וואווי
צילום: Google Street View

דיווח: למרות הלחץ של AMD רישיון המכירה של אינטל לוואווי לא יבוטל

הממשל האמריקאי לא צפוי לבטל את הרישיון המיוחד שהוענק לאינטל למכור לענקית הטכנולוגיה הסינית מעבדים, חרף הסנקציות שהוטלו עליה כחלק ממלחמת הסחר בין וושינגטון לבייג'ין; המפסידה הגדול - AMD שלא קיבלה אישור דומה ואיבדה את נתח השוק שלה
איתן גרסטנפלד | (2)
נושאים בכתבה AMD אינטל וואווי

על אף שורה של לחצים מצד יצרנית השבבים AMD, הממשל האמריקאי לא צפוי לבטל את ההיתר שניתן למתחרתה למכור שבבים לענקית הטכנולוגיה הסינית וואווי (Huawei), כך על פי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס. עם זאת, האישור שמבטיח הכנסות של מאות מיליוני דולרים לאינטל צפוי לפוג בהמשך השנה וספק אם יחודש.

כמעט מרגע שנכנס לתפקיד מצוי שיא ארה"ב, ג'ו ביידן, תחת לחץ רב לשלול את רישיון אינטל, שהוענק בשלהיי כהונת טראמפ, המאפשר לה למכור מעבדים עבור ממחשבים ניידים לענקית הטכנולוגיה הסינית וואווי. מי שהובילה את מסע הלחצים היא המתחרה המבילה של אינטל Advanced Micro Devices (AMD), שטענה לחוסר שוויון היות ולה לא ניתן רישון דומה למכור שבבים לחברה הסינית.

וואווי שהפכה בשנים האחרונות לסמל למלחמת הסחר הטכנולוגית המתנהל בשנים האחרונות בין וושינגטון לבייג'ין, נוספה לרשימה של חברות טכנולוגיה עליהן הוטלו סנקציות במהלך שנת 2019, אשר מונעת מספקים אמריקאים למכור לה מוצרים וציוד. עם זאת בסוף שנת 2020, רגע לפני שהנשיא לשעבר דונלד טראמפ עזב את תפקידו, משרד המסחר העניק לכמה מספקי החברה הסינית ובכללם אינטל אישור מיוחד למכור פריטים מסוימים לענקית ציוד הטלקום.

מי שלא קיבלה אישור היא AMD שביקשה רישיון למכור שבבים דומים בתחילת 2021, לאחר שהנשיא ג'ו ביידן נכנס לתפקידו, אך נדחתה. לכך הייתה השפעה מיידית, כאשר אחוז השבבים של AMD במוצרי וואווי צלל מ-47.1% ב-2020 ל-9.3% במחצית הראשונה של 2023, כך על פי נתוני החברה. מנגד, חלקה של אינטל זינק במהלך התקופה מ-52.9% ל-90.7%. מה שיצר הבדל משוער של של יותר מ-512 מיליון דולר בהכנסות של החברות.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    דוד 12/03/2024 14:13
    הגב לתגובה זו
    לדיקטטור הסיני אף לא קצה קצהו של טכנולוגיות
  • אמת. אבל רק אחרי שאמכור אינטל. (ל"ת)
    עמית 12/03/2024 14:30
    הגב לתגובה זו