נציבות האיחוד האירופי אישרה: רמת ההגנה על פרטיות בישראל תואמת את הרמה באירופה
ההחלטה ניתנה לאחר תהליך בחינה מקצועי שנמשך מספר שנים, ומטעם ישראל נעשה בהובלת הרשות להגנת הפרטיות והמחלקה החוקתית בייעוץ וחקיקה
בתום הליך הבחינה הממושך, פרסמה היום נציבות האיחוד האירופי את החלטתה המקצועית, ואישרה את המשך תוקפו של מעמד התאימות של מדינת ישראל לצד מדינות נוספות.
משמעות מעמד התאימות לישראל היא שעסקים וחברות במשק הישראלי יכולים להעביר באופן חופשי מידע אישי ממדינות אירופה לישראל, ללא צורך במחויבויות רגולטוריות נוספות מצד הגורם האירופי שמעביר את המידע או מצד הגורם שמקבל את המידע בישראל. בפועל, משמעות מעמד זה היא שדין העברת מידע אישי מאירופה לישראל כמוהו כהעברת מידע בתוך האיחוד האירופי.
במשרד המשפטים מסבירים כי הכרה זו היא בעלת חשיבות רבה למשק הישראלי ולכלכלה הישראלית, בדגש על יחסי המסחר עם אירופה, קשרי מחקר וקשרים נוספים של המשק, שכן היא מאפשרת זרימת מידע אישי לישראל באופן פשוט ונוח, ומקלה מבחינה משפטית ורגולטורית על כלל הגופים בישראל (ובכלל זה חברות ישראליות, עסקים, בתי חולים, מוסדות מחקר ורשויות ציבוריות) שמקבלים מידע אישי מאירופה.
הכרה זו מונעת את הצורך במנגנונים פרטניים ועתירי משאבים, כגון הסדרים חוזיים מפורטים, ובכך מפחיתה עלויות לעסקים וארגונים בישראל, מצמצמת סיכונים משפטיים, ומייצרת יתרון תחרותי לחברות ישראליות. ההחלטה צפויה בהמשך לעלות לדיון בפרלמנט האיחוד האירופי ובמוסדות נוספים של האיחוד האירופי.
סמל האיחוד האירופאי. צילום אתר משרד המשפטים
החל מ-2011
מעמד התאימות (Adequacy) ניתן לישראל לראשונה על ידי נציבות האיחוד האירופי בשנת 2011. מעמד מסוג זה יכול להינתן למדינה שאינה חברה באיחוד האירופי לאחר הליך בחינה מעמיק בידי הנציבות, כשבמהלך השנים הוקנה מעמד זה למספר מצומצם של מדינות נוספות מחוץ לאיחוד האירופי.
בעקבות חקיקתן בשנת 2018 של תקנות ה-GDPR (General Data Protection Regulations), רגולציית הגנת הפרטיות של האיחוד האירופי, החלה נציבות האיחוד האירופי בבחינה מחודשת של ההכרה שניתנה למדינת ישראל ולכל המדינות מחוץ לאיחוד האירופי שזכו בעבר להכרה זו. בתום הליך הבחינה הממושך, פרסמה היום כאמור נציבות האיחוד האירופי את החלטתה המקצועית, ואישרה את המשך תוקפו של מעמד התאימות של מדינת ישראל לצד מדינות נוספות.
ההחלטה ניתנה בעקבות תהליך בחינה מקצועי מקיף של נציבות האיחוד האירופי שנמשך מספר שנים ומטעם ישראל נעשה בהובלת הרשות להגנת הפרטיות וייעוץ וחקיקה. תהליך זה כלל הצגה מפורטת של משטר הגנת הפרטיות בישראל, וביצוע מהלכים משלימים בקשר לזכות לפרטיות, בהם אישור החלטת הממשלה 1890 בעניין עצמאות הרשות להגנת הפרטיות, קידום תקנות מיוחדות שאושרו על ידי ועדת החוקה של הכנסת בשנת 2023, ופרסום הנחיות שונות מטעם הרשות כדי לתת מענה לפערים מול הדין האירופי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה