה בכיר בעבר בפיירגלאס, אלדר קליינר, מנהל הפיתוח הראשי, ודוד בן-זכאי, הארכיטקט הראשי של החברה. החברה מעסיקה 45 עובדים, 39 מתוכם בישראל.

לדברי החברה, יש לה יותר מ-100 אלף משתמשים פעילים והיא מתמקדת בארגונים שיש להם מ-500 משתמשים ועד עשרות אלפי עובדים. החברה רוצה להתרחב מחוץ לישראל ולהיכנס בעיקר לשוק האמריקאי.

סאבי גילתה בנתוני הפעילות של לקוחותיה פי 3 יותר אפליקציות מהאפליקציות שמוכרות לארגון, שהעובדים משתמשים בהן מהמשתמש הארגוני שלהם ואינן כוללות שיטת הזדהות מאובטחת בתצורה של SSO (Single Sign On). ב-30% מהאפליקציות היא זיהתה התנהגות שיוצרת סיכון דוגמת שימוש חוזר בסיסמאות, חשבונות פרוצים, סיסמאות חלשות או ניתנות לניחוש וכו'.

קיראו עוד ב"BizTech"

בסאבי אומרים כי הם מאפשרים שימוש בטוח באפליקציות SaaS ע״י הוספת מערכת הגנה אקטיבית הפועלת בזמן אמת בסביבת העבודה של המשתמש ומתריעה על פעולות המתבצעות בניגוד להנחיות האבטחה של הארגון ועלולות לגרום לתקריות סייבר מסוכנות. מערכת ההגנה האקטיבית מסבירה למשתמש מדוע הפעולה מסוכנת ומציעה לו דרכים אלטרנטיביות להשגת התוצאה, מבלי לעכב את עבודת המשתמש ומבלי לחשוף את הארגון לסיכונים מיותרים.

גיא גוזנר, מייסד שותף ומנכ"ל החברה מסר: "לארגונים יש את תקציבי האבטחה הגדולים ביותר ואת מערכות האבטחה הכי טובות, אבל אם הם אינם מגיעים למשתמש הסופי בנקודת ההחלטה, ההיסטוריה תמשיך ותחזור על עצמה והם ימצאו עצמם חשופים. פלטפורמת האבטחה האוטומטית שלנו למניעת טעויות אנוש, מספקת לצוותי אבטחה את הנראות המלאה והבקרה על כל ממשקי המשתמשים בארגון מול אפליקציות SaaS, לרבות שיתוף מידע רגיש עם כלי בינה מלאכותית יוצרת. אנו רואים עצמנו כ-Mobileye של הסייבר – מערכת אינטראקטיבית שנמצאת שם, מתריעה בזמן אמת ורק כשיש צורך, מסבירה את הסיכון וגם מוצאת פתרון כדי להשיג היענות מהמשתמש ולהעניק לו חוויה חיובית".

גילי רענן, שותף בסייברסטארטס שהובילה את סבב גיוס הסיד: "אנחנו שמחים להצטרף ליזמים המוכשרים והמנוסים של Savvy שכבר קצרו הצלחות משמעותיות בעבר. Savvy מאפשרת לארגונים להתמודד עם אחת הבעיות הנפוצות ביותר בעולם הסייבר: הגורם האנושי – כאב שאינו זוכה כיום למענה הולם מפתרונות האבטחה הקיימים בשוק. עם העלייה התלולה בשימוש בפתרונות SaaS בארגונים ברחבי העולם, ולמרות ההטמעה של מגוון פתרונות סייבר שונים, ארגונים רבים עדיין חשופים לסכנות משמעותיות הנובעות מטעויות אנוש. הצוות של Savvy בילה חודשים מספר בהבנת הבעיה מול עשרות ארגונים גדולים בארצות הברית, פיתח פתרון נוח לשימוש, והטמיע אותו במספר מרשים של לקוחות".  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה